Home > Πρώτο Θέμα > Σήμερα η έναρξη των εκδηλώσεων Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων των φετινών «Ελευθερίων»

Σήμερα η έναρξη των εκδηλώσεων Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων των φετινών «Ελευθερίων»

Σήμερα η έναρξη των εκδηλώσεων

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων των φετινών «Ελευθερίων»

Συνέντευξη τύπου με τον δήμαρχο Δράμας και τον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Στο θεατράκι «Σωκράτης Δημητριάδης» που βρίσκεται στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης των «Ελευθερίων» από τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, και τον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ, κ. Γιώργο Ψαρρά. Οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων», ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιουλίου, με τη συμμετοχή τριάντα πέντε πολιτιστικών συλλόγων και δέκα φορέων.

Την συνέντευξη άνοιξε ο δήμαρχος Δράμας, ο οποίος χαρακτήρισε την 1η Ιουλίου 1913, ως ημέρα σύμβολο και ορόσημο για την περιοχή μας. Η απελευθέρωση της Δράμας, πρόσθεσε, αναμιγνύει την θυσία με την χαρά, τον ηρωισμό με την υπερηφάνεια. Παράλληλα, σηματοδοτεί τους αναρίθμητους αγώνες και τις άπειρες θυσίες των Δραμινών για την Ελλάδα.

«Η Δράμα μαρτύρησε, αλλά συγχρόνως  η Δράμα απελευθερώθηκε. Η ανδρεία, η δύναμη, το αδάμαστο θάρρος όλων των προγόνων μας συνδέουν αυτή την γη με την ιστορία. Με όπλο την ελπίδα και με εφόδιο την πίστη, οι Δραμινοί έδωσαν τις δικές τους μάχες για να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα  ιδανικά  της πατρίδας.

Εμείς σήμερα, οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες προγόνους μας, και έχουμε ιερό καθήκον να τους τιμήσουμε με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων»  του Δήμου Δράμας.

ELEYTHERIA SYNENTEYXH

Ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Δράμας, αποδεικνύει ότι διατηρούμε άσβεστη την φλόγα της ιστορίας, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες, διαφυλάσσουμε τις αξίες και την παράδοση αυτού του ένδοξου τόπου. Με ήθος και σεβασμό στο χθες, πορευόμαστε ενωμένοι σε ένα μέλλον ειρηνικό, ως άξιοι συνεχιστές της μακραίωνης ιστορίας της δραμινής γης».

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι φέτος γιορτάζουμε με κάθε λαμπρότητα τα 105 χρόνια ελεύθερης Δράμας, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους  που στο μακρινό 1913 με το πέρας του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, προσέφεραν την ζωή τους, και απελευθέρωσαν αυτό τον τόπο από τον διπλό ζυγό των Τούρκων και των Βουλγάρων. «Τιμώντας την θυσία τους στον βωμό των εθνικών δικαίων με την συμμετοχή 35 πολιτιστικών συλλόγων και 10 φορέων γιορτάζουμε τα φετινά «Ελευθέρια»  όπου ξεκινούν αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου και τελειώνουν στις 7 Ιουλίου.

Ως πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, προσκαλώ όλες τις Δραμινές και τους Δραμινούς να συμμετάσχουν στις κορυφαίες εκδηλώσεις των «Ελευθερίων 2018». Η παρουσία όλων μας, θα σηματοδοτήσει την διαχρονική ευγνωμοσύνη μας στην ηρωική θυσία των προγόνων μας, αλλά παράλληλα θα επαναδιατυπώσει την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας μας από κάθε ξένη επιβολή», ανέφερε ο κ. Ψαρράς.

Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα των «Ελευθερίων»

Πρεμιέρα στην φετινή διοργάνωση θα κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Art ‘n’ Roll» με την Μουσική Ακαδημία «Modern Music Academy», οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκή Γιορτής Μουσικής», μουσική παράσταση με θέμα την «Disney», στις 8.30 μ.μ., στο θεατράκι «Σωκράτης Δημητριάδης» στην Αγία Βαρβάρα.

Ακολούθως, το αυριανό πρόγραμμα, θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, με την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φωτολίβους και την Χορωδία Καλαμπακίου «Μέγας Αλέξανδρος». Στη Παράλληλα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας – ΚΑΠΗ (Δράμας, Χωριστής και Ξηροποτάμου), θα παρουσιάσουν εκδήλωση με τις χορωδίες του. Τέλος, στις 8 μ.μ., στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, η Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας, θα παρουσιάσει εκδήλωση με τίτλο: «15ο Φεστιβάλ Δημοτικού Χορού και Τραγουδιού».