Home > Πρώτο Θέμα > Πρέπει επιτέλους να μονοδρομηθεί η οδός Αναστασίου Μακρή

Πρέπει επιτέλους να μονοδρομηθεί η οδός Αναστασίου Μακρή

Τραγικά καθημερινά μπλοκαρίσματα και νεύρα!

Πρέπει επιτέλους να μονοδρομηθεί η οδός Αναστασίου Μακρή

Αρνητικοί με επιστολή του οι καταστηματάρχες της περιοχής

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την οδό Αναστασίου Μακρή δεν είναι καινούριο και ταλαιπωρεί για χρόνια τους Δραμινούς. Πέρυσι μάλιστα τέτοιον καιρό, ο Δήμος είχε αποφασίσει να μονοδρομήσει το δρόμο αυτό, τοποθέτηση τα απαραίτητα οδικά σήμερα, όμως τελικά δεν έγινε τίποτα, τα σήματα παρέμειναν κουκουλωμένα.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2016, είχαμε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ, όπου εμφανιζόταν ανακοίνωση του Δήμου Δράμας, ότι, «στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας και των επισκεπτών της  πόλης, όσο και προς την κατεύθυνση της της ομαλότερης και ασφαλέστερης διεξαγωγής της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή των οδών Εθνικής Αμύνης, Αναστασίου Μακρή, των καθέτων οδών αυτής και της οδού Γερολύμπου, ο Δήμος Δράμας, σε συνεργασία με την Τροχαία Δράμας, από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, θα προβεί στη μονοδρόμηση της οδού Αναστασία Μακρή από το ύψος της οδού Κοζάνης έως και την οδό Εθνικής Αμύνης, με σταθερή και μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Εθνικής Αμύνης και όχι το αντίθετο».

Όλα αυτά πέρυσι τέτοιο καιρό. Τελικά δεν έγινε τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι, πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους δρόμους στο κέντρο της πόλης, καθώς εισέρχονται απίστευτα πολλά αυτοκίνητα, τόσο σε ώρες αιχμής όσο και τις υπόλοιπες. Και μάλιστα, πολλά από τα οχήματα παρανομούν, καθώς εισέρχονται από την πλευρά της ροής της Εθνικής Αμύνης από την κατεύθυνση του Διοικητηρίου προς την πλατεία Ελευθερίας.

Η είσοδος στην Αν. Μακρή επιτρέπεται μόνο από το ρεύμα της Εθνικής Αμύνης προς το Διοικητήριο. Αυτό όμως δυσχεραίνει την όλη κατάσταση, καθώς εισέρχονται και από πάνω και από κάτω.

Σε δήλωσή του στον «Πρωινό Τύπο», τον Δεκέμβριο του 2016, ο τότε εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων του Δήμου Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος και σήμερα αντιδήμαρχος, δήλωνε ότι το μέτρο αυτό προβλέπεται και από την συγκοινωνιακή μελέτη του Δήμου. Μέχρι τώρα ο Δήμος είχε δείξει την ανοχή του, όμως από το άνοιγμα της οδού Γερολύμπου και μετά, το πρόβλημα είχε ξεφύγει. «Προκειμένου να απαγορευτεί το παρκάρισμα των αυτοκινήτων από τη μια μεριά και να διευκολυνθεί η αμφίδρομη κίνηση, ο Δήμος έχει τοποθετήσει πολλές φορές πορτοκαλί κώνους απαγόρευσης στάθμευσης, όμως τους έσπαζαν ή τους ξεβίδωναν από τη θέση τους. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 300 κώνοι… αλλά δεν έγινε τίποτα».

Με τον καιρό όμως, οι κώνοι αυτοί έχουν σπάσει, οι οδηγοί παρκάρουν όπου βρουν και το πρόβλημα συνεχίζεται χωρίς να επιλύεται. Τώρα όμως που ξεκίνησε και  πάλι η Ονειρούπολη, η υπόθεση κατάντησε τραγωδία, καθώς παρκάρουν συνέχεια και από τις δύο πλευρές. Και ενώ η κίνηση είναι αμφίδρομη, δημιουργείται ένα απίστευτο κομφούζιο μέχρι σπάσιμου νεύρων! Και δυστυχώς στην περίπτωση αυτή η Τροχαία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να διευκολύνει την κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να βοηθηθεί, μόνο αν ένας τροχονόμος παραμένει μονίμως εκεί να ρυθμίζει την κίνηση.

 

Η επιστολή των καταστημάτων

Ερευνώντας προ ημερών το ζήτημα εκ νέου, για το λόγο ότι δεχθήκαμε πάρα πολλά παράπονα από συμπολίτες μας, μάθαμε ότι η υπόθεση μπλόκαρε μετά από μια επιστολή των καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι ζήτησαν επίμονα να μην σταματήσει η αμφίδρομη κίνηση στο δρόμο και να μην γίνει μονοδρόμηση καθώς υποτίθεται ότι βοηθάει έτσι περισσότερο στην πελατειακή κίνηση των καταστημάτων τους.

Γεγονός παραμένει όμως, ότι δημιουργούνται απίστευτα προβλήματα στην κυκλοφοριακή κίνηση επί της οδού, με νεύρα και φωνές. Όπως δήλωσε μάλιστα προχθές στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Παπαδόπουλος, από τις αρχές του 2018, ο Δήμος Δράμας προτίθεται να δει εκ νέου το θέμα της μονοδρόμησης της Αναστασίου Μακρή.