Home > Πρώτο Θέμα > Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του κτιρίου των Φυλακών-► Με το κριτήριο της εντοπιότητας οι προσλήψεις προσωπικού στις Φυλακές Νικηφόρου

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του κτιρίου των Φυλακών-► Με το κριτήριο της εντοπιότητας οι προσλήψεις προσωπικού στις Φυλακές Νικηφόρου

 Πραγματοποιήθηκε η τελετή

παράδοσης παραλαβής 

του κτιρίου των Φυλακών

► Με το κριτήριο της εντοπιότητας οι προσλήψεις προσωπικού στις Φυλακές Νικηφόρου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή πραγματοποιήθηκε  η επίσημη τελετή παράδοσης παραλαβής του κτιρίου των φυλακών Νικηφόρου Δράμας.

Η τελετή έγινε στη μία το μεσημέρι και σε αυτήν παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Το σωφρονιστικό κατάστημα πρόκειται να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. (Περισσότερα σε λίγο).

 

Στη Δράμα από χθες ο υφυπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου

Οικονόμου: «Στόχος μας είναι μέσα στο

φθινόπωρο, οι φυλακές να λειτουργήσουν»

YFYPOURGOS OIKONOMOU DIOIKHTHRIO DRAMAS (23)

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρίσκεται από χθες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, προκειμένου να παραστεί στη σημερινή τελετή παράδοσης και παραλαβής του κτιρίου των Φυλακών Νικηφόρου Δράμας.

Όπως είναι ήδη γνωστό και έχει δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος», η τελετή παράδοσης παραλαβής θα γίνει σήμερα με την παρουσία του ιδίου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κας Σοφίας Νικολάου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του χθες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, συναντήθηκε αρχικά με το δήμαρχο κ. Μαμσάκο στο δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλου. Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης «Ανδρέας Παπανδρέου, με την παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχου, τη βουλευτή Δράμας του ΚΙΝΑΛ κα. Κεφαλίδου και τους δημάρχους Δράμας κ. Μαμσάκο, τον δήμαρχο Δοξάτου κ. Ζεκερίδη, τον δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου κ. Κυριακίδη, τον δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου και τον δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη.

Προσλήψεις και Τελωνείο Εξοχής

Κατά τον χαιρετισμό του πριν από τη σύσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τον υφυπουργό «για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία» στα πλαίσια της πανδημίας, αλλά και για την «αίσθηση ασφάλειας» που παρέχει η ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες, λέγοντας ότι η Αστυνομία «βγήκε από την αφάνεια και για μια ακόμα φορά έγινε σύμμαχος του πολίτη».

Αναφερόμενος στο δια ταύτα της επίσκεψης του κ. Οικονόμου στη Δράμα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις προσλήψεις του προσωπικού των Φυλακών προκειμένου να λειτουργήσουν το δυνατόν συντομότερα. Όπως είπε, «κάνω έκκληση το συντομότερο δυνατόν, πρέπει να τρέξει άμεσα η προκήρυξη των νέων θέσεων για το σωφρονιστικό κατάστημα», και  ζήτησε να υπάρξει το στοιχείο της εντοπιότητας καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τελωνείου Εξοχής, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να λυθεί αρχικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στη συνέχεια είπε ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις και έκανε έκκληση να το δει το  θέμα το Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Οικονόμου: Πολύ σύντομα η λειτουργία των Φυλακών

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επιλύσει μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν αυτόν τον ιστορικό νομό».

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι οι σχέσεις της Αστυνομίας με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης στο Νομό είναι σε πολύ καλό επίπεδο και με την ευκαιρία της παράδοσης – παραλαβής «του κλειστού σωφρονιστικού καταστήματος Νικηφόρου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι πολύ σύντομα θα κάνουμε τα εγκαίνια της λειτουργίας». Συμπλήρωσε εδώ ότι, «είναι ένα έργο που θα προσφέρει πραγματικά στην περιοχή, μια περιοχή που έχει ανάγκη από θέσεις εργασίας, από έργα τα οποία θα μπορέσουν να προσφέρουν κίνητρα δημιουργικά και απασχόληση στην περιοχή», ενώ διαβεβαίωσε ότι, «από πλευράς κυβέρνησης το ενδιαφέρον είναι έμπρακτο για την επίλυσης μιας σειράς προβλημάτων που απασχολούν το Νομό και γενικότερα την Περιφέρεια και προς την κατεύθυνση αυτή σηματοδοτεί και η αποδοχή του κτιρίου, δεσμευόμενοι ότι πολύ σύντομα αυτό θα λειτουργήσει και θα στελεχωθεί με το κριτήριο της εντοπιότητας».

Σε ερώτηση για το πότε θα βγει η προκήρυξη για τις Φυλακές, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «σκοπός μας είναι να το λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Κινούμαστε με ταχύτατους ρυθμούς για να μπορέσουμε να προσλάβουμε το προσωπικό που απαιτείται. Στόχος μας είναι μέσα στο φθινόπωρο, οι φυλακές να λειτουργήσουν».

YFYPOURGOS OIKONOMOU

Τελωνείο Εξοχής

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα του Τελωνείου της Εξοχής που έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος. Όπως είπε, «είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που χρονίζει. Είμαστε η κυβέρνηση των έργων και όχι των υποσχέσεων. Θα το αντιμετωπίσουμε με πάρα πολύ σοβαρότητα και θα δώσουμε γρήγορα λύση, καθώς είναι ένα σημείο εισόδου και δεν τιμάει τη χώρα μας. Εκτιμώ ότι είναι ειλημμένη απόφαση, ώστε το θέμα να αντιμετωπιστεί συλλογικά με τα άλλα Υπουργεία και υπηρεσίες που εμπλέκονται».

Στελέχωση ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου

Όσον αφορά το Προαναχωρησιακό Κέντρο Παρανεστίου, αναφερόμενος στο ζήτημα της στελέχωσής του με συνοριοφύλακες, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Κάνουμε προσπάθειες για να μπορέσουμε να προσλάβουμε 100 άτομα. Από την πλευρά του Υπουργείου, στόχος είναι να κινηθούν οι διαδικασίες άμεσα. Είχαμε ιστορίες με τον κορωνοϊό, πήγαμε πίσω, αλλά θα το ενεργοποιήσουμε και πάλι (σ.σ. το πρόγραμμα προσλήψεων). Το ΠΡΟΚΕΚΑ είναι ενεργό, αυτό δείχνει και την κοινωνική ευθύνη που δείχνουν οι άρχοντες της Αυτοδιοίκησης που αποδέχθηκαν για αρκετά χρόνια το ΠΡΟΚΕΚΑ και σε πολύ καλό επίπεδο και αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα για τις άλλες κοινωνίες, που μέσα από κραυγές λαϊκίστικες προσπαθούν κάποιοι να ξεσηκώσουν τις τοπικές κοινωνίες να μην λειτουργήσουν ΠΡΟΚΕΚΑ».

Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας

Ερωτώμενος για το ζήτημα της ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Δράμας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι, «η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας από πλευράς στελέχωσης, είναι μια από τις καλύτερα στελεχωμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα. Δεν λέω  ότι δεν έχει ανάγκη από προσωπικό, αλλά σε σχέση και με τις συνθήκες που επικρατούν σε άλλες Διευθύνσεις με ανάλογα προβλήματα και σοβαρότερα, θα έλεγα ότι το επίπεδο στελέχωσης είναι αρκετά καλό. Με τη λειτουργία όμως αναμφισβήτητα των Φυλακών, με το ΠΡΟΚΕΚΑ  και οι ανάγκες αυτές αυξάνουν, τις λαμβάνουμε υπόψη και στο βαθμό του εφικτού θα προσπαθήσουμε οι συνθήκες από πλευράς επάνδρωσης να είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο».

Όσον αφορά το ζήτημα εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., σημείωσε ότι «από πλευράς κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Ελληνική Αστυνομία μετά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων».