Home > Νέα > Σήμερα η τελετή έναρξης των «Ακριτείων» στο Νευροκόπι με τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Σήμερα η τελετή έναρξης των «Ακριτείων» στο Νευροκόπι με τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Σήμερα η τελετή έναρξης των «Ακριτείων»

στο Νευροκόπι με τη μεγάλη συναυλία

του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

 

Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί έως και τις 29 Ιουλίου, με τον Δήμο Νευροκοπίου να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, προκειμένου να εορταστούν τα φετινά «Ακρίτεια».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των «Ακριτείων» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μεγάλη μουσική Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. 50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στην κεντρική πλατεία του Κάτω Νευροκοπίου. Μια συναυλία που θα συνοψίσει τις πιο σημαντικές στιγμές μια μουσικής πορείας που έχει καταφέρει να σημαδέψει τις ζωές όλων μας.

Την Κυριακή  23 Ιουλίου, στις 17:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η αθλητική εκδήλωση Grass handball από τον A.O Aκρίτες Κ. Νευροκοπίου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου.

Στις 20:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς. Η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά ξετυλίγεται μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς με την «Θρακική Εστία Δράμας», τους Ποντιακούς Συλλόγους «Αλέξανδρος Υψηλάντης Νευροκοπίου», «Εύξεινος Πόντος Λευκογείων» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθυτόπου στην Κεντρική Πλατεία.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακή μουσική βραδιά η οποία θα ξεκινήσει στις 21:30 μ.μ. Στη βραδιά παραδοσιακής μουσικής θα συμμετέχουν οι Μάρκος Φάιτας, Ηρακλής Σιδέρης, Γιάννης Φάφας, Γιάννης Κουφός, και Χάρης Τσιπουρίδης στην  Κεντρική Πλατεία.

Τη Δευτέρα 24 του μηνός, στις 21:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μπαλέτου. Η σχολή μπαλέτου PIROUETTE παρουσιάζει ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό, χορευτικό πρόγραμμα στην Κεντρική Πλατεία.

Ακολούθως στις 22:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί βραδιά dj. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Σάββα Σέγγο στην Κεντρική Πλατεία.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου, στις 18:00              μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός σκάκι, στο αμφιθέατρο του νέου Δημαρχείου. Ηλικίες συμμετοχής 6-15 ετών παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στη συνέχεια, στις 21:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία με τους Γιάννη Γιοκαρίνη – Νίκο Ζιώγαλα – Γιάννη Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλο. Οι τέσσερις θρύλοι της Ροκ, έρχονται στη μουσική σκηνή της κεντρικής πλατείας, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους! Γνήσιοι έφηβοι μιας νιότης που δεν χάθηκε ποτέ, κατακτούν το “σανίδι” δίνοντας μας με τον παλμό της μουσικής τους ρυθμό στα πόδια και μια βραδιά που όλοι μένουν πάντα “παιδιά”! Γυριστρούλες και Σταρ όλων των εποχών μαζευόμαστε γύρω από το Νοσταλγό του ροκ’εν ρολ, Για το καλό μας!!! Άντε γιατί… γιατί δεν είμαστε καλά!!!

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός σκάκι., στο αμφιθέατρο του νέου Δημαρχείου. Ηλικίες συμμετοχής 6-15 ετών παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Παράλληλα, στην ίδια ώρα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Στις 19:30 μ.μ., θα γίνει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα.

Στις 21:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί επίδειξη πολεμικών τεχνών από τον Σύλλογο Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών Άπω Ανατολή Νευροκοπίου-Βώλακα, με εκπαιδευτή τον Γιαμούρογλου Πέτρο.

Οι μικροί και οι μεγάλοι samurai θα παρουσιάσουν για ακόμα μια χρονιά τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες. Με extreme επιδείξεις αλλά και τη δημιουργικότητα των baby samurai, θα “κλέψουν” την παράσταση.

Στη συνέχεια, στις 22:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ποντιακή βραδιά, στην κεντρική πλατεία. Παίζουν οι μουσικοί: Στάθης Τσαϊρίδης, Αντώνης Νικηφορίδης Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Καμπάς, Χάρης Κεφαλίδης, Άλκης Κεφαλίδης, Λάζαρος Κεφαλίδης, Κώστας Αμοιρίδης, Θοδωρής Γεωργιάδης, Γιάννης Ωραιόπουλος Γιάννης Κεσαπίδης, Δημήτρης Σαχανίδης.

Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 27 του μηνός, στις 8:00 π.μ., θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Ακολούθως, στις 19:00  μ.μ., θα πραγματοποιηθεί αθλητική εκδήλωση μνήμης. Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων αφιερωμένος στην μνήμη του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Στον αγώνα, θα συμμετέχουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας και του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου.

Στις 21:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσική συναυλία με την Ιουλία Καλλιμάνη. Η Ιουλία Καλλιμάνη αποτελεί την μεγάλη μουσική έκπληξη του φετινού καλοκαιριού. Λίγο μετά τη συμμετοχή της στο The Voice, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις με τη φωνή της, παρουσιάζει μουσικές βραδιές με πλούσιο πρόγραμμα.

Τέλος, το Σάββατο 29 Ιουλίου, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, στις 18:00-21:00 θα πραγματοποιηθούν αθλητικές εκδηλώσεις. Διοργάνωση αγώνων από την ερασιτεχνική ομάδα “Nevrokopi Runners” με κύριους συνδιοργανωτές τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, τον Π.Ο.Σ. Κ. Νευροκοπίου και την ομάδα χάντμπολ ΑΟ Ακρίτες 2005.

α. Nevrokopi Trail 2023, 12 χλμ, d +500 μ.

β. Nevrokopi Trail 2023, 5 χλμ, d + 200 μ.

γ. Νevrokopi kid 2023, 1000 μ.

Σημείο αφετηρίας και τερματισμού των αγώνων θα είναι η κεντρική πλατεία του Κάτω Νευροκοπίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή 21 ως και το Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 19:00-24:00, θα λειτουργεί και έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «I love art». Πρόκειται για αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της δημιουργικής ομάδας της Κυριακής Χατζησάββα.