Home > Πρώτο Θέμα > Προς δημοπράτηση ο κυκλικός κόμβος Ξηροποτάμου και έτοιμος σε ένα χρόνο ! Γ. Παπαδόπουλος: Θα καταργηθούν όλα τα φανάρια στους κόμβους της Π.Ε. Δράμας

Προς δημοπράτηση ο κυκλικός κόμβος Ξηροποτάμου και έτοιμος σε ένα χρόνο ! Γ. Παπαδόπουλος: Θα καταργηθούν όλα τα φανάρια στους κόμβους της Π.Ε. Δράμας

Προς δημοπράτηση ο κυκλικός

κόμβος Ξηροποτάμου και

έτοιμος σε ένα χρόνο!

► Νέα γέφυρα διπλής κυκλοφορίας με διάβαση πεζών στη θέση «Μαρμαριά» στο Παρανέστι

► Σειρά παίρνει ο νέος κυκλικός κόμβος στην περιοχή της Softex!

► Καλλωπισμός της περιοχής πέριξ του Διοικητηρίου

Γ. Παπαδόπουλος: Θα καταργηθούν όλα τα φανάρια στους κόμβους της Π.Ε. Δράμας 

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ νέα είχε να μεταφέρει κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσημης συνέντευξης Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Και αυτά τα νέα είναι ότι, επιτέλους, οδεύουν προς δημοπράτηση για την κατασκευή τους, ο νέος κυκλικός κόμβος Ξηροποτάμου στη γνωστή και ομώνυμη διασταύρωση, όπως και η κατασκευή μιας νέας γέφυρας στη θέση «Μαρμαριά» στο Παρανέστι, δίπλα στην παλιά που αναστηλώθηκε την περασμένη άνοιξη του 2019.

Με τον κυκλικό κόμβο Ξηροποτάμου ο «Πρωινός Τύπος» είχε ασχοληθεί σε σχετικό ρεπορτάζ στις 15 Μαρτίου 2019, ενώ για το ζήτημα των ομβρίων υδάτων στην περιοχή ένα από τα πολλά ρεπορτάζ είχε δημοσιευτεί στις 31 Ιανουαρίου 2019.

kyklikos komvos Xiropotamoy1

Ο κυκλικός κόμβος Ξηροποτάμου

Όπως είπε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Παπαδόπουλος, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης δύο σημαντικά έργα.

Το ένα είναι η ανακατασκευή του κόμβου Ξηροποτάμου και η μετατροπή του σε κυκλικό κόμβο. Όπως τόνισε, «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας, αλλά και με την είσοδο στην πόλη, η οποία δεν είναι η καλύτερη όσον αφορά την εικόνα της».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στις 850.000 ευρώ και πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, η οποία, «πέρα από το ζήτημα της κυκλοφορίας, έχει να κάνει και με τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στην περιοχή και όπως είναι γνωστό, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τα νερά των βροχοπτώσεων». Η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, θα γίνει μέχρι και την γέφυρα της «Τσομπάνκα» στην περιοχή της Νέας Κρώμνης στην είσοδο της πόλης.

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σε ένα μήνα περίπου και από την στιγμή της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο, θα έχει διάρκεια κατασκευής ένα χρόνο.

Η γέφυρα στο Παρανέστι

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε και στην κατασκευή της γέφυρας της «Μαρμαριάς» στο Παρανέστι. Πρόκειται για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας, 100 μέτρα Βορειοδυτικά από την υφιστάμενη «η οποία είναι μια παλιά γέφυρα μονής διαδρομής».

Η νέα γέφυρα, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ, «με δύο λωρίδες κυκλοφορίες, συν δύο λωρίδες πεζόδρομου στις δύο πλευρές της γέφυρας, ενώ το μήκος της είναι 72,62 μέτρα».

PAPADOPOYLOS G1

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «πρόκειται για δύο έργα μείζονος σημασίας και ήδη οδεύουν προς την Επιτροπή Διαγωνισμού». Ο χρόνος περάτωσης της γέφυρας, ορίζεται σε 730 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

«Θα εξαλείψουμε τα φανάρια»

Μιλώντας για το ζήτημα των κεντρικών κόμβων σε μεγάλες διασταυρώσεις στην Π.Ε. Δράμας, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, «αυτή τη στιγμή τα φανάρια δημιουργούν προβλήματα καθώς σε περίπτωση που χαλάσουν για κάποιο λόγο, η επισκευή τους κοστίζει και θα πρέπει να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα».

Όπως είπε μάλιστα, «τα φανάρια έχουν εξαλειφθεί πλέον σε όλη την Ευρώπη. Και ως σημείωση να πω ότι, μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με τον ανάδοχο, θα πάμε στο επόμενο θέμα, στον κόμβο της SOFTEX στα Κουδούνια, για τον οποίο έχουμε ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση». Εννοώντας ότι και εκεί θα δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος όπως στη συνέχεια και στην είσοδο του Νότιου Περιφερειακού της πόλης, καθώς και στο σημείο που πηγαίνει για τις Σέρρες”.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε ιδιαίτερα ότι, «θα εξαλείψουμε όλα τα φανάρια. Δεν θα υπάρχουν το 2021».

Καλλωπισμός πέριξ Διοικητηρίου

Κατά τα λεγόμενά του ο κ. Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην καλλωπισμό της περιοχής πέριξ του Διοικητηρίου. «Θα αντιληφθείτε το επόμενο διάστημα ότι θα αλλάξει η εικόνα. Έπρεπε να είχε γίνει ήδη και πολύ καιρό και θεωρώ ότι επιβάλλεται, γιατί δεν μας τιμά η εικόνα αυτή. Όπως επίσης δεν μας τιμά η εικόνα και σε κάποια άλλα δημόσια κτίρια και δημόσιες υπηρεσίες», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, και σημείωσε ότι «γίνονται ήδη κάποιες παρεμβάσεις στην περιοχή του Δημόσιου ΚΤΕΟ», τονίζοντας: «Θα ξέρετε ότι θα αλλάξει η εικόνα που είχε η Π.Ε. Δράμας και αυτό θα γίνει μεθοδικά και σταδιακά».

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε μια μικρή ανοχή από τους πολίτες της Δράμας καθώς και λίγο χρόνο, τονίζοντας με νόημα ότι «και όρεξη έχουμε και χρήματα υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και αυτό που λέγαμε προεκλογικά το λέμε και μετεκλογικά. Μπαίνουμε σε άλλους ρυθμούς εργασίας».