Home > Εκδηλώσεις > Με πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων το πρόγραμμα της Δραμοινογνωσίας για Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

Με πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων το πρόγραμμα της Δραμοινογνωσίας για Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

Με πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων

το πρόγραμμα της Δραμοινογνωσίας για Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

 

 Έχουμε φτάσει στο μέσον της εβδομάδας των εκδηλώσεων «ΔραμΟινογνωσία 2018», και όλα δείχνουν ότι ο θεσμός έχει εδραιωθεί στην καρδιά των Δραμινών και όχι μόνο, καθώς η συμμετοχή του κόσμου καθημερινά είναι όλο και μεγαλύτερη . Το πρόγραμμα της Δραμοινογνωσίας συνεχίζεται  με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, μουσικών συναυλιών, και γευσιγνωσίας των τοπικών οίνων, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες.

Παράλληλα στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας, θα είναι επισκέψιμα και τα οινοποιεία που βρίσκονται στην περιοχής προκειμένου να παρουσιάσουν στους επισκέπτες τους, ξεχωριστά κρασιά από τα κελάρια τους, και να τους διασκεδάσουν με ιδιαίτερες εκδηλώσεις.

Για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Δραμοινογνωσίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ., από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας, η «Γιορτή της Αγοράς», όπου θα πεζοδρομηθεί το κέντρο της πόλης και θα γεμίσει μουσικά σχήματα και happenings. Ακολούθως, στις 7 – 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Δραμοινογνωσίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων καθώς και η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας.

Στη συνέχεια, στις 8-9.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Δράμας, με την συμμετοχή της παραδοσιακής ορχήστρας των μαθητών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Τσιπουρίδη Γεώργιο, την ορχήστρα της παραδοσιακής ποντιακής μουσικής με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κατσαβό Κυριάκο και την παραδοσιακή χορωδία με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Στεφανάκη Νικόλαο. Επίσης, την εκδήλωση θα συνοδεύσουν με χορό οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Σύλλογος Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί», Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρόπολης, Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρίτες Ν. Κρώμνης Δράμας», και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας.

Στις 10 μ.μ., θα πραγματοπιοιηθεί η μουσική εκδήλωση κλασικής μουσικής «Η μουσική συναντάει τον οίνο», με μεστές μελωδίες από quintetto επιφανών μουσικών της πόλης, ενώ στις 8 μ.μ., το συγκρότημα «Χαλκιμιστές» θα βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου.

Στις 9.30-12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση από τους Soundic με μια μίξη παραδοασικαών ακουσμάτων και σύγχρονο ήχο, στο καφέ μπαρ Chico.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων, στις 5.30 μ.μ., η ΕΠ.Α.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Δράμας οι σπουδαστές του τμήματος Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας, θα ζωγραφίσουν και θα φτιάξουν κατασκευές φγια τα μικρά παιδιά με θέμα το αμπέλι, μπροστά στο από το Ξενοδοχείο εμπορικό, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας.

Ακολούθως, στον Δήμο Προσοτσάνης θα γίνει συναυλία με τα «Μωρά στη Φωτιά», στη λίμνη Κοκκινογείων.

dramoin

 

Το πρόγραμμα της Δραμοινογνωσίας Σάββατο και την Κυριακή

Το πρόγραμμα της Δραμοινογνωσίας, ξεκινάει στις 11-1 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γίνει παρουσίαση από την Σχολή Χορού της Κυριακής Ιωαννίδου, τις Σχολές Μπαλέτου Σύγχρονου Χορού «Έλενα Αγγέλοβα και Λαμπρινή Νότα», και τα Κέντρα Μπαλέτου και Pirouette «Έλενα και Κων/να Νότα».

Ακολούθως, στις 8.30-11 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκιου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων, και στις 8-10 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, το Ορχηστρικό Σύνολο του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, θα ερμηνεύσει αγαπημένα έργα από τον Ελληνικό και Ξένο Κινηματογράφο. Στις 9-12 μ.μ., στο «Καφέ Αρχοντικό» στην στοά Μπέκου, το συγκρότημα «Οι συμπέθεροι και ο αγάς» θα παρουσιάσει έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα.

Στις 9.30-12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «Trio Mousikanti» στα καφέ μπαρ Gatto Nero και Γλυκό Καφέ, και στις 9-12 μ.μ., στο καφέ μπαρ «ΑΕΛΙΑ», το συγκρότημα Kabardi θα παρουσιάσει μουσικές επιλογές από το 1930 μέχρι και σήμερα «Από την Κρήτη έως την Θράκη».

Επιπλέον, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στις 9 μ.μ., στη Λίμνη Κοκκινογείων.

Ακολούθως, την Κυριακή 27 του μηνός, στην Αδριανή του Δήμου Παρανεστίου, στις 11 το πρωί, θα πραγμτοποιηθεί η εκκίνηση του αγώνα «Drama – Wine – Trail», αγώνας 12 χλμ. ο οποίος θα περάσει από τους δρόμους του κρασιού μέσα από τα Οινοποιεία της περιοχής της Αδριανής.

Στις 11.15-12.30 μ.μ., «Οι μικροί καλλιτέχνες φιλοτεχνούν με θέμα το κρασί», με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παρανεστίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αδριανής. Στην διάρκεια του αγώνα το 3ο Σύστημα Προσκόπων Δράμας, συγκεντρώνει τουςπροσκόπους όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ και οργανώνει ένα μεγάλο παιχνίδι για ηλικίες παιδιών από 7 έως 11 ετών.

Επιπλέον, στη 1 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η λήξη των έγκυρων τερματισμών του αγώνα «Drama – Wine – Trail», και στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Εν τω Σπηλαίο» με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, στο σπήλαιο του Αγγίτη του Δήμου Προσοτσάνης.

Ακολούθως, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας και του Μουσικού Σχολείου Δράμας, «Απόψε ήρθα για να πιω», ενώ στις 9-12 μ.μ., το συγκρότημα «Οι συμπέθεροι και ο αγάς», θα παρουσιάσουν έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα στο καφέ μπαρ «ΑΕΛΙΑ».

Στις 9-12 μ.μ., στο καφέ μπαρ «Αιγαίο» θα είναι το συγκρότημα «Rusted echoes», και την ίδια ώρα το καφέ μπαρ Φάμπρικα θα φιλοξενήσει την ομάδα του διασημότερου cocktail bar της Θεσσαλονίκης «ΓΟΡΙΛΑ» προσφέροντας cocktail κρασιού.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, στις 11.30-1 μ.μ., η ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Δράμας, μπροστά από το Ξενοδοχείο Εμπορικό με το τμήμα κομμωτικής τέχνης, θα παρουσιάσει την δουλειά της στα μικρά παιδιά στο πλαίσιο της δράσης «Προβολή Επαγγελματικών Δεξιοτήτων», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας.

Παράλληλα, στον Δήμο Προσοτσάνης στις 9 μ.μ., στη λίμνη Κοκκινογείων, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ελένη Βιτάλη.

 

Δράσεις και εκδηλώσεις στα οινοποιεία του Νομού Δράμας

Στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας, θα είναι επισκέψιμα το Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία του Νομού Δράμας, προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα ξεχωριστά κρασιά της περιοχής μας. Παράλληλα, το κάθε οινοποιείο διοργανώνει ξεχωριστές δράσεις και εκδηλώσεις για τους επισκέπτες του.

  • Το Κτήμα Τέχνη Οίνου, στο Μικροχώρι, διοργανώνει σήμερα Σάββατο στις 1-5.30 μ.μ., μουσική εκδήλωση με τους «Markab Trio», με τους Γιάννη Καρακαλπακίδη, Ρούλα Τσέρνου, και τον Στέφανο Σεκέρογλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από διάφορες χώρες.

Ακολούθως, αύριο Κυριακή, στις 2-5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της αρχαιολόγου κα. Βασιλικής Πουλιούδη, με τίτλο: «Διονυσιακή Λατρεία και Αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή της Δράμας. Ιστορική αναδρομή και αρχαιολογικά ευρήματα».

Παράλληλα, το Σάββατο και την Κυριακή θα λειτουργεί η έκθεση φωτογραφίας «100 Χρόνια Δόξα Δράμας», όπου θα παρουσιαστεί η ιστορία του συλλόγου μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

  • Το Κτήμα Κ. Λαζαρίδη, στην Αδριανή, σήμερα Σάββατο στις 4-6 μ.μ., οι «Pasta Tomato», με τους Δημήτρη Σιογιάννο στην κιθάρα και στο τραγούδι, Χρύσα Παπαδοπούλου στο τραγούδι, τον Κώστα Παπανικολάου στο κοντραμπάσο, Σπύρο Λαμπρινοπούλου ακορντεόν και τον Κώστα Αποκατανίδη στα κρουστά, θα παρουσιάσουν μουσικό πρόγραμμα.
  • Ακολούθως, την αύριο Κυριακή στις 4-6 μ.μ., η χορευτική ομάδα «Lindy Hop Kavala», θα χορέψουν σε swing ρυθμούς μαζί με τους επισκέπτες.
  • Το Κτήμα Οινογένεσις, στην Αδριανή, σήμερα Σάββατο διοργανώνει στις 4.30-5.30 μ.μ., mini σεμινάριο με θέμα: «Κρασί – Γευστικοί Συνδυασμοί – Σερβίρισμα», από τον οινολόγο Αλέξανδρο Τσάλκα. Ακολούθως, στις 6-9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από το μουσικό σχήμα «ΔΡΑΜΑΤΖΟΡΕ», οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.
  • Την επόμενη ημέρα Κυριακή, στις 12-2 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί θεματικό face painting με το αμπέλι και το κρασί για τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες, με την κα. Πόπη Παπαθεοδώρου από το «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο» Στη συνέχεια, στις 6.30-9.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Cocktail party is a way of ending the week», και closing time με τις μουσικές επιλογές του dj Jiorgio Kiori και τη δημιουργία μοναδικών κοκτέιλ με τους οίνους του κτήματος των bartender Γιώργου Βένου και Άγγελου Μπάφα. Παράλληλα, στο διήμερο αυτό θα φιλοξενηθούν στην κάβα τυ οινοποιείου έργα τέχνης της Δραμινής ζωγράφου κα. Έλενας Γρίβα.
  • Το Κτήμα Παυλίδη, στα Κοκκινόγεια, σήμερα Σάββατο στις 6-8 μ.μ., διοργανώνει εκδήλωση με το σύνολο μουσικής δωματίου και κουαρτέτο εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Δράμας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αγγελική Βλάχου.
  • Το Οίνωψ Καρατζά, στα Κοκκινόγειααύριο Κυριακή, στις 11-6 μ.μ., διοργανώνει ξενάγηση, σεμινάρια οίνου και οινογευσία όλων των προϊόντων του, με τη συνοδεία εδεσμάτων από την περιοχή.
  • Το Κτήμα Γέννημα Ψυχής Μανωλεσάκη, στην Αδριανή, σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί latin βραδιά μαζί με την ομάδα ChoroDrama του Συλλόγου Προστασίας και Προώθησης της Πολιτιστικής Έκδρασης, με χορούς salsa, breakdance, rueda, και tango argentino.

Επίσης, αύριο Κυριακή, στις 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι, με μουσική, χορό και γεύσεις με άρωμα Κρήτης.

  • Το Κτήμα Μιχαηλίδη, στον Άγιο Αθανάσιο, σήμερα στις 10-6 μ.μ., διοργανώνει ξενάγηση με τον ιδιοκτήτη του κ. Ιορδάνη Μιχαηλίδη, όπου οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ξεχωριστές γεύσεις των κρασιών του οινοποιείου. Στις 9 μ.μ., η βραδιά θα κλείσει με ένα ξεχωριστό wine party, με jazz μουσική αλλά και dj, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την φετινή Δραμοινογνωσία, δοκιμάζοντας κρασιά του Κτήματος.

Ακολούθως, αύριο Κυριακή, στις 10-12 μ.μ., τα άλογα της κα. Μπρίτας Μαχαιρίδου, θα βρίσκονται στο οινοποιείο προκειμένου οι επισκέπτες να ζήσουν κάτι ξεχωριστό. Μια βόλτα με άλογα στα αμπέλια του οινοποιείου.

  • Το Κτήμα Nico Lazaridi, στην Αγορά, σήμερα στις 11-6 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσει στο οινοποιείο Chateau Nico Lazaridi. Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί σχετικά με όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του οίνου και να επισκεφθεί την Πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», όπου φιλοξενούνται όλα τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που διακοσμούν τις ετικέτες του ομώνυμου icon wine.

Παράλληλα, θα γίνουν και γευστικές δοκιμές σε όλες τις ετικέτες του οινοποιείου Chateau Nico Lazaridi, ενώ θα πραγματοποιηθούν vip ξεναγήσεις στις 12-4 μ.μ.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί super classic rock live με τον George Gaki and the Troublemakers, με τραγούδια και μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε από τον «στρατιώτη της ροκ» Γιώργο Γάκη, και το συγκρότημα του.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή, στις 8.30-10.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί wine cocktail party, στην μπροστινή αυλή του οινοποιείου, με δυο bartenders οι οποίοι θα δημιουργήσουν ευφάνταστα cocktails με κρασιά της Nico Lazaridi, υπό τη μουσική επιμέλεια του dj Angelo S.