Home > Αρθρα > Πως, Αντιπεριφέρεια και Δήμος Δράμας θάβουν ειδήσεις και ενδιαφέροντα γεγονότα!

Πως, Αντιπεριφέρεια και Δήμος Δράμας θάβουν ειδήσεις και ενδιαφέροντα γεγονότα!

ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ – Ο Θανάσης Πολυμένης σχολιάζει την επικαιρότητα

Για τον τρόπο με τον οποίον φέρονται ορισμένες φορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόσο η Αντιπεριφέρεια Δράμας όσο και ο Δήμος Δράμας, έχουμε ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές! Και δυστυχώς θα ασχοληθούμε άλλη μια φορά.

Επιμένουμε, γιατί πρόκειται για κάτι σημαντικό, όπως τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά το θεωρούμε. Και δυστυχώς, στα δυόμιση χρόνια – τρία από τον Σεπτέμβριο πια – θητείας τόσο του κ. Πατακάκη στην Αντιπεριφέρεια όσο και του κ. Μαμσάκου από τη θέση του δημάρχου Δράμας, η ίδια τακτική συνεχίζεται και γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Υποτίθεται ότι τόσο η Αντιπεριφέρεια όσο και ο Δήμος Δράμας, διαθέτουν γραφεία Τύπου και υπεύθυνους Τύπου και φυσικά και γραφεία Δημοσίων Σχέσεων. Παρ’  όλα αυτά, η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει…

… και έχει αντίκτυπο απέναντι στην ίδια την κοινωνία της Δράμας!

Οι ευθύνες βαρύνουν τα δύο παραπάνω πρόσωπα, καθώς αυτοί είναι οι άμεσα αρμόδιοι να δουν το θέμα με σοβαρότητα και να δώσουν κατευθύνσεις. Αν δεν υπάρχουν κατευθύνσεις ή δεν υπάρχουν σαφείς εντολές και οδηγίες προς τους υφισταμένους τους, τότε σαφώς την ευθύνη έχει και ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Περιστατικό πρώτον. Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017, η Αντιπεριφέρεια Δράμας, εκδίδει δελτίο Τύπου με μερικές φωτογραφίες, όπου φαίνεται η βράβευση σπουδαστών του Τμήματος Οινοποιίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Δράμας…

.. για την εθελοντική τους προσφορά στις εκδηλώσεις της «Δραμοινογνωσίας»! Η βράβευση έγινε από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο. Παρόν φυσικά και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης.

Το δελτίο Τύπου το οποίο συνόδευε τις φωτογραφίες, δεν ξεπερνούσε καν τις 80 λέξεις!

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν καλέστηκαν ούτε κατά διάνοια στην εκδήλωση για την παρουσίαση της βράβευσης, η οποία έγινε στην αίθουσα της «Αυτοδιοίκησης». Και πότε ακριβώς έγινε η βράβευση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο κ. Μέτιος, βιαζόταν να φύγει από την σύσκεψη των φορέων για την ανάπτυξη του νομού Δράμας που είχε προσκαλέσει ο βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης…

…  όπου ο περιφερειάρχης βιαζόταν να φύγει για συνάντηση με τους άλλους περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, στην Εγνατία Οδό, διαμαρτυρόμενοι για τα διόδια!!!

Ο κ. Μέτιος έφυγε εσπευσμένα από την σύσκεψη προκειμένου να κατευθυνθεί βιαστικά στη Θεσσαλονίκης όπου το ραντεβού ήταν στις 14.00 το μεσημέρι, ενδιάμεσα πέρασε από την Αντιπεριφέρεια όπου βράβευσε τους σπουδαστές…

… και τσιφ για Θεσσαλονίκη!

Παρατήρηση 1: Θα μπορούσε η εκδήλωση να γίνει κάποια άλλη στιγμή, με περισσότερη επισημότητα, ίσως με περισσότερο κόσμο και με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ώστε να δοθεί επισημότητα για τους σπουδαστές.

Παρατήρηση 2: Η παρουσία των μέσων ενημέρωσης, θα έδινε μεγαλύτερο τόνο στην βράβευση των παιδιών αυτών, καθώς οι ίδιοι θα μπορούσαν να μιλήσουν για όλα όσα έκαναν. Με τον τρόπο αυτόν, οι σπουδαστές αυτοί  που προέρχονται από άλλες πόλεις, θα μπορούσαν να ενταχθούν ακόμα καλύτερη στην κοινωνία της πόλης μας.

Παρατήρηση 3: Η αδιαφορία για την απουσία των μέσω ενημέρωσης και η ανακοίνωση με ένα ξερό δελτίο Τύπου λιγότερο από 80 λέξεις, δείχνει ότι η Αντιπεριφέρεια Δράμας, αδιαφορεί για το αν η βράβευση γίνει ευρύτερα γνωστή στους συμπολίτες μας. Αυτοί έκαναν το χρέος τους!

Περιστατικό δεύτερο, στο ίδιο μήκος κύματος: Μια ομάδα Δραμινών εθελοντών νέων, ηλικίας 14-18 ετών, με θέμα το Anti-bullying, επισκέπτεται το δήμαρχο Δράμας. Συναντάται με τον αντιδήμαρχο κ. Καραμπατζάκη και τον γραμματέα του Δήμου κ. Αραμπατζή.

Κι εδώ η ίδια λογική. Ένα δελτίο Τύπο και μερικές φωτογραφίες. Ούτε μια λέξη για κάλεσμα των μέσων ενημέρωσης, κάτι που συνηθίζεται από το Δήμο τώρα πια. Ολόκληρος διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας είχε έρθει στη Δράμα, συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης…

… μίλησαν για τις δομές Υγείας της Δράμας, για διάφορα σημαντικά θέματα και έβγαλαν μια φωτογραφία με ένα ξερό δελτίο Τύπου!

Χωρίς μέσα ενημέρωσης, να υπάρξουν κάποιες δηλώσεις, να αναδειχθούν τα θέματα, να προωθηθούν προς την τοπική κοινωνία να δοθεί μια δημοσιότητα. Για το έργο των εθελοντών νέων για το Anti-bullying, όπου τα παιδιά δρουν ως πρεσβευτές.

Πολύ σημαντικό θέμα, να φανεί η δουλειά τους, να γίνει γνωστή στο Δραμινό κοινό!

Τίποτα… απλά δεν τους ενδιαφέρει! Και δεν  υπάρχει καν δικαιολογία, γιατί ξέρουν ότι μπορούν να ενημερώσουν τα μέσα ενημέρωσης με ένα τηλέφωνο… άμεσα και στο λεπτό να είμαστε όλοι εκεί!!!

Από την άλλη, ο Δήμος Δράμας θέλει να συστήσει και εθελοντική ομάδα για να την κατευθύνει σε διάφορες δράσεις!

Και εδώ αδιαφορία προς την κοινωνία… και ισχύουν οι ίδιες όπως παραπάνω παρατηρήσεις!

Περιστατικό τρίτον, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έρχεται στη Δράμα προκειμένου να επισκεφθεί τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ.

Αν και είναι αναρμόδιοι, λογικά, να ειδοποιήσουν, όλα τα μέσα ενημέρωσης το μαθαίνουμε τυχαία από διάφορες πληροφορίες, στο παραπέντε!

Οι κ.κ. Πατακάκης και Μαμσάκος το γνώριζαν ήδη, αφού οι ίδιοι θα παραβρίσκονταν στη συνάντηση αυτή! Παρ’ όλα αυτά δεν είπαν λέξη, καθώς το ίδιο το Υπουργείο δεν μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει!

Μην νομίζεται… με την ίδια τακτική δουλεύουν και όλοι αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες… καθώς αδιαφορούν για ενημέρωση προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζε αλλά δεν ενημέρωσε ούτε αυτή!

Θα σου έλεγαν τα ίδια που μας είπαν όταν ήρθε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου στα πλαίσια της «Δραμοινογνωσίας» ότι … «δεν βγάλαμε εμείς το πρόγραμμα»!

Παρ’ όλα αυτά, οι παραπάνω κύριοι έτρεξαν να κάνουν δηλώσεις μετά τον κ. Μουζάλα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία πολλές φορές αγνοούν επιδεικτικά και άλλες προκλητικά…

… κι ας είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Τύπο και τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Πολιτείας… ως πλήρως έγκριτα και έγκυρα!!!

Περιστατικό τέταρτο και σπουδαίο: σταθερά, μονίμως και επισήμως, ο Δήμος Δράμας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ή οι αρμόδιοι / αναρμόδιοι υπεύθυνοι, συνεχίζουν να απαξιώνουν να εκδίδουν επίσημο δελτίο Τύπου…

… για τη διενέργεια της διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε μήνα καθώς και των εκτάκτων συνεδριάσεων αυτού!

Το ζήτημα μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι είχε ξεφύγει εντελώς, καθώς είχαμε χάσει και μια – δυο συνεδριάσεις του σώματος, οι οποίες δεν είχαν αναρτηθεί ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ανακοινώνει με δελτίο Τύπου τις συνεδριάσεις του Δήμου προς τα μέσα ενημέρωσης, γιατί έτσι, δεν καλεί τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης…

… αλλά επί της ουσίας καλεί τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν πότε έχει συνεδρίαση και πότε είναι τα θέματα.

Για παράδειγμα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκδίδει ανελλιπώς δελτίο Τύπου με τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου! Είναι υποχρεωμένοι για το χρέος της προς τους πολίτες!

Οι ανακοινώσεις και τα δελτία Τύπου στο facebook ή σε άλλους παρόμοιες διαδικτυακούς χώρους, δεν αποτελούν επίσημους τόπους ανακοινώσεων.

Οι αιρετοί της Δράμας στην Αντιπεριφέρεια και το Δήμο, οφείλουν να καταλάβουν ότι η ενημέρωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης, γίνεται για τον ίδιο το λαό, για τους ίδιους τους συμπολίτες μας και τίποτα περισσότερο απ’ αυτό!

Και παρεμπιπτόντως, ακόμα να μάθουμε επίσημα από τον κ. Πατακάκη, ποιο ήταν το μέσο ενημέρωσης που τον είχε απειλήσεις ότι «θα τον τελείωνε…» και ο ίδιος το είχε «καταγγείλει» στο facebook!

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει!!!