Πολιτική εκδήλωση με Γ. Αυτιά και Ν. Ρωμανό
Σε προεκλογική τροχιά
η Ν.Δ. στέλνει μήνυμα
συσπείρωσης από τη Δράμα
«Μητσοτάκης ή Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κωνσταντοπούλου»: Το καθαρό δίλημμα της κάλπης και η μάχη της ακρίβειας
Του Θανάση Πολυμένη
ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Αυτιάς και ο Διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού κ. Νίκος Ρωμανός.
Οι δύο ήταν καλεσμένοι της ΔΕΕΠ Ν. Δράμας σε πολιτική εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Ελλάδα – Ευρώπη: Οικονομία, Ελληνοτουρκικά, Κατακτήσεις και προοπτικές, Επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή».
Φτάνοντας στο δημαρχείο όπου έγινε και η εκδήλωση, ο κ. Αυτιάς έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνοντας αρχικά ότι «γίνεται μα μεγάλη μάχη στην Ευρώπη» και ότι «η πατρίδα δεν έχει ελλείμματα, δεν έχει προβλήματα», επισημαίνοντας πάντως ότι «η περιοχή έχει θέματα».
Ερωτώμενος για το δρόμο Δράμα – Αμφίπολη, επί της ουσίας απέφυγε να πει κάτι, λέγοντας ότι «είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσω και με τον αξιότιμο βουλευτή», ενώ στον ίδιο πλάνο έθεσε και το ζήτημα με το τρένο. Τόνισε όμως σ’ αυτό το σημείο: «Εγώ κατάγομαι από τη Σάμο. Παιδιά, μεγαλώσανε τα πλοία και μίκρυναν τα λιμάνια, δεν χωράνε. Άρα κάθε περιοχή έχει τα δικά της θέματα. Αυτός είναι ο στόχος και η αφορμή των επισκέψεων. Αυτή είναι η δικιά μου η δουλειά. Να ακούω, να καταγράφω».
Όπως είπε στη συνέχεια, «η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα έπαιρνε 20 εκατομμύρια, πήρε 100. Γιατί; Γιατί έχει ανάγκες. Τα Ιόνια Νησιά έχουν κατολισθήσεις. Τα νησιά του Αιγαίου έχουν τρομακτικά προβλήματα. Η κάθε περιοχή έχει το δικό της θέμα, γι’ αυτό είμαι εδώ».
Εκλογές
Αναφερόμενος στην πορεία προ τις εκλογές, είπε ότι «μια χαρά είναι η πορεία προς τις εκλογές. Τον Σεπτέμβριο θα δούμε τα γκάλοπ, τα πραγματικά. Το θέμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει double score σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος θέλει σταθερότητα. Να μη χάσουμε και αυτά που κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια. Αλίμονο αν γυρίσουμε στα μνημόνια. Θα είναι καταστροφή για τον τόπο».
Απέφυγε να σχολιάσει το ζήτημα με τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Ποτέ δεν έχω σχολιάσει στη ζωή μου πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς πέρασε μια περιπέτεια μεγάλη, να μην την περάσει κανένας γονιός, και από εκεί και πέρα νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία τον τίμησε. Ήταν ο νεότερος Υπουργός Εξωτερικών, αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία. Άρα, να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το κουβεντιάσουμε».
Για τη δημιουργία του κόμματος Καρυστιανού, τόνισε ότι «ήδη φεύγουν στελέχη από το κόμμα της, που ακόμα δεν έχουμε δει ούτε θέσεις. Ούτε την έχουμε δει σε συνεντεύξεις. Άρα να περιμένουμε και από την κα. Καρυστιάνου».
Για το Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι, «ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να μας απαντήσει για το μνημόνιο. Θα έσκιζε τα μνημόνια και έφερε τρίτο με 100 δισεκατομμύρια. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με τον κ. Τσακαλώτο. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αφαίρεσε, πήρε —όπως λέει ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο κορυφαίος εργατολόγος— 75 δισεκατομμύρια από τους Έλληνες συνταξιούχους, παρακαλώ.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, αύξησε τον ειδικό φόρο στα καύσιμα δύο φορές εν καιρώ ειρήνης. Και όταν εμείς πήγαμε να ζητήσουμε τώρα μείωση του ειδικού φόρου, ξέρετε τι μας είπανε; «Μα ο πρώην πρωθυπουργός σας, εν καιρώ ειρήνης, χωρίς κανέναν λόγο, αύξησε τον φόρο αυτό δύο φορές». Όχι μία φορά, δύο φορές! Και εγώ ρωτάω: εκείνο το δημοψήφισμα που παραλίγο να διχάσει τον ελληνικό λαό, γιατί το πέταξε στα σκουπίδια;
Του μιλώ έντιμα, τον καλώ εντίμως σε όποια τηλεόραση θέλει, όποιο βράδυ, να πάρει μαζί του τον κ. Τσακαλώτο που έφερε τους πλειστηριασμούς τους ηλεκτρονικούς και τον κ. Βαρουφάκη, και εγώ θα είμαι με ένα χαρτί στα χέρια μου: το τρίτο μνημόνιο.
Και κάτι άλλο. Η πρώτη υπογραφή του κ. Τσίπρα, ξέρετε ποια ήταν μετά το μνημόνιο; Από τα 492 τη μικρότερη σύνταξη, να την πάει στα 390 με μια εγκύκλιο, την οποία ξέθαψε επί εποχής ΠΑΣΟΚ. Αυτή ήταν η πρώτη του υπογραφή.
Έτσι λοιπόν, έντιμα, θέλω ένα βράδυ να έρθει στην τηλεόραση να τα πούμε με τον κ. Τσίπρα. Αν έρθει. Αν δεν έρθει, εγώ θα τον καλώ κάθε μέρα».
Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ρωμανός, σημείωσε ότι η επισκέψεις τους στη Δράμα όπως και σε άλλες πόλεις, «στόχο έχουν να είμαστε δίπλα στα μέλη και στα στελέχη μας, δίπλα στους ψηφοφόρους μας, δίπλα στον απλό νεοδημοκράτη. Κυρίως να ακούσουμε, αλλά και να μπορούμε να βοηθάμε στην επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, γιατί αυτά τα επτά χρόνια, έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα και είναι χρέος μας να τα επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην τοξικότητα, απέναντι στον μηδενισμό, απέναντι σε όλα αυτά που βιώνουμε από την αντιπολίτευση».
Ερωτώμενος για το πώς βλέπει την ισχύουσα κατάσταση μέχρι τις εκλογές, σημείωσε: «Δεν θα σας πω ψέματα. Προφανώς, όταν συμπληρώνεις τη δεύτερη τετραετία και πας για τρίτη, και η φθορά υπάρχει, και τα λάθη υπάρχουν, και τα στραβοπατήματα και όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άρα, προφανώς υπάρχει μία δύσκολη κατάσταση που έχεις να διαχειριστείς. Αλλά χρέος μας είναι, αυτόν τον έναν χρόνο —για να απαντήσω και στο ερώτημα το σύνηθες για το πότε θα γίνουν οι εκλογές— αυτόν το σχεδόν έναν χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, να βάλουμε τα δυνατά μας, να ακούσουμε τους πολίτες, να μεταφέρουμε το μήνυμά μας με αισιοδοξία, με ακμαίο ηθικό, με υψηλό το φρόνημα, να πάμε για να κάνουμε όλα αυτά που έχουμε ξεκινήσει. Εφτά χρόνια έχουν γίνει πολλά, η πορεία έχει χαραχτεί, έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για την Ελλάδα του 2030, για την Ελλάδα που αξίζει στα παιδιά μας».
Τόνισε ακόμα χαρακτηριστικά, ότι, «οι εκλογές – όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός – θα γίνουν στο τέλος της τετραετίς. Η Ν.Δ. προσφέρει σταθερότητα, έχει βελτιώσει τα οικονομικά δεδομένα, μια περήφανη εξωτερική πολιτική που μετά από πολλά χρόνια βλέπει η πατρίδα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας είναι ο πρόεδρος του Eurogroup. Αυτό δείχνει κάτι για την οικονομία και την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στην πατρίδα μας».
Εξήγησε πάντως, ότι, «ο κόσμος έχει να επιλέξει ξεκάθαρα στις επόμενες εκλογές: Μητσοτάκης ή Τσίπρας, Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης, Μητσοτάκης ή Κωνσταντοπούλου.
Και όταν θα συγκρίνει, δεν μπορούμε να περάσουμε τις περιπέτειες που περάσαμε το καλοκαίρι του ’15. Η χώρα θέλει σταθερότητα, θέλει στιβαρά χέρια. Μεγάλα έργα προχωρούν σε όλη την Ελλάδα, ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα έχει αυξηθεί τέσσερις φορές. Υπάρχει βέβαια ένα θέμα με την ακρίβεια, αλλά μην ξεχνάμε ότι σε αυτή την τετραετία, σε αυτή και τη χρονιά που ζούμε, υπάρχουν δυο μεγάλοι πόλεμοι: ένας στο Ιράν-Αμερική, που ανέβηκε το ενεργειακό κόστος στο θεό, όπως και αυτός ο πόλεμος που γίνεται Ρωσία-Ουκρανία. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι στον ισχυρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

