Home > Νέα > Σκουπίδια στην ανάπλαση της Χελμού  Ο Δήμος καταφεύγει σε… μηνύματα ευαισθητοποίησης

Σκουπίδια στην ανάπλαση της Χελμού  Ο Δήμος καταφεύγει σε… μηνύματα ευαισθητοποίησης

Σκουπίδια στην ανάπλαση της Χελμού

 Ο Δήμος καταφεύγει σε…

μηνύματα ευαισθητοποίησης

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ των σκουπιδιών που πετιούνται από συμπολίτες μας στην περιοχή της ανάπλασης επί της οδού Χελμού, ο «Π.Τ.» έχει δημοσιεύσει πλήθος σχετικών σημειωμάτων.

Δυστυχώς, υπάρχει μια μικρή μερίδα κατοίκων αυτής της πόλης, η οποία αρέσκεται να βρομίζει τον τόπο, τα πάρκα, με υπολείμματα φαγητού πεταμένα, κουτάκια από αναψυκτικά και μπύρες, κουτιά από πίτσες και άλλα φαγώσιμα και συσκευασίες.

Τις βραδινές ώρες κυρίως της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου και λιγότερο τις καθημερινές, ομάδες ατόμων κάθονται στα παγκάκια στην ανατολική πλευρά της ανάπλασης απέναντι από το πάρκινγκ βαρέων οχημάτων και απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά βράδια. Και όταν φεύγουν, αντί να μαζέψουν τα απορρίμματά τους και να τα πετάξουν στους κάδους απορριμμάτων που είναι δίπλα τους, προτιμούν να τα αφήσουν επάνω στα παγκάκια ή να τα πετάξουν στο γκαζόν ακριβώς δίπλα.

Το πρόβλημα είναι η άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται κάθε φορά, αλλά και η αδυναμία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Δράμας να ελέγξει την κατάσταση.

Και αν μη τι άλλο, φτάσαμε στο αυτονόητο, να κολλήσει ο Δήμος από μια κάρτα με ένα μήνυμα σε κάθε παγκάκι, το οποίο θα δούμε για πόσο καιρό θα κρατήσει και αυτό. Και το μήνυμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, γράφει: «Αφήστε τον χώρο καθαρό, όπως θα θέλατε να τον βρείτε. Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας». Το αυτονόητο δηλαδή.

Προτάσεις υπάρχουν πολλές, για επιτήρηση από την Αστυνομία, από τη Δημοτική Αστυνομία, με κάμερες και άλλα. Εντούτοις, το θέμα είναι τι απ’ όλα αυτά μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Ας ελπίσουμε ότι ορισμένοι θα συγκινηθούν!