Home > Πρώτο Θέμα > Πλήθος επισκεπτών σήμερα  στα οινοποιεία της Δράμας

Πλήθος επισκεπτών σήμερα  στα οινοποιεία της Δράμας

Πλήθος επισκεπτών σήμερα

 στα οινοποιεία της Δράμας

 

Ο ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ τα τελευταία χρόνια, αποτελεί για τη Δράμα ένα από τα βασικά ζητήματα στον τουρισμό της. Και η Δράμα έχει κάνει μεγάλα και σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στη Δράμα το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου, και συγκεκριμένα στα οινοποιεία της περιοχής, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 10η ΔραμΟινογνωσία.

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε τα οινοποιεία της Δράμας, όπου οι επισκέπτες απόλαυσαν ξεναγήσεις στους χώρους, συμμετείχαν σε οινογευσίες και πέρασαν όμορφα με διάφορες εκδηλώσεις. Οι λάτρεις του κρασιού, επισκέφθηκαν τα οινοποιεία για να μάθουν την ιστορία τους, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, αλλά και να ενημερωθούν για τα κρασιά του φετινού τρύγου.

Για τη Δράμα, ο οινοτουρισμός αποτελεί έναν από τα σπουδαιότερα σημεία ανάπτυξης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό της. Και αυτό αναδεικνύεται βέβαια μέσα από τις ετήσιες εκδηλώσεις της «ΔραμΟινογνωσίας», μια πρωτότυπη εκδήλωση για όλη την Ελλάδα.

Η «ΔραμΟινογνωσία», προσπαθεί να συνδυάσει την Ιστορία της Δράμας από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα, να αναδείξει την σύγχρονη Δράμα μέσα από τον πολιτισμό της και τον οινοτουρισμό και ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις του είδους.

Η αμπελοκαλλιέργεια εμφανίσθηκε στην περιοχή της Δράμας πριν από χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με τον μύθο ο θεός Διόνυσος μύησε τους τοπικούς άρχοντες στα μυστικά του αμπελιού και αυτοί με τη σειρά τους τα διέδωσαν αργότερα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων επιβεβαιώνουν την ουσία του μύθου με αποκορύφωμα την ανασκαφή ενός ναού του θεού Διονύσου που χρονολογείται στα 400π.χ. και βρίσκεται μέσα σε μια αμπελουργική ζώνη της περιοχής.

Τον 20ο αιώνα σημειώνεται μια προοδευτική ανάκαμψη με την δημιουργία πρότυπων αμπελώνων με χιλιάδες στρέμματα και σύγχρονων οινοποιητικών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών κρασιών διεθνώς καταξιωμένων.

Η Δράμα, ξεκίνησε δειλά την καλλιέργεια νέων ποικιλιών, ενώ συνέχισε δυναμικά τη διαδρομή της στον οινικό χάρτη της χώρας. Τα κρασιά σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου κερδίζουν συνεχώς διακρίσεις και μετάλλια, καταφέρνοντας να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές των κρασιών της στις διεθνείς αγορές, ενώ παράλληλα οι ετικέτες των κρασιών της πέτυχαν να φιγουράρουν ψηλά στους καταλόγους των ελληνικών εστιατορίων και wine bars.