Home > νέα > Πως θα λειτουργήσει η Ονειρούπολη – Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλλινικίδης για τα νέα μέτρα πρόσβασης στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Πως θα λειτουργήσει η Ονειρούπολη – Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλλινικίδης για τα νέα μέτρα πρόσβασης στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Πως θα λειτουργήσει

η Ονειρούπολη

– Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλλινικίδης

για τα νέα μέτρα πρόσβασης στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

 

 

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που αναμένεται να λειτουργήσουν από τις επόμενες μέρες, ο υπ. Υγείας κ. Πλεύρης ανακοίνωσε νέα μέτρα πρόσβασης στα χριστουγεννιάτικα πάρκα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, στις χριστουγεννιάτικες αγορές και στα χριστουγεννιάτικα πάρκα, θα εισέρχονται πλέον μόνο εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και παιδιά με self test.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, μετά και τις εισηγήσεις της Επιτροπής, τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα, τα οποία θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με την πρόταση η οποία υπήρξε, σε αυτά θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Για τα ανήλικα τέκνα θα τηρείται η διαδικασία, όπως στους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Τι θα γίνει στην Ονειρούπολη;

Τι θα γίνει όμως με το ζήτημα της Ονειρούπολης και τα νέα μέτρα.

Η είσοδος στη θεματική περιοχή της Χριστουγεννιάτικης αγοράς και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών, είναι ελεύθερη όπως και στις λαϊκές αγορές, με αυστηρή τήρηση των μέτρων, όπως αποστάσεις, φοράμε μάσκα και αποφεύγουμε κάθε είδους συνωστισμό. Στους οικίσκους υγειονομικού ενδιαφέροντος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παραμονή στον οικίσκο. Eλέγχους θα διενεργούν τα αρμόδια κλιμάκια.

Στη ζώνη του θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου δηλαδή της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ, θα υπάρχει μόνο μία κεντρική είσοδος επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Εκεί θα διενεργείται έλεγχος για την είσοδο με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή σέλφ τέστ για τα παιδιά έως 17 ετών(24 ωρών) ή για τα παιδιά έως 17 ετών ράπιντ 48 ωρών ή μοριακό 72 ωρών. Δεν  θα επιτρέπεται η είσοδος με ράπιντ τέστ ή μοριακό σε άτομα άνω των 18 ετών. Μέσα στους οικίσκους, όπου αναπτύσσονται δράσεις, θα καταγράφονται τα ονοματεπώνυμα των επισκεπτών και λοιπά στοιχεία σε περίπτωση που αυτά χρειασθούν σε τυχόν ιχνηλάτιση. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές εντός θεματικού πάρκου πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά. Οι έξοδοι που θα υπάρχουν θα είναι δύο. Τέλος, στη περίπτωση που κάποιος επισκέπτης παραβεί τους κανόνες και βρεθεί εντός πάρκου χωρίς να έχει περάσει από τον έλεγχο, θα τιμωρείται ο ίδιος με πρόστιμο και η διοργάνωση δεν φέρει καμμία ευθύνη.

Θα υπάρχουν ειδικές επισημάνσεις με πινακίδες σε ολόκληρο τον χώρο και βεβαίως το κέντρο πληροφόρησης για οποιαδήποτε διευκόλυνση.

Η Ονειρούπολη επανέρχεται φέτος μετά από τη διακοπή της πανδημίας το 2020  όπου τα πάντα ήταν κλειστά, και οι διοργανωτές προσπαθούν να κάνουν μια από τις καλύτερες διοργανώσεις.

Διευκρινίσεις Καλλινικίδη

Στο μεταξύ, σε διευκρινίσεις που έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλλινικίδης σχετικά με τα νέα μέτρα που προέκυψαν, σημειώνει ότι «η Ονειρούπολη χωρίζεται σε δύο μέρη, στην πλευρά της εμπορικής ζώνης που διέπεται από το νόμο της λαϊκής αγοράς και στο θεματικό πάρκο για τις παραπάνω θεματικές δράσεις. Έτσι, για να μπει κάποιος για παράδειγμα στο «σπιτάκι του Αϊ Βασίλη» ή σε άλλη δράση του θεματικού πάρκου, οι γονείς θα πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νόσησης και τα παιδιά αρνητικό self – test. Αν, ωστόσο, κάποιος γονέας δεν έχει ένα από τα δύο πιστοποιητικά που απαιτούνται, τα παιδιά θα μπορούν να εισέλθουν σε κάποιο σπιτάκι, ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να τα περιμένουν έξω στο δημόσιο χώρο».

Ο ίδιος πάντως έκανε γνωστό ότι, «ήδη έχουν δηλωθεί πάνω από 400 τουριστικές εκδρομές και η εκτίμηση για φέτος είναι ότι οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν και τους 500.000, αριθμός, φυσικά, που για την Ονειρούπολη δεν αποτελεί «ρεκόρ» αφού πολλές φορές έχει ξεπεράσει και το ένα εκατομμύριο κόσμου σε επισκέψεις».

Την Κυριακή το άνοιγμα

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2022, η πιο ονειρεμένη πόλη, θα ανοίξει τις πύλες της για ένα φανταστικό ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων, αλλά με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για 17η φορά στην πόλη της Δράμας οργανώνεται και φέτος το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας, με μία σύνθεση δράσεων όπως: τέχνες, μουσική, χειροτεχνία, χορός, εικαστικά, φωτογραφία, κινηματογράφος, γαστρονομία και άλλες πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα συνθέσουν, όπως κάθε φορά, ένα μοναδικό σκηνικό.

Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, ζουν σ’ ένα μέρος που… μυρίζει Χριστούγεννα. Η ατμόσφαιρα της πιο «μαγικής» γιορτής του χρόνου, τρυπώνει μέσα σε ξύλινα σπιτάκια, βγαίνει από τις καμινάδες και φτάνει ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα, από εκεί κάνει βουτά στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο και, συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όλους όσους βρίσκονται εκεί, μικρούς και μεγάλους. Ο Δημοτικός Κήπος και η κεντρική πλατεία της Δράμας, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Φέτος, οι δράσεις που θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Ονειρούπολης είναι μεταξύ άλλων, το σπίτι του Άη Βασίλη, το Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, το σπιτάκι του παραμυθιού, το ξυλουργείο του Άη Βασίλη, εργαστήρι πειραμάτων, Μαγική Σκηνή κ.α