Home > νέα > Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει το έργο του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει το έργο του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

Το Δήμο Δράμας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρ. Μέτιος

Σε σύντομο χρονικό διάστημα

θα ξεκινήσει το έργο του πρώτου τμήματος

του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

► Μέτιος: Στο στάδιο των μελετών βρίσκεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ

► Σε πολύ καλό δρόμο η απορρόφηση χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου, όπου είχε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πρώτος σταθμός στην περιοδεία του στο Δήμο Δράμας, ήταν στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, όπου συζήτησαν σχετικά με το Εκκλησιαστικό Μουσείο που βρίσκεται αυτή την ώρα στα στάδιο της μελέτης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τη γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ.

Ακολούθως, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο Δράμας και αντιδημάρχους, επισκέφθηκαν το πρώην στρατόπεδο «Ανδρικάκη», στο οποίο αναμένεται να δημιουργηθεί στο μέλλον σύγχρονο Οπτικοακουστικό Κέντρο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ τέλος επισκέφθηκε και είδε από κοντά τα έργα του ΒΑΑ στην περιοχή της ανάπλασης της οδού 19ης Μαΐου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Δράμας, με υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συζητήθηκαν αρκετά θέματα, όπως μεταξύ άλλων και η απορρόφηση χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ από το Δήμο Δράμας.

Για την επίσκεψή του στο Δήμο Δράμας, αλλά και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, μίλησε ο  κ. Μέτιος στον «Π.Τ.»., σημειώνοντας αρχικά: «Έχουμε δει τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας και έχουμε χρηματοδοτήσει ως Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ. Πέρα από αυτά που υλοποιούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, εξετάσαμε και μια σειρά από νέα έργα, τα οποία είναι στο σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου, αλλά και στον σχεδιασμό της διοίκησης της Περιφέρειας, τα οποία αφορούν την επικράτεια του Δήμου Δράμας. Γι’ αυτά τα έργα διαμορφώνουμε μια κοινή στρατηγική και προτεραιότητα και των δύο (σ.σ. Δήμου και Περιφέρειας), να αναζητήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να ενταχθούν. Αυτά αφορούν αρχικά το στρατόπεδο Ανδρικάκη και όσα σχεδιάζονται. Μην ξεχνάτε ότι σε σύσκεψη πριν από λίγες ημέρες στο γραφείο μου στην Κομοτηνή, η υπ. Πολιτισμού κα. Μενδώνη, είχε θέσει το θέμα και από τη μεριά του Υπουργείου ως προτεραιότητα. Εκτιμήσαμε λοιπόν ότι, με τα 6 εκατ. ευρώ που δεσμεύσαμε, αλλά και ενδεχομένως και με άλλα που θα προκύψουν στη συνέχεια, θα είναι στις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Δράμας και της Περιφέρειας».

Εκκλησιαστικό Μουσείο Δράμας

Αναφερόμενος στη δεύτερη ενότητα των συναντήσεων, σημείωσε ότι αυτή αφορά το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας. Όπως είπε ο κ. Μέτιος, «είμαστε όλοι σύμφωνοι και αυτό σημαίνει ότι και εδώ θα αναζητηθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όταν όμως ολοκληρωθεί η μελέτη του νέου κτιρίου, την οποία αυτή την ώρα εκπονεί η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας».

Αναφέρθηκε ακόμα και στο ζήτημα παρεμβάσεων σε σχολεία, σε κοινωνικές δομές, τα οποία όμως θα ανακοινωθούν στη συνέχεια, τις επόμενες ημέρες και μια σειρά από άλλα έργα όπως παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που έχουν συμφωνηθεί και υλοποιούνται.

Όπως είπε μάλιστα, «όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη και υλοποιούνται και σχεδιάζονται, πιστεύω ότι θα αλλάξουν τελείως τη φυσιογνωμία της περιοχής».

Ερωτώμενος από τον «Π.Τ.» ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι «πηγαίνει πολύ καλά και εδώ και στο σύνολο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η συνάντησή μας αυτή είχε και αυτή τη διάσταση, ώστε να δούμε πως θα γίνει να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη απορρόφηση».

Δρόμος Καβάλας – Δράμας

Ρωτήσαμε ακόμα τον κ. Μέτιο, σχετικά με το ζήτημα του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας, το τμήμα Σταυρός – Κρηνίδες, για ποιο λόγο ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί, ο εργολάβος ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί για να ξεκινήσει.

Απαντώντας ο κ. Μέτιος, σημείωσε ότι «είναι έτοιμο και τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα την Τρίτη 2 Μαΐου θα βρεθώ στα γραφεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ, όπου θα συναντηθώ με τη διοίκηση για το θέμα αυτό. Είμαστε έτοιμοι και πολύ σύντομα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και αυτό το έργο».

Στην ερώτηση για το αν έχει συμβασιοποιηθεί το έργο, ο κ. Μέτιος  απάντησε ότι «έχει υπογραφεί το έργο, απλώς υπήρχαν κάποια θεματάκια τα οποία ξεπεράστηκαν και στο επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος».