Home > νέα > Πρόταση ανάδειξης της Δράμας ως πανεπιστημιακή πόλη για προσέλκυση φοιτητών Με την ευκαιρία των δύο νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων

Πρόταση ανάδειξης της Δράμας ως πανεπιστημιακή πόλη για προσέλκυση φοιτητών Με την ευκαιρία των δύο νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων

Από τη δημοτική παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα»

Πρόταση ανάδειξης της Δράμας

ως πανεπιστημιακή πόλη

για προσέλκυση φοιτητών

Με την ευκαιρία των δύο νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΔΩ ΚΑΙ ένα χρόνο περίπου, τα δύο πανεπιστημιακά Τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Δράμας, έχουν αποκτήσει νέο αντικείμενο. Όπως είναι γνωστό, τα Τμήματα είναι, Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Ανθεκτικότητας και Αμπελουργίας – Οινολογίας.

Στο νέο πλαίσιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  και με αφορμή τις εκδηλώσεις της 10ης ΔραμΟινογνωσίας, παρουσίασε και επίσημα πλέον τα δύο νέα Τμήματα, τα οποία πλέον έχουν ενταχθεί στο Μηχανογραφικό του 2025, και θα λειτουργήσουν κανονικά και με πλήρες προσωπικό από το Ακαδημαϊκό έτος 2025 – 2026.

Με αφορμή τα παραπάνω, η δημοτική παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας, καταθέτει πρόταση προς το Δημοτικό  Συμβούλιο, ώστε ο Δήμος να ξεκινήσει μια καμπάνια για την ανάδειξη των δύο νέων Τμημάτων.

Αναφέρει μάλιστα συγκεκριμένα, ότι χρειάζεται «να αναδείξουμε τη Δράμα ως πανεπιστημιακή πόλη και ελκυστική ώστε να συμπεριληφθεί στις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων φοιτητών. Προτείνουμε να συγκληθεί με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής συνάντηση εργασίας με ακαδημαϊκούς και τοπικούς φορείς – είτε θεσμικά είτε άτυπα – που θα κινηθούν στοχευμένα προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι ευκαιρία για την Δράμα. Ας μην τη χάσουμε εξαιτίας αδράνειας ή καθυστερήσεων».

Η πρόταση της παράταξης

Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χαραλαπίδης, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

[Η πρόσφατη επίσημη παρουσίαση των δύο νέων τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη Δράμα, Αμπελουργίας & Οινολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Ανθεκτικότητας παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, στο πλαίσιο της 10ης Δραμοινογνωσίας συνιστά μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον τόπο μας και αποτελεί ευκαιρία αναπτυξιακής, οικονομικής και κοινωνικής ενίσχυσης για την πόλη μας.

Το θέμα έγινε γνωστό και υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις από κυβερνητικούς εκπροσώπους, ακαδημαϊκούς και επίσημους φορείς της Δράμας μόλις την Παρασκευή 16 Μαΐου. Διάστημα παρά πολύ σύντομο πριν την ημερομηνία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων.

Ο χρόνος είναι περιορισμένος για την προβολή των τμημάτων με στόχο την προσέλκυση φοιτητών καθώς και λιγοστός για την προετοιμασία της πόλης μας.

Εκτιμούμε πως πρέπει να κινηθούμε άμεσα και το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με συντονισμένη καμπάνια προβολής των νέων τμημάτων να αναδείξουμε τη Δράμα ως πανεπιστημιακή πόλη και ελκυστική ώστε να συμπεριληφθεί στις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων φοιτητών.

Προτείνουμε να συγκληθεί με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής συνάντηση εργασίας με ακαδημαϊκούς και τοπικούς φορείς – είτε θεσμικά είτε άτυπα – που θα κινηθούν στοχευμένα προς την κατεύθυνση αυτή.

Είναι ευκαιρία για την Δράμα. Ας μην τη χάσουμε εξαιτίας αδράνειας ή καθυστερήσεων.]