Home > νέα > Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους σήμερα στο θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρος»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους σήμερα στο θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρος»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

σήμερα στο θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρος»

 

 

ΑΡΧΙΖΕΙ σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα προβολής ταινιών κάθε Σάββατο, στο θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρος». Πρόκειται για μια σειρά από ταινίες του Φεστιβάλ, οι οποίες έχουν βραβευτεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς ή έχουν λάβεις διακρίσεις. Σήμερα στις 21.30 το βράδυ, ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ με τις παρακάτω ταινίες:

Index    Νικόλας Κολοβός  12’

Golden Dionysos – Best Greek short film, Drama International Film Festival

Χρυσός Διόνυσος, Βραβείο καλύτερης ταινίας Φεστιβάλ Δράμας

Η βάρκα που θα μεταφέρει την οικογένεια του Ντάνα στην Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει, αλλά ο γιος του ο Άλαν αρνείται να αφήσει το φορτηγό. Ο Ντάνα βλέπει πως ο Άλαν έχει σφηνώσει το δάχτυλο του στην καρότσα του φορτηγού. Πανικός κυριεύει τον Ντάνα και η απόγνωση κορυφώνεται καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομακτική απόφαση.

Μίλα  Ανδρέας Βακαλιός     15’

Κίνητρο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Έπαινος Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών –GSC στη Φίλη Ολσέφκι

Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ)

Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

Η Μίλα κάνει σκέητ. Ο πατέρας της Μίλας είναι άρρωστος. Η Μίλα έχει να δει τον πατέρα της πέντε χρόνια. «Μίλα», σημαίνει «αγαπημένη» στα Πολωνικά Η Μίλα επισκέπτεται τον πατέρα της στο νοσοκομείο. Η Μίλα κάνει σκέητ.

Στο δωμάτιο Γεωργία Μ. Σωτήρχου   14’

Κίνητρο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Όταν λείπει ο Θεός, κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση του. Μέσα σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον, οι τρεις εμπλεκόμενοι χαρακτήρες, ένας άρρωστος ηλικιωμένος άνδρας, η νεαρή γυναίκα που τον φροντίζει, και η άνεργη μεσήλικη κόρη του, παλεύουν με τη συνείδηση και τις πεποιθήσεις τους ενώ καλούνται να θέσουν τα όρια μεταξύ ηθικής και ελευθερίας.

Βίαιη εξίσωση  Αντώνης Ντούσιας  5’

Βραβείο Animation

Σε έναν πολύχρωμο εξπρεσιονιστικό κόσμο, κάποιες μορφές αρχίζουν μια εξελικτική πορεία προς την τελειότητα. Κάποιες από τις υπόλοιπες μορφές αντιμετωπίζουν τις «εξελιγμένες» με φόβο και αποφασίζουν να τις καταστρέψουν. Όταν το κατορθώνουν στρέφουν τη βία τους σε όποιον τολμά να είναι διαφορετικός. Κυριαρχεί η λατρεία της άγνοιας και το ευαγγέλιο του φθόνου μιας οργανωμένης μειοψηφίας.

 Ο καραγκιόζης   Μιχάλης Γιγιντής    26’

Κίνητρο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Προσπαθώντας να ξεπεράσει τα παιδικά του τραύματα ο Χρήστος-Ραφαήλ καταφεύγει σε διάφορες λύσεις. Κάνει ομαδικές ασκήσεις αυτοβελτίωσης, αγοράζει το αγαπημένο του αυτοκίνητο, φτιάχνει το σπίτι των ονείρων του, με κρυφούς φωτισμούς και μπάνιο για τους φιλοξενούμενους. Όταν όμως έρχεται η κατάλληλη στιγμή, καταλαβαίνει πως όλα όσα έκρυβε τόσα χρόνια απεγνωσμένα κάτω απ’ το χαλί, είναι ακόμη εκεί.

Sad girl weekend   Δημήτρης Τσακαλέας – Λήδα Βαρτζιώτη  15’

Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας

Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών στο Βαγγέλη Καμπέρη

Ένα τελευταίο Σαββατοκύριακο τριών κολλητών φίλων, από τις οποίες οι δύο θα φύγουν για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι τα «αντίο» είναι δύσκολα να ειπωθούν.

Υπνοβατώντας   Μελίσσα Αναστάση  19’

Βραβείο Έλληνες του Κόσμου –“Σωκράτης Δημητριάδη”

Σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα, ένα έφηβο αγόρι πρέπει να βοηθήσει τη μητέρα του να γλιτώσει απ’ τον φανατικό πατριό του, καθώς η αφοσίωσή του και η αντίληψή του για τον έξω κόσμο δοκιμάζονται.