Home > Νέα > Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για σήμερα και αύριο

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για σήμερα και αύριο

 

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης

για σήμερα και αύριο

 

Πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, περιμένει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ονειρούπολης, και το τριήμερο που ακολουθεί.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, κεντρική σκηνή

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, στις 11.30-12.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ποντιακά Νιάτα», άνω Ζεβροχωρίου Νάουσας θα παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς. Στις 17.00-18.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει η βράβευση παιδιών του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «Αγωνιστές. Στη συνέχεια, στις 18.00-20.00 μ.μ., μπροστά στη σκηνή οι συμμετέχοντες αθλητές στον αγώνα «Βαλδίρκεια 2019», θα παραλάβουν τα νούμερά τους από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας «DramaRunners».

Ακολούθως, στις 20.00-20.30 μ.μ., θα γίνει η βράβευση των αθλητών, Πέτρου Γιάγκου για την συμμετοχή και τον τερματισμό του στο Σπάρταθλον 2019, και  Νικόλαου Μαυρίδη για την συμμετοχή του στους χειμερινούς αγώνες νέων 2016. Τέλος, στις 20.30-22.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί pasta party, για τους αθλητές και τους παρευρισκόμενους με την χορηγία του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, ενώ τον ρυθμό θα δίνουν οι γνωστοί σε όλους μας Χαλκοmaniacs.

Στην πλατεία Ελευθερίας

Στις 17.30-18.00 μ.μ., η χορωδία Σουρωτής θα τραγουδήσει ελληνικά έντεχνα και λαϊκά τραγούδια με πυξίδα τον άρτιο στίχο και την όμορφη μουσική επένδυση, βασισμένα στην αισθητική της μουσικής. Ακολούθως, στις 18.00-18.30 μ.μ., η μεικτή χορωδία ενηλίκων της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών, θα παρουσιάσει κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από διάφορες περιοχές της Θράκης.

Κλειστό Κολυμβητήριο Δράμας

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, διοργανώνει τους «22ους Κολυμβητικούς Αγώνες Αγίας Βαρβάρας», με τη συμμετοχή αθλητών ηλικίας 9-12 ετών από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Κεντρικοί δρόμοι

Στις 12.00-13.00 μ.μ., οι Αγιοβασιλίνες της ιδιωτικής σχολής χορού Έλενας Αγγέλοβα-Καλφοπούλου και Λαμπρινής Καλφοπούλου, χορεύουν και παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.

Δημοτικό Ωδείο Δράμας

Στις 19.30-21.30 μ.μ., η θα πραγματοποιηθεί η 4η Χορωδιακή Συνάντηση Παραδοσιακής και Έντεχνης μουσικής του Ποντιακού Πολιτισμού Συλλόγου Μαυροβάτου «Το Καρς». Η εκδήλωση, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Συμμετέχουν: Παραδοσιακή Χορωδία Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλων Πεύκων Θεσσαλονίκης, το Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΜΕΣ

Αβέρωφ «Ο Θετταλός» – Πολιτιστικό Κέντρο ΔΕΗ Λάρισας, Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού Σαμοθράκης και η χορωδία του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Το Καρς». Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νίκος Γιαμαλής.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, κεντρική σκηνή

Στις 11:30-12:00 μ.μ., ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» θα παρουσιάσει χορούς από την Ήπειρο, με χοροδιδάσκαλο τον Ταυλαρίδης Άκης. Στη συνέχεια, στις 13:00-13:30 μ.μ., ο Μουσικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Εύοσμου «Φιλομήλα» θα μας ταξιδέψει με μελωδίες που αγγίζουν τη ψυχή μας.

Ακολούθως, στις 17:00-17:30 μ.μ., ο Σύλλογός «Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων» θα χορέψει Ποντιακούς και Παραδοσιακούς χορούς, με χοροδιδάσκαλο τον  Δημήτρη Ζερζελίδη.

Στη συνέχεια, στις 20:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τον Mad Clip. Γεννήθηκε στην Αμερική και ζει μόνιμα στην Ελλάδα από το 2016. Τα τραγούδια του έχουν μεγάλη απήχηση κυρίως στους νέους αφού γίνονται νούμερο ένα στα trends, ενώ στο ενεργητικό του διαθέτει και αρκετές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, με πιο γνωστή τη συνεργασία του με το Sin Boy και άλλους καλλιτέχνες για το τραγούδι Mama.

Πλατεία Ελευθερίας

Στις 18:00-19:00 μ.μ., ποντιακά κάλαντα και ποντιακούς χορούς, θα παρουσιάσει ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά».

Παράλληλα, στις 10.00 π.μ., στο Άγαλμα της Νίκης, η ΕΑΣ

ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με

τους αθλητικούς συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης μας,

ΣΚΑ Δράμας, Πολυνίκη Δράμας και Α.Ο. Δράμας και την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας «Drama Runners», της ΔΕΚΠΟΤΑ

Δράμας και του Δήμου Δράμας, προκηρύσσουν τον 13 ο Αγώνα

Δρόμου «Βαλδίρκεια».

Δημοτικό Ωδείο Δράμας

Στις 17:00-21:00 μ.μ., Kids save lives – Η Δράμα Σώζει Ζωές!!! Έλα και

εσύ να εκπαιδευτείς και μάθε πως να κρατήσεις στη ζωή έναν άνθρωπο που η καρδιά του έχει σταματήσει, να βοηθήσεις κάποιον που πνίγεται από ξένο σώμα και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα χρήσιμα πράγματα.