Home > νέα > Προσοτσάνη – Ξηροπόταμος Τι λένε οι πρωταγωνιστές του Τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας

Προσοτσάνη – Ξηροπόταμος Τι λένε οι πρωταγωνιστές του Τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας

Τι λένε οι πρωταγωνιστές του Τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας

 Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Δράμας

Προσοτσάνη – Ξηροπόταμος

 

Του Γιαννη Κιοσιδη

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του Τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ και οι εκπρόσωποι των ομάδων. Προσοτσάνη και Ξηροπόταμος θα αναμετρηθούν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο της Δόξα για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Η Προσοτσάνη που είναι τυπικά η γηπεδούχος (μετά από κλήρωση) θα έχει στο πλευρό της τους οπαδούς της, οι οποίοι θα βρίσκονται στη θύρα 1. Οι φίλαθλοι του Ξηροποτάμου θα βρίσκονται στη θύρα 3 με τις πόρτες να ανοίγουν στις 4.45, ενώ το παιχνίδι θα γίνει με τους προβολείς αναμμένους μετά από χορηγία που προσέφερε ο Γιάννης Μπύρος.

Όλοι απηύθυναν κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου να βρεθεί στο γήπεδο και να στηρίξει τις δύο ομάδες, ώστε κερδισμένος να βγει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής της Προσοτσάνης, Γιώργος Λάλας, αντιμετωπίζει τραυματισμούς παικτών και θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για την 11άδα, σε αντίθεση με τον προπονητή του Ξηροποτάμου, Μπάμπη Καζεπίδη, ο οποίος έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.

Προσοτσάνη και Ξηροπόταμος θα παλέψουν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και είναι οι δύο ομάδες που βρίσκονται στην 1η και 2η θέση του πρωταθλήματος και διεκδικούν το τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

«Θέλω να κάνω κάλεσμα σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να βρεθούν το Σάββατο στις 6 η ώρα στο γήπεδο της Δόξας και να παρακολουθήσουν τον τελικό ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες. Ευχόμαστε όλοι να είναι μια διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της πόλης μας. Είναι μια μέρα Εθνικής εορτής. Είναι μια μέρα ποδοσφαίρου καθώς το βράδυ αγωνίζεται η Εθνική. Είναι μια μέρα που κάνουμε πρόσκληση στον κόσμο να παρακολουθήσει τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας.

Εύχομαι το τελετουργικό και πριν και μετά να έχει την συμμετοχή που πρέπει να έχει από όλο τον κόσμο αλλά και από τους κύριους πρωταγωνιστές. Να ευχηθώ στους ποδοσφαιριστές να μην έχουν κανένα τραυματισμό, και να πετύχουν τον στόχο τους. Να μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι κυρίως ένα παιχνίδι λαθών. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη συνήθως είναι ο κερδισμένος. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι είναι εντελώς υποκειμενικό. Πρέπει να δικαιολογήσουμε και να είμαστε ανεκτικοί, στο μεγαλύτερο βάρος που πέφτει και είναι η διαιτησία. Η διαιτησία δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό από την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

Εκ μέρους ης διοίκησης, θα ήθελα να αναφέρω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο ώστε να γίνει μια γιορτή. Η διοίκηση, ενδιαφέρεται για ένα και μόνο πράγμα, η ομαλή λειτουργία. Την ενδιαφέρει να τηρείται ο κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου. Η όλη διαδικασία του κυπέλλου όπως ακριβώς αρμόζει σε μια γιορτή που πραγματοποιείται σε ένα Νομό, είναι μια μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι δυο ομάδες να βρεθούν στον τελικό. Η προσπάθεια αυτή τους έχει στοιχίσει σε σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές ομάδες που δεν είχαν αυτή την υποχρέωση ή έχουν απαλλαχθεί νωρίτερα από αυτή την υποχρέωση και έχουν καταφέρει να βρεθούν εκείνη την ημέρα, την 25ης Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο γήπεδο της Δόξας Δράμας.

Θέλω να γιορτάσουμε όλοι, σίγουρα θα υπάρχει ένας νικητής και ένας χαμένος. Θέλω οι νικητές να στηρίξουν τους χαμένους και να καταλάβουν ότι την ίδια στιγμή θα μπορούσαν να είναι στην θέση τους».

EPS

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου

Ακολούθως το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Γιώργος Τόλιος, ο οποίος τόνισε: «Ο θεσμός του κυπέλλου είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι μας. Πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος θα δώσει τον τίτλο του κυπελλούχου και ουσιαστικά τον πρώτο τίτλο για την φετινή χρονιά, σε μια εκ των δυο ομάδων. Πεποίθησή μου είναι ότι θα γίνει σίγουρα ένας σπουδαίος τελικός, γιατί θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και είναι δυο ομάδες με ποιοτικό ρόστερ, και που στελεχώνονται από προπονητές οι οποίοι αγαπάν το ποδόσφαιρο, με ποδοσφαιρική παιδεία, με ήθος και με παράγοντες οι οποίοι κάνουν τα μέγιστα έτσι ώστε οι ομάδες τους να πρωταγωνιστούν και να δείχνουν το καλύτερο πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα.

Πρόκειται και για δυο ομάδες με μεγάλη ιστορία τόσο στο Δραμινό ποδόσφαιρο, αλλά έχουν εκπροσωπήσει και το ποδόσφαιρό μας και έξω από τα όρια του Νομού, τόσο ο Ξηροπόταμος όταν αγωνιζόταν στο περιφερειακό της Δ’ Εθνικής, αλλά και η Προσοτσάνη το ίδιο με αποκορύφωση την συμμετοχή της στην επαγγελματική Γ’ Εθνική».

Ο πρόεδρος του Ξηροποτάμου

Από την πλευρά των εκπροσώπων των δύο ομάδων, πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ξηροποτάμου, Λουκάς: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι οι προσπάθειες μας άρχισαν να ευοδώνονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου Δράμας, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο όπως είναι η Προσοτσάνη. Αυτός είναι ο ένας στόχος που θέσαμε σε αυτή την πρώτη χρονιά που λειτουργούμε σε διαφορετικό επίπεδο. Ευχόμαστε να γίνει ένας πολύ καλός τελικός στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και του fair play. Πρωταγωνιστές να είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές και κανένας άλλος, και καλώ όλο τον κόσμο να χειροκροτήσει τις προσπάθειες και των δυο ομάδων χωρίς έκτροπα και παρατράγουδα.

Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Προσοτσάνης

Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Προσοτσάνης, Θοδ. Πούλιος δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες που αυτή την στιγμή είναι φιναλίστ στον πολύ μεγάλο τελικό, της 25ης Μαρτίου. Θεωρούμε και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να είναι γιορτή αυτή η μέρα. Πρόκειται για δυο κορυφαίες ομάδες αυτή τη στιγμή του Νομού και το αποδεικνύουν με τα αποτελέσματά τους. Και οι δυο ομάδες είναι διεκδικητές και των δυο τίτλων.

Ως διοίκηση, θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτός ο αγώνας να είναι μια γιορτή. Θα προστατέψουμε τους ποδοσφαιριστές. Εκ μέρους της διοίκησης, είμαστε πάρα πολύ περήφανοι  για αυτή την ομάδα η οποία τα τελευταία 15 χρόνια έχει δείξει το ανάστημά της όχι μόνο στο Νομό αλλά πανελλήνια  και δουλεύει με ένα συγκεκριμένο πλάνο το οποίο και συνεχίζουμε και δεν θα το εγκαταλείψουμε.

Ο προπονητής της Προσοτσάνης

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Προσοτσάνης, Γιώργος Λάλας επεσήμανε: «Πρόκειται για μια γιορτή του Δραμινού ποδοσφαίρου αυτός ο τελικός. Είναι ένας τελικός ο οποίος έχει τεράστιο ενδιαφέρον, και ίσως αποτελεί τον τελικό με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων. Είναι δυο ομάδες οι οποίες έδειξαν ότι την φετινή χρονιά είναι σε καλή κατάσταση και πρωταγωνιστούν στο τοπικό μας πρωτάθλημα και άξια έφτασαν στον τελικό.

Πιστεύω ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγωνιστικά τελικός, και οι δυο ομάδες έχουν φιλοσοφία και προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο.

Η φιλοσοφία που ακολουθούμε δείχνει ότι η ομάδα είναι κοντά στους τίτλους, αλλά και σε υψηλό επίπεδο, παρόλο που δεν παρασύρθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε κάτι διαφορετικό από αυτό που χάραξε την τελευταία τετραετία με την πτώση της ομάδας στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Ξηροποτάμου, η οποία έφτασε στον τελικό και φέτος παρουσιάζει ένα καινούριο πρόσωπο και να προσπαθήσουμε όλοι να γίνει ένας τελικός αντάξιος της ιστορίας και των δυο ομάδων».

Ο προπονητής του Ξηροποτάμου

Ο προπονητής του Ξηροποτάμου, Χαραλ. Καζεπίδης τόνισε: «Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος τελικός αποτελεί το απόλυτο ντέρμπι, την δεδομένη χρονική στιγμή. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι σημαντικό για όλους μας. Για εμάς όμως επειδή μετά από αρκετό καιρό επιστρέφει η ομάδα σε τέτοια παιχνίδια, αποτελεί ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε καταρχήν να το ευχαριστηθούμε.

Ο ποδοσφαιριστής του Ξηροποτάμου, Δημίου

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, ο Δημίου εκπροσώπησε τον Ξηροπόταμο και δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι οι καλύτερες ομάδες του τοπικού μας αυτή τη στιγμή. Έχουμε αρκετά χρόνια να κατακτήσουμε έναν τίτλο και θέλουμε πάρα πολύ να νικήσουμε, όπως φυσικά και η αντίπαλη ομάδα.

Από την πλευρά μας ως ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι στον αγωνιστικό χώρο ένα παιχνίδι. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες, και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ο ποδοσφαιριστής της Προσοτσάνης, Ρούσσος

Ο Ρούσσος εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου τους ποδοσφαιριστές από την Προσοτσάνη και δήλωσε: «Εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Παίζουμε με μια από τις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, μαζί με εμάς. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός. Στο τέλος μαζί με τον κόσμο μας εύχομαι να πανηγυρίσουμε αυτό το κύπελλο, που το θέλουμε πάρα πολύ όπως και ο Ξηροπόταμος».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για το αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού σε ότι αφορά τους παίκτες, και αν υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης της αντίπαλης ομάδας, οι δύο προπονητές απάντησαν:  

 

ΚΑΖΕΠΙΔΗΣ: «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εξελίσσεται ομαλά η προετοιμασία μας για τον τελικό. Νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πιστεύω ότι είναι κλειδί η αυτοσυγκέντρωση και το πάθος που θα επιδείξουν τα παιδιά για την νίκη. Δεν θα σταθώ τόσο πολύ στα τακτικά κομμάτια. Θεωρώ ότι πιο πολύ μετράει το πάθος, η συγκέντρωση και ο ψυχισμός μέσα στο παιχνίδι».

ΛΑΛΑΣ: «Εντοπίσαμε κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, κάποια προβλήματα τραυματισμών. Προσπαθήσαμε στο τελευταίο παιχνίδι να διαφυλάξουμε δυο ποδοσφαιριστές. Αναγκαστήκαμε κάποια στιγμή, λόγω της ανάγκης των παιχνιδιών να τους χρησιμοποιήσουμε. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας, θα δούμε αν τα παιδιά θα είναι πανέτοιμα για τον τελικό.

Σίγουρα στον τελικό χρειάζονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι να είναι 100% έτοιμοι και αυτό θα μπορούμε να το απαντήσουμε στο τέλος της εβδομάδας, όταν θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία.

Δεν θα υπάρχουν τακτικές στο αγωνιστικό πλάνο. Οι δυο ομάδες γνωρίζουν η μια την άλλη. Στο τοπικό ποδόσφαιρο γνωρίζουν περισσότερες φορές το μυστικό πλάνο των αντιπάλων, αλλά το πιο σημαντικό ρόλο θα παίξει το πάθος, η διάθεση και το ποιος θέλει να πάρει περισσότερο αυτό το κύπελλο. Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά στο τι θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο».

Οι δυο ομάδες θα βρεθούν και την επόμενη Κυριακή 2 Απριλίου για το θεσμό του Πρωταθλήματος. Ρωτήσαμε τους δυο προπονητές αν πιστεύουν πως το αποτέλεσμα θα κρίνει και τον πρωταθλητή. 

Ο προπονητής του Ξηροποτάμου Χ. Καζεπίδης τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα.»

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Προσοτσάνης Γ. Λάλας δήλωσε: «Εμείς μένοντας πέντε βαθμούς πίσω αυτή την εβδομάδα, σίγουρα ο Ξηροπόταμος έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Σε εκείνο το παιχνίδι ή θα τελειώσει το πρωτάθλημα ή θα αποκτήσει πάλι κάποιο ενδιαφέρον. Από την στιγμή που η διαφορά είναι στους πέντε πόντους, και ο Ξηροπόταμος δείχνει μια σταθερότητα και δεν δείχνει ότι θα χάσει εύκολα πόντους, αν σε εκείνο το παιχνίδι βγει νικητής ο Ξηροπόταμος, τα πάντα θα έχουν τελειώσει. Αν τα καταφέρουμε εμείς και κερδίσουμε, σίγουρα το πρωτάθλημα θα έχει ακόμα ενδιαφέρον.»