Home > Πρώτο Θέμα > Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 

Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα των

προφεστιβαλικών εκδηλώσεων

του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 

 

Πλούσιο αναμένεται να είναι το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρούς Δράμας. Οι μικρομικάδες, έτοιμοι να επισκεφθούν για ακόμη μια χρονιά την πόλη μας προκειμένου να συμμετέχουν και να απολαύσουν μια άρτια διοργάνωση, αλλά και να παρακολουθήσουν τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα:

 • Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στον Δημοτικό Ωδείο Δράμας (μικρή αίθουσα), θα πραγματοποιηθεί βραδιά-αφιέρωμα στην Κινηματογραφική Λέσχη Δράμας.
 • Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας η θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “… με βήματα ψυχής”. Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων / Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με φορείς ΑμεΑ του Νομού και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων, διοργανώνουν ψυχαγωγική εκδήλωση με καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Συνεργαζόμενοι φορείς: Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ – Οικοτροφείο «Πηγή», “Δράση” – Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας,Ε.Ψ.Υ.Κ.Α – Κέντρο Ημέρας  «Πολυδεύκης»,Κ.Δ.Α.Π με Α «Το χαμόγελό μας», Σύλλογος Διαβητικών Ν. Δράμας,Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας,Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας,Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου ΑμεΑ “Αγωνιστές” ,Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Δράμας,«Αλκυόνη»,Σωματείο ΑμεΑ Ν. Δράμας.
 • Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμος  Δράμας με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού, καθώς και η  Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Δράμας και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας,  συμμετέχουν στην ποδηλατοδρομία που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) του Υπουργείου Υγείας με το  Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η ποδηλατοδρομία, θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη και αφού διανύσει 200 χιλιόμετρα περίπου, περνώντας από 40 πόλεις,  θα καταλήξει στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Στην πόλη μας, η άφιξη των ποδηλατοδρόμων θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, και ώρα 8:30μ.μ. Σκοπός της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση με στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών προτρέποντάς τους να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες καθώς μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

 • Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Χρυσές Αναμνήσεις».

Στο πλαίσιο εορτασμού της 30χρονης δημιουργικής πορείας του, το Κέντρο Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης” του Τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Δράμας, σας προσκαλεί να γίνετε συνοδοιπόροι στο μαγευτικό ταξίδι των αναμνήσεών του, μέσα από δύο εκδηλώσεις.

Το παρελθόν συναντάει το παρόν και το Κέντρο Νεότητας ενώνει και τιμάει τους πρωταγωνιστές του μέσα σε ατμόσφαιρα εορταστική με υπέροχη μουσική και άφθονο κρασί από τους Αμπελώνες Παγωνά.

FESTIBAL ENARXH

 • Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Δράμας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Δράμας, το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δράμας και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας  συμμετέχουν στην 16η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.),  που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2018. Αφετηρία της λαμπαδηδρομίας θα είναι το Άγαλμα της Νίκης (περιοχή Ανάπλασης) στις 7:00μ.μ. και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή άφιξης της φλόγας. Θα ακολουθήσει  συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας υπο την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Παντελή Κανδυλανάπτης.

 • Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στις 18.00-21.00 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η  Παραδοσιακή Χορωδία Ένωσης Κυριών Δράμας και η Κοινωνία & Πολιτισμός οργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί του χώρου συζητούν και αναλύουν σκέψεις για τη λαϊκή και παραδοσιακή μας μουσική. Είσοδος μόνο με πρόσκληση.
 • Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 18.00-21.30 μ.μ., στο Γήπεδο Κραχτίδη.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους  Δράμας, η  Παραδοσιακή Χορωδία Ένωσης Κυριών Δράμας και η Κοινωνία & Πολιτισμός οργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής..

 • Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στις 19.30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο.

Ελληνική κουζίνα 2018, με Catering, προσφορά της Ένωσης Κυριών Δράμας, μετά την τελετή έναρξης, στον κήπο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

 • Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στις 19:30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο. Μετά την τελετή λήξης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ζωής Τηγανούρια, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Ωδείου

Εκθέσεις

 

 • Στο Ξενοδοχείο Hydrama Grand Hotel, από τις 10/9 έως τις 23/9, καθημερινά από από τις 11 με 14:00 και από τις 18:00 με 22:00, ο Σύλλογος Προστασίας και προώθησης της πολιτιστικής έκφρασης (Χορόδραμα) σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας διοργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής του εργαστηρίου ΤΑΝΟ με θέμα: “Ζωγραφική. Θεωρία και πράξη”. Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 20.00.
 • Στο Παλιό Δημαρχείο, στον 1ο όροφο, στην αίθουσα Τέχνης “Γεώργιος Παρασίδης”, από τις 12/9 έως 12/10, στις 10:00 πμ – 13:00 μμ & 18:00 μμ – 21:00 μμ, Σάββατο: 18:00 μμ – 21:00μμ, θα πραγματοποιηθεί η επετειακή έκθεση έργων τέχνης δραμινών καλλιτεχνών, που συνεργάστηκαν με το Κέντρο Νεότητας. Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 μμ..
 • Στον χώρο του 2ου ορόφου του Παλιού Δημαρχείου, από τις 14 έως τις 21/9, στις 11:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00 μ.μ., η καλλιτεχνική ομάδα «Dramateyes» σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, την ΔΕΚΠΟΤΑ και τον Δήμο Δράμας διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας και συνδυασμένων τεχνών, με τίτλο «ΠΟΙΕΙΣ-ΣΥ». Εφαλτήριο στίχοι σημαντικών Ελλήνων ποιητών, που χώρεσαν σε φωτογραφικά κάδρα. Εκείνοι έγραφαν και με υλικό την πένα διαμόρφωσαν τον  κόσμο. Εσύ με τι υλικά θα φτιάξεις τον δικό σου κόσμο;
  «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μετά… ποιείς συ! Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 μ.μ.

Διαδραστική έκθεση φωτογραφίας και συνδυασμένων τεχνών, από την καλλιτεχνική ομάδα «Dramateyes»- Δημιουργοί: Μαριάνθη & Ευθυμία Λαζαρίδου. Φωτογράφοι: Πασχάλης Μαυρωδής, Ιωάννης Χατζάτογλου κ.α.

 • Στον χώρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (Βενιζέλου και Κουντουριώτου γωνία), από τις 15 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, καθημερινά στις 11.00-14.00 & 19.00-23.00, ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, παρουσιάζει την ενότητα έργων της εικαστικού Εύας Χαραλαμπίδου με τίτλο ‘’Μετατόπιση.’’ Πρόκειται για πίνακες σε καμβά, τεχνικές, ακρυλικά, όπου τα ρευστά πεδία χρωμάτων κι αντίρροπων δυνάμεων συνθέτουν τον εικαστικό λόγο σε μία διαρκή αναζήτηση, ιχνηλατώντας σε συνειρμούς, εικόνες και βιώματα. Μία ιδιαίτερη διαλεκτική σχέση στον οικείο μικρόκοσμο της καθημερινότητας! Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 μ.μ.