Home > Πρώτο Θέμα > Πώς κινήθηκε η πρώτη μέρα στα σχολεία του Ν. Δράμας-Δηλώσεις των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δράμας

Πώς κινήθηκε η πρώτη μέρα στα σχολεία του Ν. Δράμας-Δηλώσεις των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δράμας

Πώς κινήθηκε η πρώτη μέρα στα σχολεία του Ν. Δράμας

Ελάχιστα τα θετικά κρούσματα

στα Γυμνάσια – Λύκεια της Δράμας

Δηλώσεις των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ καλά επίπεδα κινήθηκε η πρώτη μέρα χθες Δευτέρα, στα σχολεία του Νομού Δράμας. Όπως είναι γνωστό, ήδη από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, άνοιξαν οι δύο πρώτες βαθμίδες της Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να προσέρχονται στα σχολεία, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Αναλυτικότερα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Νομό Δράμας τα συνολικά κρούσματα δεν ξεπερνούσαν τα 30 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι γονείς εκείνοι που αρνήθηκαν να κάνουν self test στα παιδιά τους, χωρίς όμως να δημιουργηθούν εντάσεις με το θέμα αυτό.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αρχικά, όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με δηλώσεις της προϊσταμένης κας Βαμβούρη, Γυμνάσια και Λύκεια ξεκίνησαν κανονικά τη λειτουργία τους χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα.

Τα θετικά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Δράμας χθες, ήταν λιγότερα από δέκα. Που σημαίνει βέβαια ότι θα προβούν στη συνέχεια και σε μοριακά τεστ για πληρέστερη επιβεβαίωση. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπήρξαν λιγότεροι από 5 αρνητές γονείς – μαθητές για να κάνουν το self test.

FROSO XARALAMPIDOY

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλο το Νομό Δράμας ξεκίνησαν επίσης τη λειτουργία τους και ήταν σε καλό επίπεδο, χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π.Τ.» η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Χαραλαμπίδου, περίπου 10 εκπαιδευτικοί δήλωσαν, είτε στενή επαφή με κρούσμα, είτε θετικό αποτέλεσμα και φυσικά δεν παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους. Επίσης δέκα μαθητές δήλωσαν θετικό αποτέλεσμα και προκειμένου να επιβεβαιωθούν θα προβούν σε μοριακό τεστ. Επίσης, τρεις γονείς μαθητών αρνήθηκαν να κάνουν τα τεστ και έτσι τα παιδιά τους δεν πήγαν στο σχολείο.

Από εκεί και πέρα, όπως είπε η κα. Χαραλαμπίδου, «μέχρι στιγμής όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε κάποια προβλήματα. Μετά από την πρώτη εβδομάδα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα και να σημειώσω ότι, όλα τα παιδιά ήταν χαρούμενα που έσμιξαν με τους συμμαθητές τους».

Artemiadis Lazaros

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αρτεμιάδης, σημείωσε ότι «τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, δεν υπήρξαν προβλήματα και εντάσεις και όλα κύλησαν ομαλά. Κάποιες δυσκολίες υπήρξαν την Κυριακή στο να δηλωθούν τα τεστ γιατί δεν λειτουργούσε η εφαρμογή λόγω υπερβολικού φόρτου, αλλά οι γονείς έκαναν τις δηλώσεις χειρόγραφες. Οπότε ούτε και εδώ είχαμε ζητήματα».

Όπως είπε ο κ. Αρτεμιάδης, «κάποιοι εκπαιδευτικοί απουσιάζουν για διάφορους λόγους, όπως ασθένειες, εγκυμοσύνες και άλλα, όμως αυτά είναι καθημερινά ζητήματα. Το πρόβλημά μας ήταν μήπως είχαμε θέματα από αρνητές των self test, όμως ευτυχώς δεν υπήρξαν ζητήματα».

3.000 θετικοί πανελλαδικά

Σε πανελλαδικό επίπεδο πάντως, την μέρα των self test σε όλα τα σχολεία της χώρας, είχαμε περίπου 3.000 θετικά δείγματα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζομένους στην εκπαίδευση που είχαν δηλωθεί στην πλατφόρμα.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια άτομα, ενώ μόνο ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός, ότι μεγάλος αριθμός self-test με αρνητικό αποτέλεσμα, δεν δηλώθηκε στην πλατφόρμα, αλλά μόνο με γραπτή δήλωση, ίσως λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα.

Όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υποβληθούν σε επαναληπτικό τεστ, και σε περίπτωση που και αυτό είναι θετικό, τότε θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε επίσης εδώ, ότι, εάν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός, πηγαίνει ήδη στο σχολείο και από τα επόμενα τεστ αποδειχθεί θετικός, τότε μετά από σχετική επιβεβαίωση, το τμήμα μπαίνει σε αναστολή λειτουργίας.