Home > Νέα > Ψηφίζουμε και δίνουμε «φτερά» για την κορυφή στα βιβλία τριών Δραμινών συγγραφέων

Ψηφίζουμε και δίνουμε «φτερά» για την κορυφή στα βιβλία τριών Δραμινών συγγραφέων

Ψηφίζουμε και δίνουμε «φτερά»

για την κορυφή στα βιβλία

τριών Δραμινών συγγραφέων

 

Τρία βιβλία συγγραφέων από τη Δράμα διαγωνίζονται φέτος στα Βραβεία Βιβλίου Public 2022 και φτάσανε στην τελική φάση του διαγωνισμού.  Συγκεκριμένα, ο  διαγωνισμός πραγματοποιείται σε δύο φάσεις και αποκλειστικά μέσα από το www.publicbookawards.gr. Κατά την πρώτη φάση της μεγάλης γιορτής του βιβλίου, ύστερα από συνολικά 191.424 ψήφους ανάμεσα σε 1.970 βιβλία, 1.648 συγγραφείς και 105 εκδότες, το αναγνωστικό κοινό ανέδειξε τα κορυφαία 10 βιβλία σε 8 διαφορετικές κατηγορίες, όπου μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και τα βιβλία των συγγραφέων από τη Δράμα, Δημήτρη Φλαμούρη, Μαρίας Καμπάνταη και Κυριακής Ακριτίδου.

Καθώς αναδείχθηκαν οι τελικές shortlists, από τις 2 Ιουνίου ξεκίνησε η 2η και τελική φάση του διαγωνισμού, με κάθε αναγνώστη να μπορεί να μπει στο www.publicbookawards.gr μέχρι τις 14 Ιουνίου και να δώσει την ψήφο του στις δικές του αγαπημένες επιλογές ανά κατηγορία.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα τις φετινές υποψηφιότητες από τη Δράμα που διεκδικούν τις πρωτιές στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public.

«Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής» – Του Δημήτρη Φλαμούρη

Στην κατηγορία «Ευ Ζειν» διαγωνίζεται το βιβλίο «Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής» – Ένας αντισυμβατικός ψυχο-λογικός οδηγός για να ζεις καλύτερα. Στην πράξη, του Δραμινού συγγραφέα και Συμβούλου Ψυχικής Υγείας, Δημήτρη Φλαμούρη, από τις εκδόσεις «Ιβίσκος».

Λίγα λόγια το βιβλίο

Γιατί δεν απολαμβάνεις τη ζωή όσο θα ήθελες;

Ίσως η απάντηση να μην είναι αυτή που νομίζεις. Δεν φταις εσύ. Ίσως όμως ευθύνονται όσα ακούς πως πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις τη ζωή.

Ο ήρωας της ιστορίας έχει την τύχη να συναντήσει μια μαγική οδηγό που του δείχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι.

Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:

  • Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.
  • Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).
  • Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.
  • Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.
  • Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.
  • Πώς να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις το μυαλό σου.
  • Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.
  • Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.
  • ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

https://www.publicbookawards.gr/2022/vote2022.php?auto=1&CatID=8&id=2152

«Ανελκυστήρας» – Της Μαρίας Καμπάνταη

Στην κατηγορία «Ελληνικό non-fiction» διαγωνίζεται το βιβλίο  «Ανελκυστήρας» – Αληθινές ιστορίες για τις δυνάμεις που απορείς κι εσύ πού τις βρήκες ή πού τις έχασες,  της συγγραφέως και ψυχολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας, Μαρίας Καμπάνταη, από τις εκδόσεις Αρμός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Όπως κι η ζωή», σχολίασε η αδερφή της. «Με διαφορετικές γεύσεις σ´ ένα σύνολο. Πικρή σαν το espresso που έχει μέσα το τιραμισού, αλλά να σε ξυπνά από τον εφησυχασμό σου. Μαλακιά σαν τα σαβουαγιάρ στα εύκολά μας και βελούδινη στα όνειρά μας, όπως το τυρί κρέμα ενωμένο με την κρέμα γάλακτος, αν και φαινομενικά αταίριαστα υλικά μεταξύ τους. Το κακάο να περηφανεύεται στην οροφή αλλά και να σου θυμίζει ότι η ζωή θέλει κάτι πάνω απ’ τα όριά σου για να τη γευτείς ολοκληρωτικά»…

Μια μικρή συλλογή από αληθινές ιστορίες είναι το βιβλίο που κρατάς. Κάτι μεταξύ πεζού και ποιητικού λόγου, σαν την καθημερινότητά σου. Με αληθινούς ανθρώπους πρωταγωνιστές σαν εσένα. Κι ο εκδότης τις έδωσε αποτύπωμα. Ιστορίες, που χαράζουν την ψυχή τόσο όσο μπορείς να αντέξεις και μιλούν ή σιωπούν για τις εσωτερικές σου δυνάμεις που δοκιμάζονται καθημερινά στους πολλαπλούς ρόλους σου. Μπερδεύουν το σύγχρονο με το νοσταλγικό, το λυπητερό με το αστείο, οδηγώντας σε μονοπάτια δύσβατα αλλά και παράδρομους που μπορεί να ξέχασες ή να υποτίμησες. Κι αν στο τέλος μένει μια θλίψη και η γλυκόπικρη αίσθηση για τον χρόνο που φεύγει και κρατά κάτι από σένα, σου αφήνουν όμως μια χαραμάδα ελπίδας για ό,τι μπορεί να έρθει…

https://www.publicbookawards.gr/2022/vote2022.php?auto=1&CatID=3&id=1279

«Ένα μικρό σεντούκι αλήθειες» – Της Κυριακής Ακριτίδου

Στην κατηγορία «Σύγχρονη Ποίηση» διαγωνίζεται το βιβλίο «Ένα μικρό σεντούκι αλήθειες» της εκπαιδευτικού, Κυριακής Ακριτίδου, η οποία μεγάλωσε και ζει στην Αργυρούπολη Δράμας από τις εκδόσεις «Ελκυστής».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Άραγε πώς είναι το πατάρι του δικού σου μυαλού; Ίσως να ’ναι ένα σκονισμένο, σκοτεινό δωμάτιο, γεμάτο ξεχασμένα αντικείμενα που ίσως κι αν τα ξαναδείς να μη σου χρειάζονται τώρα πια, όμως δε θέλεις και να τα πετάξεις, έτσι δεν είναι; Γιατί άλλωστε αυτά τα σκονισμένα πράγματα που για κανέναν άλλον δεν έχουν την ίδια αξία είναι οι αλήθειες σου, είναι οι διάσπαρτες εικόνες της δικής σου ιστορίας για τις μέρες που έγινες αυτός που είσαι σήμερα.

Αυτό το πατάρι λοιπόν στο δικό μου μυαλό είναι ένα δωμάτιο γεμάτο μουσικές, άλμπουμ με φωτογραφίες, κάτι κασέτες με παιδικές ταινίες και κάποια θρίλερ που “είδα” πίσω από την πλάτη του καναπέ κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά μου – κι ένα μικρό σεντούκι, σαν αυτά που κρύβουν μεγάλους θησαυρούς, έτσι και το δικό μου έχει έναν τόσο μεγάλο θησαυρό που ίσως για άλλους να μην έχει αξία, όμως για μένα είναι το κεντρικό δωμάτιο του μυαλού μου, είναι οι αλήθειες μου…

https://www.publicbookawards.gr/2022/vote2022.php?auto=1&CatID=5&id=955