Home > νέα > Πρόεδρος τελικά του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου ο κ. Ζουμπούλογλου Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία με ενστάσεις, φωνές και ακυρώσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Πρόεδρος τελικά του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου ο κ. Ζουμπούλογλου Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία με ενστάσεις, φωνές και ακυρώσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

 

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία με ενστάσεις, φωνές και ακυρώσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Πρόεδρος τελικά του Δημοτικού

Συμβουλίου Δοξάτου ο κ. Ζουμπούλογλου

Στο Υπ. Εσωτερικών και στο Άρθρο 152 κατέφυγε ο κ. Χατζηλαζάρου

Μοναδικό φαινόμενο η όλη διαδικασία στην Ελλάδα!!!

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ μια διαδικασία που κράτησε μερικές εβδομάδες, εξελέγη τελικά χθες το απόγευμα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου, ο κ. Ζουμπούλογλου, ο οποίος είχε ψηφιστεί κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδικασίας και είχε λάβει 11 ψήφους.

Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει από την λεγόμενη «ηνωμένη αντιπολίτευση» του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ήθελε να τοποθετήσει πρόεδρο τον κ. Σερέτη, πλειοψηφών σύμβουλο κατά τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Στο Δήμο Δοξάτου, αρκετοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου κ. Δαλακάκη, δεν εκφράζονται πλέον μαζί του αλλά συχνά συντάσσονται με τις παρατάξεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η «ηνωμένη αντιπολίτευση» όπως έχει μείνει να λέγεται τελικά, προσπάθησε να τοποθετήσει δικό της πρόεδρο τον κ. Σερέτη. Όταν όμως έγινε αυτό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, έβγαλε άκυρη την εκλογή του κ. Σερέτη, αφού στο μεταξύ είχαν ήδη γίνει εκλογές για πρόεδρο, όπου ο κ. Ζουμπούλογλου έλαβε 11 ψήφους. (Σημείωση: Ο κ. Σερέτης και ο κ. Ζουμπούλογλου ανήκουν στην ίδια παράταξη του δημάρχου κ. Δαλακάκη, όμως ο πρώτος έχει περάσει στην «ηνωμένη αντιπολίτευση»).

Με έγγραφό της προς το Δήμο Δοξάτου, η Αποκεντρωμένη ζήτησε την ακύρωση για τον κ. Σερέτη και την επικύρωση για τον κ. Ζουμπούλογλου. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χατζηλαζάρου, έφτασε μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όταν όμως και εκεί του εξήγησαν ότι αυτά προβλέπει ο νόμος, στη συνέχεια προσέφυγε στην Επιτροπή του Άρθρου 152, η οποία είναι ανώτερη ακόμα και από την Αποκεντρωμένη. Το θέμα είναι όμως ότι, η Επιτροπή του Άρθρου 152, αργεί να βγάλει αποφάσεις και θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες.

 

Η εκλογή του κ. Ζουμπούλογλου

Στο μεταξύ, μετά από την απόφαση της Αποκεντρωμένης, την Κυριακή έγινε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς απαρτία, όπου δεν μπόρεσε να επικυρωθεί η εκλογή του κ. Ζουμπούλογλου. Το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαρτίου, έγινε η δεύτερη συνεδρίαση του σώματος για το ίδιο θέμα, όπου και πάλι δεν υπήρχε η αντίστοιχη απαρτία. Έτσι ορίστηκε η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση για το ίδιο θέμα για το απόγευμα της Τετάρτης χθες. Σύμφωνα με το νόμο, στην τρίτη συνεδρίαση, η επικύρωση γίνεται από τους παρόντες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Δαλακάκη, της συμπολίτευσης δηλαδή, χωρίς να παραστεί κανένας σύμβουλος από τη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση. Από αυτούς όμως, είναι και οι σύμβουλοι που διαφωνούν μαζί του. Αν και υπήρξε απαρτία, εντούτοις αποχώρησαν δύο σύμβουλοι, όπως ο κ. Παρασκευάς Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Ο προσωρινός πρόεδρος διάβασε τη διαδικασία, ακυρώθηκε η επιλογή του κ. Σερέτη, επικυρώθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης και ο κ. Ζουμπούλογλου ανέλαβε τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκαν και η νόμιμη Οικονομική Επιτροπή καθώς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Αργότερα, ακολούθησαν άλλες δύο κατεπείγουσες συνεδριάσεις, ώστε να ψηφιστούν με την παρούσα πλειοψηφία τρία ζητήματα: Τη σύμβαση με το Δήμο Δράμας για το απορριμματοφόρο, την απόφαση για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και το ψήφισμα για τη λειτουργία των ΕΛΤΑ στα Κύρια.

Doxato2

Δηλώσεις δημάρχου κ. Δαλακάκη

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης, τόνισε ότι τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου έχει πρόεδρο και από εδώ και πέρα, θα μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στα διάφορα καθήκοντα που έχει.

Τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Δαλακάκης: [Τελικά έχουμε πρόεδρο μετά από μια εβδομάδα από την έκδοση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Διεξήχθη η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο εν απουσία της «ηνωμένης αντιπολίτευσης» και ουσιαστικά συμμετείχε η δική μου παράταξη.

Από εδώ και πέρα πλέον έχουμε όργανα και μπορούμε να προχωρήσουμε και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια δεύτερη συνεδρίαση με τρία κατεπείγοντα ζητήματα τα οποία είναι: Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης όπου πρέπει να ληφθεί μια απόφαση μέχρι 31 Μαρτίου ειδάλλως δεν θα έχουμε Κέντρο Δια Βίου  Μάθησης. – Μια προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Δράμας όπου πρέπει να πάρουμε ένα απορριμματοφόρο για να μπορέσουμε να έχουμε τον τόπο μας καθαρό και την έκδοση ενός ψηφίσματος για να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ στα Κύρια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 12 άτομα, χρειαζόμαστε άλλα δύο άτομα για να γίνει η συνεδρίαση και αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε σε αναβολή και τελικά θα πάμε σε τρίτη συνεδρίαση για να προλάβουμε τις συνεδρίες.»

Σε ερώτηση για το ότι κάποιοι σύμβουλοι αποχώρησαν και δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται για το νόμιμο της συνεδρίασης, ο κ. Δαλακάκης είπε: «Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και επικεφαλής της ηνωμένης αντιπολίτευσης κ. Χατζηλαζάρου και πρώην δήμαρχος μόλις την προηγούμενη Κυριακή. Είχε πει ότι επισκέφθηκε τον υπουργό κ. Σκουρλέτη και τον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Φραντζεσκάκη. Αμφότεροι του εξήγησαν ότι αυτός είναι ο νόμος και ζήτησε ο ίδιος ώστε να αλλάξει ο νόμος και να γίνουν εκλογές. Αυτά τα πράγματα αγγίζουν το θέατρο του παραλόγου. Εν συνεχεία, όπως ο ίδιος ομολόγησε σαμποτάρισε τις συνεδριάσεις του σώματος ώστε να μην έχουμε προεδρείο, δεν ήρθε με την παράταξή του. Παρ’ όλα αυτά, ο νόμος πάντα προστατεύει, και λέει ότι στην τρίτη συνεδρίαση αρκούν 9 σύμβουλοι προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση».

 

Η Οικονομική Επιτροπή

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δοξάτου όπως ανακοινώθηκαν είναι τελικά τα εξής:

Τακτικά μέλη

  1. Δημήτριος Δαλακάκης (πρόεδρος). 2. Χρήστος Ιωάννου, 3. Μουλιστάνος Αθανάσιος, 4. Ζεκερίδης Χαράλαμπος, 5. Γιαπαύλος Νικόλαος, 6. Χατζηλαζάρου Αναστάσιος, 7. Χαριτωνίδης Ιωάννης.

Αναπληρωματικά μέλη:

  1. Μαλακάκης Παναγιώτης, 2. Βαϊραμίδης Στέφανος, 3. Τοκούτσης Παντελεήμων, 4. Μπερμπερίδης Αθανάσιος, 5. Στρατέλη – Φυρινίδου Δέσποινα.

 

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά μέλη

  1. Δημήτριος Δαλακάκης (πρόεδρος), 2. Στάντιος Πασχάλης, 3. Τεμίρογλου Ιάσων, 4. Χρήστος Ιωάννου, 5. Μουλιστάνος Αθανάσιος, 6. Τίρλας Δημήτριος, 7. Σαραπάρης Κων/νος.

Αναπληρωματικά μέλη

  1. Ζεκερίδης Χαράλαμπος, 2. Γιαπαύλος Νικόλαος, 3. Μαλακάκης Παναγιώτης, 4. Δημητριάδου Ιωάννη, 5. Φωτιάδης Κυριάκος.