Home > Αθλητικά > Πρεμιέρα με Τρίκαλα για την Δόξα Δράμας – Γ. Μπύρος: «Θέλουμε το ποδόσφαιρο να φύγει από την εξαθλίωση…» – Άγνωστο το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα

Πρεμιέρα με Τρίκαλα για την Δόξα Δράμας – Γ. Μπύρος: «Θέλουμε το ποδόσφαιρο να φύγει από την εξαθλίωση…» – Άγνωστο το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα

Πρεμιέρα με Τρίκαλα για την Δόξα Δράμας

Γ. Μπύρος: «Θέλουμε το ποδόσφαιρο να φύγει από την εξαθλίωση…»

Άγνωστο το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα

Του Γιάννη Κιοσίδη

Πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της Football League, χωρίς όμως το διοικητικό συμβούλιο, που προηγήθηκε, να ορίσει την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της συμφωνίας με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το πρόβλημα με την τηλεοπτική κάλυψη είναι σοβαρό καθώς τα χρήματα που θα δοθούν στις ομάδες είναι λίγα. Αν αφαιρέσουν οι ομάδες, το ΦΠΑ, τα χρήματα για τους διαιτητές και τα χρήματα που πάνε σε οφειλές κάποιων ομάδων, τότε τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία είναι μηδαμινά. Το ποσό αυτό δεν ικανοποίησε πολλές ομάδες της Football League, καθώς όσα χρήματα θα πάρει όλη η κατηγορία της Football League παίρνει μια μικρομεσαία ομάδα στην Super League. Μετά από ψηφοφορία και με οριακή πλειοψηφία (8-6), αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαδικασία της κλήρωσης. Η ομάδα της Δόξας ήταν αρνητική στο να γίνει η κλήρωση καθώς δεν υπήρχε γραπτή συμφωνία της ΕΡΤ.  Αποφασίστηκε πενταμελής επιτροπή (στην οποία θα συμμετέχει και η Δόξα), η οποία  θα συναντηθεί με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ώστε να συζητηθεί και να επιδιωχθεί αύξηση του ποσού που θα πάρουν οι ομάδες. Στόχος και των δύο πλευρών είναι να βρεθεί γρήγορα η λύση στο οικονομικό πρόβλημα ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Η αντίδραση της Δόξας με δήλωση του Γιάννη Μπύρου

«Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας απείχε από την χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League διότι θεωρεί επιβεβλημένη την εξασφάλιση ενός σοβαρού ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η θέση μας είναι γνωστή και την έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν μπορεί να διεξαχθεί αξιόπιστο πρωτάθλημα χωρίς χρήματα! Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν τον απαιτούμενο προϋπολογισμό, ώστε ν’ αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του πρωταθλήματος, που περνά από ένα δύσβατο δρόμο.

Η αξιοπιστία δυστυχώς έχει χαθεί προ πολλού. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι μονίμως υπό κατασκευήν και χωρίς κονδύλια αξιοποίησής του.

Εμείς, όπως και άλλες ομάδες, ξοδέψαμε αρκετά χρήματα για να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να γνωρίζεις πως δεν υπάρχουν σημαντικά έσοδα από διαρκείας και διαφημίσεις. Και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους ιθύνοντες.

Γίνεται λόγος για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ωστόσο, βλέπουμε ότι μόνο στην Super League δόθηκαν οικονομικά κίνητρα, τα οποία, μάλιστα, θα ακολουθήσουν τις ΠΑΕ και σε περίπτωση υποβιβασμού.

Πέρυσι δείξαμε καλή θέληση και συναινέσαμε στις προτάσεις του συνεταιρισμού. Φέτος έχουμε καταθέσει τις δικές μας προτάσεις, μέσα από τις οποίες πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Περιμένουμε την ίδια στάση και ανάλογες εποικοδομητικές προτάσεις και από την Πολιτεία.

Ελπίζουμε να υπάρχει θετική αύρα στη συνάντηση της Δευτέρας και να έχουμε ευχάριστα μηνύματα. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προόδου και να φύγει από την εξαθλίωση, την απαξίωση και την καχυποψία».

Πρόγραμμα «βουνό»  έβγαλε η κλήρωση για την ομάδα της Δόξας η οποία μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά. Οι επτά πρώτες αγωνιστικές έχουν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας για την Δόξα καθώς ξεκινάει στην πρεμιέρα εκτός έδρας με τα Τρίκαλα, ομάδα με υψηλούς στόχους. Την 2η αγωνιστική υποδέχεται την ομάδα του Βόλου, ενώ την 3η αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με Πλατανιά, 5η αγωνιστική εκτός έδρας με Κέρκυρα, ενώ 7η αγωνιστική υποδέχεται την Παναχαϊκή. Να θυμίσουμε πως Πλατανιά και Κέρκυρα είναι οι δύο ομάδες που έπεσαν πέρυσι από την μεγάλη κατηγορία. Το σίγουρο είναι πως το πρόγραμμα είναι μια πρόκληση για τους «Μαυραετούς» γιατί έχουν να αποδείξουν πράγματα για την φετινή χρονιά και η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική και ο πρώτος γύρος της Δόξας Δράμας

1η αγωνιστική

Σπάρτη – ΑΟΧ Κισσαμικός

Παναχαϊκή-Αιγινιακός

Εργοτέλης-Απόλλων Πόντου

Απόλλων Λάρισας-Κέρκυρα

Τρίκαλα-Δόξα Δράμας

Ηρακλής-Ηρόδοτος

Βόλος-ΑΕ Καραϊσκάκης

Πλατανιάς- Αήττητος Σπάτων

2η αγωνιστική

Δόξα Δράμας  -Βόλος

3η αγωνιστική

Πλατανιάς-Δόξα Δράμας

4η αγωνιστική

Δόξα Δράμας-Ηρόδοτος

5η αγωνιστική

Κέρκυρα-Δόξα Δράμας

6η αγωνιστική

Αιγινιακός-Δόξα Δράμας

7η αγωνιστική

Δόξα Δράμας-  Παναχαϊκή

8η αγωνιστική

Απόλλων Λάρισας-Δόξα Δράμας

9η αγωνιστική

Δόξα Δράμας-Ηρακλής

10η αγωνιστική

Αήττητος-Δόξα Δράμας

11η αγωνιστική

Δόξα Δράμας-Καραϊσκάκης

12η αγωνιστική

Δόξα Δράμας-Σπάρτη

13η αγωνιστική

Απόλλων Πόντου-Δόξα Δράμας

14η αγωνιστική

Δόξα Δράμας –                 ΑΟΧ Κισσαμικός

15η αγωνιστική

Εργοτέλης-Δόξα Δράμας