Home > Νέα > Στη Δράμα χθες βουλευτής του ΚΚΕ για θέματα Υγείας του νομού Επισκέφθηκε το Νευροκόπι, το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης και το Νοσοκομείο Δράμας

Στη Δράμα χθες βουλευτής του ΚΚΕ για θέματα Υγείας του νομού Επισκέφθηκε το Νευροκόπι, το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης και το Νοσοκομείο Δράμας

Στη Δράμα χθες βουλευτής του ΚΚΕ

για θέματα Υγείας του νομού

Επισκέφθηκε το Νευροκόπι, το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης και το Νοσοκομείο Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΡΑΜΑ επισκέφθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Στολτίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Δήμο Κ. Νευροκοπίου όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Κυριακίδη, το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης καθώς και το Νοσοκομείο Δράμας, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ κ. Πυργιλή και το στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κα. Μάλη. Στο Νοσοκομείο Δράμας τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Στολτίδης αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων του λαού, και σημείωσε ότι «το ΚΚΕ, με όλες τις δυνάμεις του, τοπικές οργανώσεις και βουλευτές, όλο αυτό το διάστημα, βρίσκεται κοντά στα λαϊκά προβλήματα, όπως αυτά αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται».

KKE

Από την επίσκεψη του κ. Στολτίδη στο Νοσοκομείο Δράμας.

Από αρ. ο κ. Παπδόπουλος, ο κ. Στολτίδης, η κα. Μάλη και ο κ. Πυργιλής.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τα λαϊκά προβλήματα δεν φαίνεται να είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης, ούτε τα σημερινής ούτε και της προηγούμενης που δεν ήταν, ακριβώς επειδή δεν χωράνε μέσα στα δισεκατομμύρια που μοιράζουν σε επιχειρηματικούς ομίλους για μια ανάπτυξη η οποία θα βαθαίνει αυτές τις αντιθέσεις και θα φέρει τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα σε μεγαλύτερη εξαθλίωση το επόμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο δημαρχείο Κ. Νευροκοπίου όπου συνομίλησε με το δήμαρχο κ. Κυριακίδη, σημείωσε ότι «υπάρχουν ζητήματα και με την σχολική στέγη και σε σχέση με την υλοτόμηση και την ενεργειακή κάλυψη των κατοίκων στην περιοχή, ζητήματα που έχουν να κάνουν συνολικά με την ανάσα του λαού να μπορέσει να εξέλθει σε όλες τις ανάγκες οι οποίες ούτως ή άλλως μεγεθύνονται».

Όσον αφορά στην επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, τόνισε ότι, όχι μόνο δεν έγινε μάθημα η πανδημική κρίση, που έδειξε ακριβώς ότι το σύστημα της Υγείας βρισκόταν ούτως ή άλλως στα όρια της κατάρρευσης, αλλά δεν παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία ούτως ή άλλως θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα».

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα «θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες προϋποθέσεις γονατίσματος του λαϊκού εισοδήματος από τη μια, και επιβάρυνση της υγείας τους – και λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την άρση οποιοδήποτε μέτρων προστασίας περιβάλλοντος από τη βιομηχανική παραγωγή –  αλλά και βέβαια την κάλυψη των αναγκών σε επίπεδο υγείας σε υγειονομικό προσωπικό, σε υποδομές για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες».

 

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που κρατάει από τις επισκέψεις του σήμερα στο Νευροκόπι και στο Κ. Υγείας Προσοτσάνης, ο κ. Στολτίδης επισημαίνει: «Εμείς θα παρέμβουμε σε όσα συμφωνήσουμε και γι’ αυτά που θεωρούμε αυτοτελώς ότι πρέπει να αναδειχθούν, να πιεστεί το πολιτικό προσωπικό για να λύσει ζητήματα. Φάνηκε ότι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης δεν προσδιορίζει σε καμιά περίπτωση τις συνθήκες για την παραμονή των λαϊκών στρωμάτων στις περιοχές αυτές γιατί ψάχνουν όλοι δρόμο να φύγουν, είτε της εσωτερικής μετανάστευσης είτε της εξωτερικής μετανάστευσης επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Επανερχόμενος στο ζήτημα της υγείας τόνισε ότι, «στοιχειωδώς καλύπτει ανάγκες οι οποίες είναι διευρυνόμενες, θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας της ζωής των εργαζομένων που θα τεθούν κάτω από χειρότερους όρους εκμετάλλευσης, βαθύτεροι όροι και προϋποθέσεις για την εξάντληση της ανθρώπινης βιολογίας και το κόστος της ιδιωτικής υγείας που χρηματοδοτήθηκε όλο αυτό το διάστημα, θα είναι άπιαστο για την πλειοψηφία του λαούς μας».