Home > Νέα > Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις χθες Δευτέρα και στη Δράμα

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις χθες Δευτέρα και στη Δράμα

Μέχρι το Σάββατο 30 Αυγούστου

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις

χθες Δευτέρα και στη Δράμα

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ και στη Δράμα χθες για τις θερινές εκπτώσεις, που ξεκίνησαν από 14 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, σημειώνει ότι «τα καταστήματα της πόλης μας είναι έτοιμα να υποδεχτούν το καταναλωτικό κοινό, με εξαιρετικές προσφορές, μεγάλη ποικιλία προϊόντων και ποιοτική εξυπηρέτηση», παραμένοντας σταθερός στην προτροπή: «Στηρίζουμε τα τοπικά καταστήματα».

Η αγορά και ο εμπορικός κόσμος της Δράμας, στηρίζει μεγάλες ελπίδες στη θερινή σεζόν των εκπτώσεων με σημαντικές προσφορές σε όλα τα προϊόντα, όπου οι Δραμινοί μπορούν να βρουν μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και εξαιρετική ποιότητα.

‘Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Μαρούσης, «η πόλη γεμίζει κόσμο, έρχονται και οι ομογενείς μας και όλο αυτό πιστεύω ότι θα συνθέσει ένα θετικό κλίμα τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες».

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για τις θερινές εκπτώσεις, κατά την πρώτη Κυριακή 20 Ιουλίου, προαιρετικά τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά. Παρ’ όλα αυτά στη Δράμα, συνήθως είναι κλειστά, ενώ αναμένεται και η επίσημη απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου εντός της εβδομάδας.

Από την πλευρά της, η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, καλεί τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν στις προσφορές με σύνεση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε παραπλανητικές τακτικές.

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να τηρούν αυστηρά τις διατάξεις για την αναγραφή τιμών και ποσοστών έκπτωσης, σύμφωνα με τον Νόμο 5111/2024.

Η προεκπτωτική τιμή που εμφανίζεται δίπλα στη νέα, μειωμένη τιμή, πρέπει να είναι η χαμηλότερη τιμή που είχε το προϊόν τις τελευταίες 30 ημέρες πριν από την έκπτωση.

Αν έχουν προηγηθεί περισσότερες από μία μειώσεις μέσα σε διάστημα 60 ημερών, ως τιμή αναφοράς θεωρείται η τιμή πριν από την πρώτη μείωση.

Για είδη που κυκλοφορούν στην αγορά λιγότερο από 30 ημέρες, ως τιμή αναφοράς υπολογίζεται η χαμηλότερη τιμή του χρονικού διαστήματος από την πρώτη διάθεσή τους.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να διασφαλίζουν ότι οι εκπτώσεις προβάλλονται με ακρίβεια και σαφήνεια. Συγκεκριμένα:

Πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα τόσο η παλαιά όσο και η νέα τιμή.

Επιτρέπεται η συμπληρωματική ένδειξη ποσοστού έκπτωσης (π.χ. -30%).

Αν οι εκπτώσεις αφορούν πάνω από το 60% των προϊόντων, αυτό πρέπει να αναφέρεται στην είσοδο ή στη βιτρίνα του καταστήματος.

Σε περίπτωση διαφορετικών ποσοστών έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, αναγράφεται το εύρος (π.χ. από -20% έως -50%).

Αν οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, αυτό πρέπει να δηλώνεται ρητά.