Home > νέα > Με πλήθος κόσμου τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας ► Ποιο είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Με πλήθος κόσμου τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας ► Ποιο είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Με πλήθος κόσμου τελέστηκε την Κυριακή

η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού

Συμβουλίου Δήμου Δράμας

► Ποιο είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

► Ευχές από τους επικεφαλής για συνεργασία για το καλό της Δράμας

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Κυριακή ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας. Στην ορκωμοσία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων να ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο, ενώ μόνο τρεις ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο από το δήμαρχο κ. Μαμσάκο.

Παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας, ήταν οι βουλευτές Δράμας κ.κ. Μπλούχος και Ξανθόπουλος, οι δήμαρχοι Δοξάτου κ. Ζεκερίδης, Παρανεστίου κ. Καγιάογλου και Παγγαίου κ. Αναστασιάδης, πρώην βουλευτές καθώς και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας.

Στην τελετή ορκωμοσίας θρησκευτικού όρκου χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δράμας Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Δράμας όρκισε με πολιτικό όρκο τους δύο επικεφαλής παρατάξεων: «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Ηλιόπουλο, «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μήτρου και το δημοτικό σύμβουλο του «Πρότζεκτ Δράμα 2020» κ. Αποστολίδη.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος έδωσε το λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να απευθύνουν τις δικές τους ευχές.

Ο κ. Χαρακίδης ως επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή», ευχήθηκε, ο Δήμος Δράμας «σ’ αυτή τη θητεία να πάει καλύτερα από την προηγούμενη, να κάνουμε αυτό το οποίο επιθυμούν οι Δραμινοί πολίτες. Να δουν μια Δράμα αντάξια των προσδοκιών τους» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της δημοτικής αρχής και το καλύτερο για το Δήμο Δράμας.

Εκ μέρους της παράταξης «Πρότζεκτ Δράμα 2020», ο κ. Τσιαμπούσης συνεχάρη τους εκλεγέντες και τους επανεκλεγέντες, επισημαίνοντας ότι, «η περίοδος των προεκλογικών αντιπαραθέσεων έχει λήξει προ πολλού και επίσημα μπαίνουμε στην περίοδο της εργασίας για το Δήμο Δράμας. Ελπίζουμε, ο Δήμος Δράμας να κάνει ένα βήμα μπρος την τετραετία που μας έρχεται, η οποία είναι ιδιαιτέρως απαιτητική, διότι χρειάζονται οι πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» κ. Καλλινικίδης, ευχήθηκε «το μήνυμα το σημερινό αυτής της ενότητας όλων των συμβούλων, να είναι το μήνυμα το οποίο θα περάσει για να υπάρχει και τα επόμενα 4 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο τόπος μας χρειάζεται όλους και δεν περισσεύει κανείς».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, είπε ότι «είναι μια καινούρια αρχή για το Δήμο μας, με ένα καινούριο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο δυστυχώς τις τελευταίες μέρες ανατράπηκε … αλλά εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτόν τον τόπο».

orkomosia

Ο κ. Μήτρου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μίλησε για την «κουτσουρεμένη απλή αναλογική που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς αναλογικά εκλέχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά όχι ο δήμαρχος». Επεσήμανε ακόμα ότι «η μεγάλη εικόνα είναι η υποχρηματοδότηση, η εμπορευματοποίηση και η ανταποδοτικότητα και βεβαίως η επιτροπεία, ο σφιχτός έλεγχος. Σήμερα δεν υπάρχει Αυτοδιοίκηση».

Τέλος, ο κ. Καλαϊδόπουλος της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα», είπε ότι θα πρέπει «να δώσουμε όλοι τη μάχη για να σωθεί ο τόπος και θα πρέπει αυτό να το αποδείξουμε στην πράξη». Όπως είπε, «η πόλη μας κατά το παρελθόν έχασε πολλά. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε στο παρελθόν, αλλά να πάμε στο παρόν. Αυτό το οποίο καταδίκασε την πόλη μας, θα πρέπει να το ξεχάσουμε». Έκλεισε τονίζοντας ότι «όλοι έχουμε ένα στόχο: να πετύχουμε».

Τελευταίος μίλησε ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στο έργο της προηγούμενης θητείας, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι, «η οικονομική κρίση λειτούργησε ως εμπόδιο στην πλήρη υλοποίηση του προγράμματός μας», η οποία όμως «αποτέλεσε για μας πρόκληση και με προσήλωση στις αρχές μας, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και θέσαμε τις βάσεις εκείνες για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των πολιτών».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαμσάκος στην σημαντική βελτίωση του δικτύου ύδρευσης, «αλλάξαμε ένα δίκτυο ύδρευσης 60 χιλιομέτρων με αγωγούς τρίτης γενιάς», αναφέρθηκε στη δημιουργία μονάδας μηχανικής διαλογής αστικών αποβλήτων» καθώς και στον τομέα της ανακύκλωσης. Γενικότερα, ο κ. Μαμσάκος αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, μίλησε για τη δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη βιώσιμη ανάπτυξη του κέντρου της πόλης (19ης Μαΐου) καθώς και σε άλλα έργα.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για την επόμενη τετραετία, αναμένεται να αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου και θα αποτελείται από τους παρακάτω:

Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα».

Από την παράταξη του κ. Μαμσάκου «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» που βγάζει 11 έδρες:

 1. Μουρβετίδης Μιχαήλ
 2. Χατζηγιάννης Αναστάσιος
 3. Τάσσου Μιχάλης
 4. Παναγιωτίδης Αλέξανδρος
 5. Χαραλαμπίδης Ανδρέας
 6. Τόλιου – Δάντζερα Αναστασία
 7. Καψημάλης Ιωάννης
 8. Κυριακίδης Χρήστος
 9. Δερματίδης Ανέστης
 10. Εφραιμίδης Ιωάννης (Μακάριος)
 11. Δεμερτζής Γεώργιος – (Σιδηρόνερο)

ΠΟΛΗ+ΖΩΗ

Από την παράταξη του κ. Χαρακίδη «Πόλη+Ζωή» που βγάζει 8 έδρες:

 1. Χαρακίδης Κυριάκος ως επικεφαλής.
 2. Μλεκάνης Μιχαήλ
 3. Μελισσινός Στυλιανός
 4. Κιοσσές Χρήστος
 5. Μυστακίδης Ιωάννης
 6. Σιδερά Χρυσή
 7. Νικολαΐδης Φώτιος
 8. Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος

PROJECT ΔΡΑΜΑ 2020

Από την παράταξη του κ. Τσιαμπούση «Project Δράμα 2020» που βγάζει 8 έδρες.

 1. Τσιαμπούσης Αλέξανδρος, ως επικεφαλής της παράταξης.
 2. Αποστολίδης Κυριάκος
 3. Χρυσοχοΐδης Ελευθέριος
 4. Ιωαννίδης Δημήτριος
 5. Παπαδόπουλος Αχιλλεύς
 6. Κιόρτεβε Παρθένα
 7. Γεωργιάδης Γερβάσιος
 8. Μουχτάρης Γεώργιος

ΔΡΑΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Από την παράταξη του κ. Καλλινικίδη «Δράμα Πρωταγωνίστρια» που βγάζει 2 έδρες.

 1. Καλλινικίδης Ελευθέριος ως επικεφαλής της παράταξης.
 2. Ευθυμιάδης Ιωακείμ (Μάκης)

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Από την παράταξη του κ. Ηλιόπουλου «Αυτοδιοίκηση για τη Δράμα» που βγάζει 2 έδρες.

 1. Ηλιόπουλος Στέργιος ως επικεφαλής της παράταξης.
 2. Χατζηιωάννου Χαρίκλεια

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Από την παράταξη του κ. Μήτρου «Λαϊκή Συπείρωση»

 1. Μήτρου Γεώργιος ως επικεφαλής της παράταξης καθώς βγάζει μία έδρα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ

Από την παράταξη του κ. Καλαϊδόπουλου «Προοπτική για τη Δράμα».

 1. Καλαϊδόπουλος Κοσμάς ως επικεφαλής της παράταξης καθώς βγάζει μία έδρα.