Home > νέα > Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας της «Κιβωτού» Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας της «Κιβωτού» Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

κοπής της Αγιοβασιλόπιτας της «Κιβωτού»

Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας

 

 

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά, η εκδήλωση της κοπής της αγιοβασιλόπιτας της «Κιβωτού», της πνευματικής δηλαδή νεανικής συντροφιάς και του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας.

Τρία μοναδικά χαρακτηριστικά ξεχώρισαν από τις αντίστοιχες εκδηλώσεις των προηγουμένων ετών την εφετεινή κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της «Κιβωτού», της πνευματικής δηλαδή νεανικής συντροφιάς και του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας, και  της προσέδωσαν τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα.

kivotos01

Το πρώτο και εξόχως σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Παύλος, όχι μόνο ευλόγησε με την τιμητική παρουσία του την εκδήλωση, νουθετώντας ωφελίμως και καταλλήλως τα παιδιά, τούς νέους μας και όλους τούς παρισταμένους, αλλά ταυτοχρόνως, άρτι αφιχθείς εκ των Αγίων Τόπων της επιγείου Παρουσίας του Χριστού μας, εκόμισε αφθονοπαρόχως πλουσιωτάτη την Χάρη και την ευλογία του Παναγίου Τάφου και της Ορθοδόξου Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό, είναι ότι παρόλο που η  εκδήλωση έλαβε χώρα ημέρα Δευτέρα, στις 13 Ιανουαρίου, η προσέλευση των πιστών, μικρών και μεγάλων, υπήρξε ανέλπιστα αθρόα, δημιουργώντας ζεστή ατμόσφαιρα και ηδεία θαλπωρή όχι μόνο στον χώρο του Ναού αλλά και μέσα στις καρδιές όλωνα.

kivotos05

Και το τρίτο και εξίσου σημαντικό δεδομένο, είναι το δώρο πού προσφέρθηκε σε όλα τα παιδιά, από ένας μικρός πίνακας με εναλλάξ τις μορφές του Χριστού, της Παναγίας και του φύλακα αγγέλου μας, ζωγραφισμένες με αδρές γραμμές, όπου κάθε παιδί θα μπορεί να τις ολοκληρώσει με τα χρώματα και τον τρόπο που επιθυμεί έχοντας ως βάση ένα μικρό υπόδειγμα που συνόδευε τον κάθε πίνακα, δημιουργώντας έτσι μία αγιογραφία για το σπίτι του, σύντροφο στην προσευχή του και βοηθό στην κάθε του ημέρα.

Στην εκδήλωση, θερμότατα καλωσόρισε και προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τούς παρισταμένους ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και συντονιστής του κατηχητικού και ποιμαντικού έργου της ενορίας του Αγίου Χρυσοστόμου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Βλατίτσης, ο οποίος παρουσίασε και το σύνθημα-στόχο της «Κιβωτού» για εφέτος, την φράση του Απ. Παύλου «σπουδάζοντες τηρεῖν τήν ἑνότητα τοῦ Πνεύματος ἐν τῷ συνδέσμῳ τῆς εἰρήνης» (Ἐφεσ. 4,3), υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της ενότητας και της κοινής Πίστεως, η οποία μόνο με την δωρεά του Αγίου Πνεύματος και μόνο εντός της Εκκλησίας μπορεί να πραγματωθεί.

Στην συνέχεια εψάλησαν εόρτιοι ύμνοι και πατροπαράδοτα κάλαντα από τα παιδιά, ακολούθησε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και μοιράστηκε το ιδιαίτερο δώρο που αναφέραμε προηγουμένως.

Κατόπιν, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, π. Γεράσιμο Βλατίτση, δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο και τους παρισταμένους με πλούσια εδέσματα και κεράσματα που προετοίμασαν με αστείρευτο μεράκι οι ακούραστες κυρίες της ενορίας μας.

Επρόκειτο πραγματικά για μία εκδήλωση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πνευματικά γνωρίσματα, που με γλυκιά θύμηση και ιερή συγκίνηση θα μνημονεύουμε σίγουρα για πολύν καιρό.