Home > Νέα > Στη Δράμα η παιδική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά

Στη Δράμα η παιδική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά

  Στη Δράμα η παιδική παράσταση

«Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά

 

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά που μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Το Όνειρο του Σκιάχτρου», παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη, για πρώτη φορά στη Δράμα, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 17:00 μ.μ. και στις 18:30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Τη μουσική, υπογράφει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του συνθέτει πρωτότυπη μουσική για παιδική θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά.

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά, και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο, προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών. Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο, που μας πείθει ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να γίνει πουλί, να απογειωθεί και να φτερουγίσει στα ουράνια, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ανατέλλει ο ήλιος της ελευθερίας!

Χαρακτηριστικό της παράστασης, είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3Dmappingprojection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Υπόθεση του έργου

Ο Κυρ-Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ-Δίκανος, υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και δίκητου σκιάχτρου. Ο στυγνός Αρχιδικαστής, ορίζει ότι  ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος  ο Αρχιδικαστής, καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός φτερωτός φίλος, του εξηγεί γιατί τώρα μπορεί επιτέλους να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή, μια μοναδική έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές του υπέροχου αυτού έργου.

Πρωταγωνιστούν: Άννα Ζηρδέλη, Αστέρης Κρικώνης, Βασίλης Ζώης, Κική Σταυριανίδη, Δων Χριστοδούλου, Κατερίνα Παπαδάκη και ο Γιάννης Παπαθανασίου. Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς, Μουσική: Μίμης Πλέσσας, Σκηνοθεσία: Σπύρος Καψίλης, Γιάννης Παπαθανασίου, Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου, Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτέσα, Βοηθοί σκηνοθέτες: Κική Σταυριανίδη, Ειρήνη Καζάκου, Σκηνογραφία – Δημιουργία projection mapping: ABNIRMAL STUDIO, Technical mapping equipment: MAKVISUAL, Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Θεοδωράκης, Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης, Μουσική διδασκαλία: Αλέξανδρος Αυλητής, Ηχοληψία: Αχιλλέας Μουκάνης, Φωτογραφία: Διονύσης Κούτσης, Makeup artist: Γιάννης Μπίρης, Victoria Vamp

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 8 ευρώ στο Κυλικείο Δημοτικού Θεάτρου και στο κατάστημα «Granazi» (Γεωργίου Παπανδρέου 21, τηλ. 2521057210) και ηλεκτρονικά στο viva.gr. Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ενώ ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.