Home > νέα > Ψήφισμα κατοίκων που ζητούν να μην εγκατασταθούν παράνομοι μετανάστες στο Δήμο Δοξάτου ► Αρνούνται ξενοδοχεία του Ν. Δράμας να δεχτούν μετανάστες

Ψήφισμα κατοίκων που ζητούν να μην εγκατασταθούν παράνομοι μετανάστες στο Δήμο Δοξάτου ► Αρνούνται ξενοδοχεία του Ν. Δράμας να δεχτούν μετανάστες

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 1260 υπογραφές…

Ψήφισμα κατοίκων που ζητούν

να μην εγκατασταθούν παράνομοι

μετανάστες στο Δήμο Δοξάτου

► Κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου προς συζήτηση

► Αρνούνται ξενοδοχεία του Ν. Δράμας να δεχτούν μετανάστες

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΠΩΣ είχαμε γράψει και την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να μην υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για δημιουργία κάποιας δομής στο Νομό Δράμας, όσον αφορά την μεταφορά και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας, παρ’ όλα αυτά γίνονται βολιδοσκοπήσεις από διάφορες Μ.Κ.Ο. που έχουν αναλάβει το ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένα, στελέχη διαφόρων Μ.Κ.Ο. , βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στη Δράμα, προς αναζήτηση χώρων φιλοξενίας, κυρίως σε ξενοδοχεία, ενώ παράλληλα αναζητούν άδεια παλιά κτίρια, που να μπορέσουν να μετατραπούν σε κατοικήσιμους χώρους.

Ήδη, αρκετά ξενοδοχεία σε όλη την περιοχή του Ν. Δράμας έχουν δεχθεί προτάσεις για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, με μια τιμή 12 ευρώ κατ’ άτομο!

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ήδη, μετά απ’ αυτές τις κινήσεις, έρχονται πλέον οι πρώτες αντιδράσεις κατοίκων του Δήμου Δοξάτου, οι οποίοι ετοίμασαν ένα ψήφισμα το οποίο υπογράφουν 1260 άτομα, με σκοπό να μην γίνουν δεκτοί πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή από το Δήμο Δοξάτου, τουλάχιστον με απόφαση της δημοτικής αρχής.

Το σχετικό ψήφισμα κατατέθηκε χθες το πρωί από την κα. Σοφία Σιμίκογλου, η οποία μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», σημείωσε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση ως έκτακτο στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 το απόγευμα. Βέβαια, σύμφωνα με τη διαδικασία, πρώτα γίνεται ψηφοφορία για το αν πρέπει να συζητηθεί και αν υπάρχει θετική ανταπόκριση, τότε θα γίνει και συζήτηση. Αν όμως το σώμα τεθεί αρνητικά προς συζήτηση με τη διαδικασία του εκτάκτου, τότε θα τεθεί ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.

Σε δηλώσεις της στον «Π.Τ.», η κα. Σιμίκογλου είπε ότι πρόκειται για μια «προσωπική μου πρωτοβουλία» και μετά από προσπάθεια που έκανε η ίδια με άλλους συμπολίτες της, υπογράφηκε από 1260 δημότες. Όπως είπε η ίδια «19 στους 20 θα υπέγραφαν με τα πέντε χέρια… και αν είχαμε κι άλλες μέρες στη διάθεσή μας θα υπέγραφαν μερικές χιλιάδες κάτοικοι».

Στην ερώτηση αν Μ.Κ.Ο. αναζητούν χώρους στην περιοχή του Δήμου Δοξάτου, η κα. Σιμίκογλου είπε ότι «ήδη έχουν προσεγγίσει εδώ και καιρό τα δύο ξενοδοχεία του Δήμου μας, έναντι μιας πολύ αδράς αμοιβής, ωστόσο δεν δέχτηκαν γιατί υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους».

Όπως μάλιστα συμπληρώνει η ίδια, ένα από τα ξενοδοχεία, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση, ότι «ούτε φιλοξενούμε, ούτε θα φιλοξενήσουμε μετανάστες στο ξενοδοχείο μς». Η κα. Σιμίκογλου μας ενημερώνει επίσης, ότι, ήδη, «κάποια άτομα βρίσκονται στην περιοχή μας και αναζητούν και άλλους εγκαταλελειμμένους χώρους».

Όπως τέλος μας είπε η ίδια, «αύριο (σήμερα) στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είμαστε πολλοί δημότες του Δήμου Δοξάτου».

Το ψήφισμα

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην γενικότερη  κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, καθώς και την πολιτική της κυβέρνησης που ισχύει σήμερα. Γίνεται αναφορά επίσης στον πληθυσμό των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών  που ήδη έχουν έρθει στην Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στην Συνθήκη της Γενεύης 1951, σχετικά με τους όρους «πρόσφυγες» και «λαθρομετανάστες» και τι ισχύει σήμερα, ενώ τονίζεται ότι «στην Ελλάδα από το 2015, τις κρατικές αρχές έχουν υποκαταστήσει οι αλλοδαπές ύποπτες ΜΚΟ, πολλές εκ των οποίων ελέγχονται από τους Εισαγγελείς για τέλεση ποινικών αδικημάτων (όπως αδιαφανή χρηματοδότηση, παράνομη διακίνηση κτλ.)».

Σημασία έχει πάντως να μεταφέρουμε εδώ κάποια συγκεκριμένα αποσπάσματα, στα οποία γίνεται αναφορά για τους πρόσφυγες:

[Φυσικά και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Αναγνωρίζουμε πως υπάρχει πόνος και φτώχεια. Πως στη χώρα μας καταφεύγουν και αληθινοί πρόσφυγες, ασυνόδευτα παιδιά και ευάλωτες ομάδες που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ βοήθεια. Η Ελλάδα, ΠΑΣΙΔΗΛΑ, τόσα χρόνια τώρα, τους έχει αγκαλιάσει, περιθάλψει, στεγάσει, σιτίσει, φροντίσει όσο καμιά άλλη χώρα .ΟΜΩΣ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ , ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ γύρω από το μεταναστευτικό είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ και πρέπει να τελειώσουν – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η ανεξέλεγκτη εισροή και εγκατάσταση ανθρώπων που καταφτάνουν παράνομα από κάθε γωνιά της γης για οικονομικούς λόγους, χωρίς έγγραφα, αδιευκρίνιστης ηλικίας και παραβατικής συμπεριφοράς, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ καθώς διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και περιορίζει τη δυνατότητα παροχής καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στους πραγματικούς δικαιούχους ! Με έγγραφο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το 50% των δαπανών για τη σίτιση, στέγαση, περίθαλψη των προσφύγων -μεταναστών καλύπτεται από το Ελληνικό κράτος! Τα περιστατικά βίας ,τα εγκλήματα και το αίσθημα φόβου από τις συμμορίες που αλληλοσυγκρούονται κατήγγειλε ο ίδιος ο Γραμματέας των Συρίων Ελλάδος καθώς κάνουν τη ζωή μέσα στις δομές ανυπόφορη !

Εάν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι αληθινή και θέλει να βοηθήσει , να επαναπροωθηθούν ΟΛΟΙ οι μη -δικαιούχοι ασύλου ΑΜΕΣΑ στις χώρες καταγωγής τους ώστε να αποσυμφορηθούν οι δομές , είτε να προωθηθούν σε τρίτες χώρες , να κλείσουν άμεσα οι παράνομες ΜΚΟ και να θεσπιστούν βαριές ποινές για τα μέλη τους καθώς και για τους λαθροδιακινητές, και φυσικά ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.]

Σε άλλο σημείο, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην περιοχή του Δήμου Δοξάτου:

[Εάν δεχτούμε την εγκατάσταση οποιουδήποτε αριθμού παράτυπων μεταναστών στις όποιες δομές του Δήμου Δοξάτου, ας γνωρίζουμε πως η εγκατάσταση αυτή θα γίνει ΜΟΝΙΜΗ και θα αυξηθεί ραγδαία λόγω του ανεξέλεγκτου όγκου των ροών και της πίεσης που θα δεχθείτε από την Κυβέρνηση να παραλάβετε και άλλους.

Σε αυτό ωθεί και η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που εφαρμόζει η χώρα για τους μετανάστες (450 ευρώ για κάθε έναν μηνιαίως μέσω κάρτας ανάληψης ,επίδομα που παίρνουν ΜΟΝΟΝ εφόσον παραμένουν στην Ελλάδα με απόφαση του Ο.Η.Ε., σύνταξη στα 3 χρόνια με 1000 ένσημα για όποιον μείνει μόνιμα, δωρεάν παροχές σίτισης, ένδυσης, ίντερνετ, προτεραιότητα σε παροχές υγείας, έκπτωση φόρων κ.α.).

Επιπλέον, το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “HELIOS” του Ιδρύματος SOLIDARITY NOW σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης , προωθεί την αυτόνομη-ανεξάρτητη διαβίωση των μεταναστών στην Ελλάδα με επιδότηση ενοικίασης απευθείας με ανεξάρτητο μισθωτή. (Χορηγεί 630 ΕΥΡΩ μηνιαίως για ένα χρόνο και εφάπαξ 1490 στον καθένα δικαιούχο διεθνούς αμνηστίας για μίσθωση ανεξάρτητης οικίας, πραγματοποιεί δωρεάν σεμινάρια γλώσσας και προωθεί προγράμματα διευκόλυνσης εύρεσης εργασίας ).Η ΜΟΝΙΜΗ παραμονή τους προωθείται και μέσα από την «επανένωση» των φιλοξενούμενων εφήβων (ενηλίκων στο άμεσο μέλλον, καθώς το 95% των ασυνόδευτων παιδιών είναι άνω των 14 !) με τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ τους. Ήδη γνωρίζετε πως βάση Νόμου που η Κυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δεχτεί την είσοδο της γυναίκας ,των παιδιών, των μακροχρόνιων δεσμών! και των παιδιών εκτός γάμου !, όσων παραμείνουν στη χώρα μόνιμα. Ο ένας σε δέκα χρόνια θα γίνουν 5, εάν αναλογιστεί κανείς τον ρυθμό γεννήσεων και τους επιτρεπόμενους γάμους των μουσουλμάνων. Όπου νους και η γνώση.]

Τέλος, το ψήφισμα των δημοτών του Δήμου Δοξάτου καταλήγει:

«ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΟΥΜΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην δεχτεί οποιαδήποτε συνεργασία με την κυβέρνηση , με φορείς ή ΜΚΟ για εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στο Δήμο Δοξάτου. Ενδεχόμενη εγκατάστασή τους θα είναι παράνομη και καταχρηστική. Ως Δημότες /Κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΕΘΑ στην παραχώρηση δομών (Δημοτικών ή Δημόσιων) εντός των ορίων του Δήμου δια την προσωρινή ή μόνιμη φιλοξενία ατόμων τρίτων χώρων, που εισήλθαν στην χώρα μας παρανόμως. Επιφυλλασόμεθα κάθε νόμιμου δικαιώματος μας.]