Home > νέα > Πρόταση για ονοματοδοσία σε οδό της πόλης μας στην μνήμη του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη

Πρόταση για ονοματοδοσία σε οδό της πόλης μας στην μνήμη του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη

Πρόταση για ονοματοδοσία σε οδό

της πόλης μας στην μνήμη

του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη

► Εγκρίθηκε η ονοματοδοσία οδών στην περιοχή του Πανοράματος

► Πρόταση για σποτ για την αύξηση των εμβολιασμών στη Δράμα

► Σύντομα παρεμβάσεις έργων στις διαβάσεις του ΟΣΕ στην πόλη

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Τετάρτης 21 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, η 12η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης θεμάτων, μεταφέρουμε εδώ ορισμένα από αυτά.

Ονοματοδοσίες

Ένα από αυτά είναι η έγκριση ονοματοδοσίας οδών του οικισμού Πανοράματος, η οποία έχει εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή Ονοματοδοσίας. Αυτό σημαίνει ότι, στο επόμενο χρονικό διάστημα ο οικισμός του Πανοράματος στην περιοχή του Κορυλόβου, θα γίνει η  ονοματοδοσία οδών και θα καταργηθούν πλέον οι οδοί με αριθμούς.

Με την ευκαιρία του θέματος, ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Τσιαμπούσης, πρότεινε να υπάρξει σχετική συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να δοθεί σε κάποια οδό της πόλης της Δράμας, το όνομα τού προσφάτως αποβιώσαντος ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη. Όπως είναι γνωστό, λίγο πριν το θάνατο του, ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Ο κ. Τσιαμπούσης συμπλήρωσε ότι η παράταξή του θα συντάξει φάκελο για την πρόταση αυτή και θα την καταθέσει προς συζήτηση στο σώμα.

Τη θετική του γνώμη για το θέμα εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριακίδης.

Στον αντίποδα της πρότασης, ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, είπε ότι «πρώτιστη υποχρέωση έχουμε να ονοματοδοτήσουμε κάποιες οδούς με τα ονόματα του Λάκη Σάντα και του Μανώλη Γλέζου, που κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη».

Στο ίδιο θέμα, τη δική του διαφορετική άποψη εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Καλαϊδόπουλος, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να δοθεί το όνομα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στην πλατεία της Καλλιφύτου «ώστε να τιμηθεί που τα έβαλε με το σύστημα». Ενώ κατέκρινε έντονα τον κ. Ηλιόπουλο για «ψευτοαντιστασιακούς κομμουνιστές» κτλ.

 

Σποτ για τον εμβολιασμό

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος της παράταξης «Project Δράμα 2020», γιατρός στο επάγγελμα, αναφέρθηκε στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού τόσο στο σύνολο της χώρας, όσο και στην περιοχή του Νομού Δράμας. Με πρότασή του, ζήτησε να δημιουργηθεί ένα τηλεοπτικό σποτ από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Δράμας, με μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού «ώστε να μην φοβάται ο κόσμος» και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στην περιοχή μας. Πάντως, το θέμα έμεινε εκεί, χωρίς να δοθεί συνέχεια από οποιονδήποτε στο σώμα.

Ο ίδιος, σημείωσε ακόμα ότι, ούτως ή άλλως οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εμβολιαστεί και ότι με τη διενέργεια του self test από εδώ και πέρα, θα μπορούν τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται πλέον και δια ζώσης.

LAIKH ANAPLASIS copyΛαϊκή αγορά

Το θέμα των αλλαγών που πιθανόν θα επέλθουν από το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, έθιξε ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα, καθώς αυτές επί της ουσίας παραχωρούνται στους ιδιώτες. Για το ίδιο θέμα αναφέρθηκε επίσης και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μήτρου. Και οι δύο ζήτησαν την αντίδραση του Δήμου Δράμας και του Δημοτικού Συμβουλίου, στις επικείμενες αλλαγές που ετοιμάζονται από το σχετικό νομοσχέδιο.

Απαντώντας λίγο αργότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Εφραιμίδης, σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα ψηφισμένο νομοσχέδιο και είπε ότι «το μόνο που έχουμε δει, είναι ένα προσχέδιο. «Παρακολουθούμε το θέμα και δεν έχουμε ακόμα κάποια συνολική εικόνα».

Παρεμβάσεις σε διαβάσεις τρένων

Το ζήτημα με την κακή εικόνα που παρουσιάζουν οι διαβάσεις του ΟΣΕ σε σημεία εντός της πόλεως Δράμας, έθιξε ο κ. Ηλιόπουλος. Όπως είπε, «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής» και ζήτησε να γίνουν σχετικές παρεμβάσεις από το Δήμο.

Απαντώντας αργότερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης, είπε ότι «στην οδοποιία η οποία θα εκτελεστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα», προβλέπονται παρεμβάσεις. Σύντομα θα υπάρχει συμβασιοποίηση με τον ανάδοχο και θα γίνει αποκατάσταση στα διάφορα σημεία των διαβάσεων του ΟΣΕ.

Όπως είπε ο κ. Καψημάλης, «είχαμε μια καλή συνεργασία με τον ΟΣΕ, και για πρώτη φορά οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, έχουν αναλάβει την υποχρέωση  παρεμβάσεων σε διαβάσεις του ΟΣΕ. Η υποχρέωση παρεμβάσεων στις διαβάσεις του ΟΣΕ, έχει περάσει πλέον στους Δήμους και είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τους τεχνικούς και μηχανικούς του ΟΣΕ. Οι μηχανικοί του Δήμου συσκέφθηκαν με τους μηχανικούς του ΟΣΕ ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Ο προϋπολογισμός του έργου για τις παρεμβάσεις αυτές είναι της τάξης των 130.000 ευρώ».

Κοινωνικοί λαχανόκηποι

Το θέμα των κοινωνικών λαχανόκηπων του Δήμου Δράμα, έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μλεκάνης. Όπως είπε, οι κοινωνικοί λαχανόκηπου του Δήμου είναι μια έκταση στο δρόμο προς το Μικροχώρι, που είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από την Οικολογική Κίνηση Δράμας.

Αυτή την ώρα, μετά από την μετακίνηση του αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου, δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης τους. Υπάρχουν αδιάθετα τεμάχια, τα οποία θα μπορούσαν να παραχωρηθούν σε συνδημότες μας, και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τοποθετηθεί αρμόδιος υπάλληλος για να συνεχίσει τις διαδικασίες.