Home > Νέα > Πρασινάδα Δ. Παρανεστίου Ένα χρέος τιμής και μνήμης προς τις 353.000 αθώες ψυχές του ποντιακού ελληνισμού

Πρασινάδα Δ. Παρανεστίου Ένα χρέος τιμής και μνήμης προς τις 353.000 αθώες ψυχές του ποντιακού ελληνισμού

Πρασινάδα Δ. Παρανεστίου

Ένα χρέος τιμής και μνήμης

προς τις 353.000 αθώες ψυχές του ποντιακού ελληνισμού

 

Στο ακριτικό χωριό της Πρασινάδας, χτες Δευτέρα, και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, σεβασμού και εθνικής μνήμης, ο δήμος Παρανεστίου τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μία από τις πιο τραγικές και αιματοβαμμένες σελίδες της ιστορίας του ελληνισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωροθέου, των Πατέρων  της Εκκλησίας της περιοχής, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σίλλης κ. Ηρακλή Σιαμίδη, εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, των Αντιδημάρχων κ. Λάζαρου Μπεϊνογλου ,και κας. Κυριακής Παρλόγλου, των Δημοτικών Συμβούλων κας. Ταχτσίδου Ελισάβετ και κ. Γιαΐλόγλου Γεωργίου, του κ. Χορόζογλου Σάββα, και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου. Πλήθος πολιτών ένωσαν τη φωνή και την παρουσία τους, σε ένα ελάχιστο χρέος τιμής και μνήμης προς τις 353.000 αθώες ψυχές του ποντιακού ελληνισμού που ξεριζώθηκαν και χάθηκαν άδικα.

Ο τραγουδοποιός κ. Θεοδοσιάδης Κωνσταντίνος ομόρφυνε με τη μουσική του την εκδήλωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος, κ. Ασλανίδης Νικόλαος.

Η Πρασινάδα είναι ένας τόπος με βαθιές ποντιακές ρίζες και ζωντανή ιστορική μνήμη, που συνεχίζει να κρατά άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης, της ιστορίας και της δικαίωσης. Οι λαοί που θυμούνται, τιμούν και μεταδίδουν την αλήθεια στις επόμενες γενιές, δεν λυγίζουν ποτέ. Τίποτα σημαντικότερο από τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.