Home > νέα > Στη Δράμα Από 15 έως 17 Ιουλίου το Tentart Festival 2020 Το πρόγραμμα του τριημέρου

Στη Δράμα Από 15 έως 17 Ιουλίου το Tentart Festival 2020 Το πρόγραμμα του τριημέρου

Στη Δράμα

Από 15 έως 17 Ιουλίου

το Tentart Festival 2020

Το πρόγραμμα του τριημέρου

 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ για 6η συνεχόμενη χρονιά, το γνωστό σε όλους μας Tentart Festival  και θα διαρκέσει από 15 έως 17 Ιουλίου στην πόλη της Δράμας.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι ειδικά σχεδιασμένες για το καλοκαίρι του 2020, με εργαστήρια, live συναυλίες, yoga και μια μέρα αποκλειστικά αφιερωμένη στους Δραμινούς καλλιτέχνες.

Η έναρξη, θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Τοπ Καπί», και στις 10.30 μ.μ., θα ακολουθήσει Sax & Dj με τους Χάρη Ξυλά και TheoG.

Την επόμενη ημέρα, στις 6 μ.μ., θα λειτουργήσει εργαστήρι ψηφιδωτού για παιδιά, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εναλλακτικό σεμινάριο «Σαμανική θεραπεία Ι» με την Ανατολή Πασχαλίδου. Στη συνέχεια, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Aerial Dance από το Yoga Basement και την ομάδα της Αλίκης Κωνσταντινίδου. Στις 8.30 μ.μ., στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας θα ακολουθήσει ποιητική performance από την ομάδα Bad Poetry Social Club.  Τέλος, στις 10 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Vinyl Set by Da’ chill.

Την Παρασκευή 17 του μηνός, στις 6 μ.μ., θα λειτουργήσει εργαστήριο ψηφιδωτού για παιδιά, από την ομάδα Mosaicists, και παράλληλα την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί εναλλακτικό σεμινάριο «Σαμανική θεραπεία ΙΙ» με την Ανατολή Πασχαλίδου. Στις 7.30 μ.μ., στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, θα πραγματοποιηθεί yoga για όλους από το Yoga Basement και την Αλεξία Κολέτσου.

TENTART OLOKLHROSH (4)1

Ακολούθως, στις 8.30 μ.μ., το πρόγραμμα προβλέπει αφήγηση μύθων με μουσική από την ομάδα Μυθοσκορπίσματα. Τέλος, το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 10 μ.μ., με τη μουσική συναυλία από την «Θρακιώτικη Σπείρα».

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν, όμως θα υπάρξει περιορισμός στις συμμετοχές, έως 100 άτομα.

Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ τεχνών που πραγματώνει μια σειρά δράσεων και εγκαταστάσεων με θέμα: η τέχνη βρίσκεται παντού, αρκεί να την δούμε.

Συναυλίες – Εικαστικά – Χορός – Yoga – Street Art – Ταινίες – Δραστηριότητες για παιδιά και πολλές-πολλές άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και μια μέρα αποκλειστικά αφιερωμένη στους Δραμινούς καλλιτέχνες!

Μια συλλογική εμπειρία σε ένα φεστιβάλ που ενισχύει τον συμμετοχικό χαρακτήρα, την επαφή με το κοινό, με δρώμενα, κινηματογράφο, θέατρο, μουσική, παιχνίδι, εργαστήρια, με διάθεση εξωστρέφειας και φιλοξενίας.

Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, κηρυγμένου από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «ιστορικός τόπος» στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τέχνη και επικοινωνία. Χορός και επικοινωνία. Έτσι ξεκίνησε το 2013 ο πολιτιστικός σύλλογος ART n’ ROLL ανιχνεύοντας την πόλη. Ήταν η πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της.

Η οργάνωση εκείνης της δράσης στεγάστηκε σε έναν ισόγειο χώρο στην περιοχή του σταθμού και πλαισιώθηκε από πολλούς, πολιτιστικού χαρακτήρα, τομείς όπως το θέατρο, το παιδικό παραμύθι, τη μουσική, την μετάδοση της swing-jazz μουσικής, του break dance, της γελωτοθεραπείας, των σεμιναρίων, των εκθέσεων.

Ήταν μια περίοδος δημιουργική που άφησε το σπόρο της στους ανοιχτούς χώρους της πόλης, σε πεζόδρομους, στο παζάρι, στην Ονειρούπολη, στα Ελευθέρια, στη γιορτή βιβλίου, αλλά και στα ενδιαφέροντα των ανθρώπων της.

Η ανάγκη για τη δημιουργία μια ετήσιας υπαίθριας γιορτής, με εξωστρέφεια, ώστε η Δράμα να γίνει τόπος συνάντησης καλλιτεχνικής έκφρασης, με αρμονία σε χώρους με ιστορικό χαρακτήρα όπως είναι οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας, μιας περιοχής με μοναδική φυσική ομορφιά, οδήγησε τους διοργανωτές στη δημιουργία του TENTART FESTIVAL.

Το TENTART FESTIVAL στοχεύει και λειτουργεί σαν ένας μεγάλος χώρος υποδοχής όπου αναδεικνύεται η σχέση των ανθρώπων με το περιβάλλον μέσω μιας συλλογικής εμπειρίας.

Οι εκδηλώσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται προσελκύουν ένα διευρυμένο ακροατήριο καθώς υπάρχουν δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Ο κόσμος συμμετέχει. Μια πλατφόρμα συνάντησης τεχνών, φιλοξενίας ανάλογων διεθνών δράσεων, προσεγγίζοντας ανθρώπους, κουλτούρες και διαφορετικότητες μέσω της συλλογικότητας και της έκφρασης της τέχνης.

Με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει από το 2013 ο σύλλογος, και την επικοινωνία που πέτυχε τόσο με το κοινό εντός και εκτός της πόλης, όσο και με τους χώρους που την σηματοδοτούν, στηρίζει τη συνέχισή του.