Home > Εκδηλώσεις > Σήμερα ξεκινάει η διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα «Nevrokopi Hydrama Tour» στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου

Σήμερα ξεκινάει η διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα «Nevrokopi Hydrama Tour» στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου

Η Δράμα συμμετέχει με ομάδα από τον Ποδηλατικό Σύλλογο της πόλης μας

Σήμερα ξεκινάει η διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα

«Nevrokopi Hydrama Tour» στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου

Με την συμμετοχή περισσότερων από 160 αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Έπειτα από την ξεχωριστή και πολύ επιτυχημένη διοργάνωση «Frozen Peaks» που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου επανέρχεται με μια ακόμη αθλητική διοργάνωση, το «Nevrokopi Hydrama Tour».

Ο Α.Σ «1000 Δέντρα», το Podilatorama Bike Store και ο Δήμος Νευροκοπίου, διοργανώνουν τον διήμερο ποδηλατικό αγώνα ο οποίος ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου.

Η φετινή διοργάνωση του «Nevrokopi Hydrama Tour», πρόκειται να διεξαχθεί με την συμμετοχή περισσότερων από 160 αθλητών. Οι συμμετοχές των αθλητών των διήμερων ποδηλατικών αγώνων, ξεκινούν φυσικά από την πόλη μας, με την συμμετοχή αθλητών από τον Ποδηλατικό Όμιλο Δράμας, ενώ θα λάβουν μέρος αθλητές από Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Βουλγαρία κ.α.

PODHLATIKOS AGONAS HYDRAMA 3

Το team του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας.

Αξίζει, να σημειώσουμε ότι ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας θα συμμετέχει στους ομαδικούς διασυλλογικούς αγώνες σήμερα και αύριο με τους παρακάτω αθλητές: Δημήτριος Φλώρος, Ελευθέριος Τσελεγκίδης, Θεόδωρος Κοσμίδης, και ο Ευάγγελος Εμμανουηλίδης.

Ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, διαθέτει όλες τις υποδομές ώστε να υποδεχτεί άλλη μια ξεχωριστή διοργάνωση, όπως επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν το οδικό δίκτυο και το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο που διαθέτει η περιοχή.

Σε ακόμη μια διοργάνωση, σημαντικό ρόλο παίζουν οι εθελοντές της περιοχής οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα, σε συνεργασία με τους διοργανωτές, την Τοπική Κοινότητα Βώλακα και τον Δήμο Νευροκοπίου, ώστε να διεξαχθεί για ακόμη μια φορά μια άρτια διοργάνωση.

Αγώνας Ομαδικής Χρονομέτρησης – Κατηγορία Elite

Σήμερα στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του αγώνα Ομαδικής Χρονομέτρησης για την κατηγορία Elite για συνολική απόσταση 38,4 χλμ. Κάθε ομάδα που συμμετέχει, θα πρέπει να  αποτελείται από τέσσερις συνολικά αθλητές.

Στον Διασυλλογικό Elite αγώνα, οι αθλητές μπορούν να ανήκουν στις κατηγορίες Αντρών ή Εφήβων, και επιτρέπεται η δημιουργία μεικτών ομάδων από αθλητές διαφορετικών σωματείων με κοινή όμως εμφάνιση. Σημειώνεται ότι, θα πρέπει να τερματίσουν οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας. Και οι τέσσερις αθλητές, θα μοιραστούν τον ίδιο χρόνο τερματισμού ο οποίος θα προσμετρηθεί στη συνολική κατάταξη του διημέρου.
Η διαδρομή, με εκκίνηση και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Νευροκοπίου, είναι μήκους 12,8 χλμ και θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρεις πλήρεις στροφές.

Οι ομάδες θα ξεκινούν με διαφορά δυο λεπτών από την προηγούμενη, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων για να αποφευχθεί συνωστισμός στην διαδρομή του αγώνα. Οι ομάδες, θα χωριστούν σε τρία γκρουπ τα οποία μεταξύ τους θα έχουν διάλλειμα είκοσι λεπτών για να αποσυμφορηθεί η διαδρομή.
Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης – Κατηγογίες Masters και Open

Ακολούθως, σήμερα το μεσημέρι στις 2, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 12,8 χλμ., για τις κατηγορίας Masters και Open.
Η διαδρομή του αγώνα, θα είναι η ακόλουθη: Εκκίνηση Κεντρική πλατεία Κάτω Νευροκοπίου – οδός Αγίου Δημητρίου – αριστερά στην οδό Βενιζέλου – δεξιά στην οδό Ιερού Λόχου – αριστερά στην επαρχιακή οδό Κ. Βροντού – Νευροκοπίου ως την 1η διασταύρωση Δασωτού – αναστροφή και επιστροφή προς Κ. Νευροκόπι – δεξιά στην ΕΟ 57 – αριστερά στην οδό Πλαστήρα- κεντρική πλατεία.

Αγώνας Αντοχής 106 χλμ.

Αύριο Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί αγώνας αντοχής 106 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία οικισμού Βώλακα.

Η διαδρομή του αγώνα θα είναι η ακόλουθη: Εκκίνηση Πλατεία οικισμού Βώλακα – έξοδος προς Άγιο Γεώργιο – ΕΟ 57 Δράμα-Κ. Νευροκοπίου – δεξιά προς Γρανίτη – διασταύρωση Οχυρού – αριστερά προς Οχυρό – εκκίνηση loop 2x Οχυρό – επαρχιακή οδό Οχυρού-Κ.Βροντούς – δεξιά στην επαρχιακή οδό Κ. Βροντούς-Κ. Νευροκοπίου ως το Κ.Νευροκόπι – ΕΟ 57 – οδός Πλαστήρα ευθεία προς οδό Λαμπριανίδου. Μετά τη δεύτερη στροφή αριστερά στην Λαμπριανίδου – ΕΟ Κ.Νευροκοπίου-Εξοχής – δεξιά στη διασταύρωση Χρυσοκέφαλου – Χρυσοκέφαλος – Λευκόγεια – δεξιά προς Φράγμα Λευκογείων – ευθεία προς επαρχιακή οδό Κ. Νευροκοπίου-Ποταμών – αριστερά προς Λιβαδάκι – Αχλαδιά – Παγονέρι – Μικροκλεισούρα – δεξιά προς επαρχιακή οδό Βώλακα-Μικροκλεισούρας – αριστερά προς Βώλακα – πλατεία Βώλακα τερματισμός.
Η εκκίνηση του αγώνα, θα είναι χωριστή για τις κατηγορίες Elite και Open/Masters.

Παράλληλα, το «Nevrokopi Hydrama Tour», εμπλουτίζει το πρόγραμμα του διημέρου με αγώνα δεξιοτεχνίας για παιδιά, υπό την επίβλεψη του προπονητή MTB και κομισάριου της UCI κ. Θωμά Μήττα.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ορίστηκε η 3η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα ποδηλασίας. Από την στιγμή που συνέπεσε με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, η διοργανωτές θεώρησαν υποχρέωσή τους, να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και όσων επισκεφτούν την περιοχή του Νευροκοπίου, να συμμετέχουν σε ένα event το οποίο δε θα έχει απαραίτητα ανταγωνιστικό χαρακτήρα.
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του Βώλακα.