Home > νέα > Πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές βραδιές – Από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου Δράμας

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές βραδιές – Από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου Δράμας

Από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου Δράμας

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις

ζωγραφικής, παρουσιάσεις

βιβλίων και μουσικές βραδιές

Πολιτιστικός Μάιος 2021 – 29 Μαΐου – 27 Ιουνίου

 

 

ΜΕΤΑ από μια μικρή διακοπή λόγω των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας, επανέρχεται και ανοίγει τις πύλες του Πολιτιστικού Μαΐου 2021. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όλες στο Καλαμπάκι και περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα από δράσεις.

Από εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων ακόμα και ποδηλατικό γύρο του Καλαμπακίου.

Αναλυτικότερα, ο Μ.Π.Σ. Καλαμπακίου, ανοίγει τις φετινές εκδηλώσεις με ιδιαίτερα ανοιξιάτικη διάθεση, προβάλλοντας τον στίχο  «Άνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη», του Ερρίκου Θαλασσινού. Μ’ αυτόν τον τρόπο, «ανοίγουμε το παράθυρο του πολιτισμού, με συστολή, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, που δοκιμάστηκε, που δοκιμάζεται, που υποφέρει, που ελπίζει… Ανοίγουμε το παράθυρο του πολιτισμού με ελπίδα, ανοίγουμε να μπει, δροσιά να μπει του Μάη… με το καλό!», γράφουν στην σχετική πρόσκληση.

Και βέβαια, όπως επιβάλλουν και οι μέρες της πανδημίας, σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως χρήση μάσκας και η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων είναι υποχρεωτική. Να σημειωθεί εδώ, επίσης, ότι όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία του Καλαμπακίου.

Οι δράσεις

Οι δράσεις και εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 29 Μαΐου με μια σειρά εκδηλώσεων και πρωτότυπες παρεμβάσεις που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου.  Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναφέρονται:

[Ανοίγουμε το παράθυρο με νέες πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, η δράση «Χαρίζω ένα βιβλίο» για τη δημιουργία της πρώτης παιδικής βιβλιοθήκης στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Προωθούμε τη φιλαναγνωσία με  το «Λόγο Δραμινών», έναν κύκλο παρουσίασης Δραμινών λογοτεχνών που ξεκινάει στις 6 Ιουνίου με στόχο να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.  Καλούμε όλους τους Δραμινούς που ασχολούνται με την τέχνη του Λόγου να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία μας.

Παρουσιάζουμε, με τη συνεργασία της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., την υλοποίηση της πράξης πλήρους ανακαίνισης του κτιρίου του Συλλόγου μας αλλά και του εξοπλισμού που θα είναι απαραίτητος για να κοιτάξουμε μπροστά με ελπίδα.  Γιατί πιστεύουμε πως τα όνειρα γίνονται σε δύσκολους καιρούς και πραγματοποιούνται δίνοντας υπόσχεση για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.]

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο 29/5 ώρα 6.30 μμ. Δράση Τμήματος Καλών Τεχνών: «Ζωγραφίζουμε την άνοιξη». Ζωγραφίζουμε τους κάδους ανακύκλωσης και τους μετατρέπουμε σε ανοιξιάτικα τοπία. Μια δράση για καλλιτέχνες κάθε ηλικίας και φαντασίας!  Με την καθοδήγηση και επιμέλεια της ζωγράφου  κυρίας Παρασίδου Σοφίας.

Κυριακή 30/5 ώρα 10 π.μ. Ποδηλατοδρομία. Ποδηλατικός γύρος του Καλαμπακίου. Με τα ποδήλατα μας μαθαίνουμε το χωριό μας!

Σάββατο 5/6 ώρα 7.30 μμ. «Με νου παράδοσης». «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων».

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του  Δήμου Δοξάτου παρουσιάζουν  με νου παράδοσης, το παραδοσιακό μενού του τόπου μας. Τη φωτογράφηση θα κάνει ο κ. Γιάννης Μπύρος.

Κυριακή 6/6 ώρα 8 μ.μ. «Λόγος Δραμινών».  Ανοίγει ο κύκλος παρουσίασης Δραμινών λογοτεχνών με την πρώτη  παρουσίαση από το Καλαμπάκι.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, το Δ.Σ. του       Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου και το βιβλιοπωλείο «Μια  φορά κι έναν καιρό» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

«Αγαπητή μου Ευδοξία..» της Αθανασίας Θεοδωρίδου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι κυρίες Κυράνθη Στράντζαλη και Ελένη Πετρά.  Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας.  Την αφήγηση θα συνοδεύσει με την κιθάρα του ο Θανάσης  Τσότογλου.

Τετάρτη 9/6 ώρα 8 μ.μ. «Λόγος Δραμινών». Παρουσίαση του βιβλίου «Σπίτι παιδιού» του Κυριάκου Συφιλτζόγλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος κυρία Τούλα Θωμαίδου και  συγγραφέας.

Σάββατο 12 – Κυριακή 13/6 ώρα 7 μ.μ. «Πρώτο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου». Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου «Μια φορά κι έναν καιρό» και τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του  Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου.

Σάββατο 12/6, οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων Μάρθα Αποστολίδου , Παναγιώτης Δημητρόπουλος & Δημήτρης Μπογδάνος ανοίγουν το παράθυρο για να μπει η δροσιά και το άρωμα του βιβλίου.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, η συγγραφέας Ελένη Θεοδοσίου  συνομιλεί με τα παιδιά σε μια διαφορετική παρουσίαση. «Χαρίζω ένα βιβλίο, δημιουργώ την πρώτη παιδική βιβλιοθήκη στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας».

«Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών… φέτος αλλιώς.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου  μαθαίνουμε την παραδοσιακή φορεσιά ντύνοντας χάρτινες κούκλες!  «Ενδύω», μια πρωτότυπη δράση για όλα τα παιδιά.

«Κύκλος χορού»  – Με την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου κυρίας Βαρβάρας Παρασκευά.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 8 μ.μ. «Λόγος Δραμινών»

Παρουσίαση του βιβλίου «Αγροτικές ιστορίες» του Χρήστου Γκόντια.

Κυριακή 20 Ιουνίου 10.30 π.μ. Παράλληλες δράσεις- σκάκι.  Mε τη συνεργασία του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 8 μ.μ. «Λόγος Δραμινών»

Οι συγγραφείς Βαγγέλης Ιωσηφίδης και Βασίλης Λαχανιώτης συνομιλούν μεταξύ τους , μεταξύ μας , σε μια παρουσίαση βιβλίων με άλλο ύφος!

Σάββατο 26 Ιουνίου 9 μ.μ. «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι»

Μουσική βραδιά με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δράμας κυρίου Νικόλα Γιαμαλή.

Κυριακή 27 Ιουνίου 8 μ.μ. «Παρουσίαση της υλοποίησης της πράξης με δικαιούχο το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου με το     Μέτρο 19.2 LEADER/CLLD –  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΡΑΜΑΣ- Α.Α.Ε. ΟΤΑ , συνολικής δημόσιας δαπάνης 144.807,1€.» Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. Παρουσίαση του κτιριακού έργου που ολοκληρώνεται , του συνολικού έργου και των παραδοσιακών φορεσιών της ιματιοθήκης του Συλλόγου.