Home > νέα > Στη Δράμα η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Ε. Καϊλή: «Έχουμε κάνει πολλή καλή προετοιμασία για να ανοίξουμε όλα τα εργαλεία, τις χρηματοδοτήσεις και τις επενδύσεις για την χώρα μας»

Στη Δράμα η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Ε. Καϊλή: «Έχουμε κάνει πολλή καλή προετοιμασία για να ανοίξουμε όλα τα εργαλεία, τις χρηματοδοτήσεις και τις επενδύσεις για την χώρα μας»

Στη Δράμα η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ

Ε. Καϊλή: «Έχουμε κάνει πολλή καλή προετοιμασία

για να ανοίξουμε όλα τα εργαλεία, τις χρηματοδοτήσεις

και τις επενδύσεις για την χώρα μας»

Κεφαλίδου: «Η Ευρώπη δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή τίποτα άλλο παρά μεγαλύτερη ενοποίηση…»

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι η Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ., κα. Εύα Καϊλή, συνοδευόμενη από τη βουλευτή Δράμας, κα. Χαρά Κεφαλίδου, στο πλαίσιο περιοδείας της ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κα. Καϊλή αναφέρθηκε στην θέση που κατέχει η Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και στην ανάγκη των πολιτών για σταθερότητα και πρόοδο. «Έχουμε μια δύσκολη μάχη την επόμενη εβδομάδα. Νομίζω όμως ότι ετοιμάζουμε το έδαφος και για τις Εθνικές εκλογές και για την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, καθώς δεχόμαστε πιέσεις από αριστερά και από δεξιά. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από δουλειά, από νομοθετικό έργο, θέλουν μια παράταξη που να προστατεύει τους μη προνομιούχους και να μπορεί να είναι προοδευτική, ανοιχτόμυαλη και να νοιάζεται πραγματικά, να μην εξαντλεί το ηθικό της κεφάλαιο σε διαξιφισμούς αλλά σε πολλή δουλειά. Και εμείς μια πενταετία τώρα είχαμε πολλή δουλειά μπροστά μας στην Ελλάδα».

KAILH - KEFALIDOU 31

 Από αριστερά η κα. Ε. Καϊλή και η κα. Χ. Κεφαλίδου

Σε ερώτηση της εφημερίδα μας, για τις προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει η Ελλάδα, ώστε να προβληθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω με τα κατάλληλα μέσα στην Ευρώπη, η κα. Καϊλή επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι να εκμεταλλευτεί τις επενδύσεις και τις χρηματοδοτήσεις. «Έχουμε κάνει πολλή καλή προετοιμασία για να ανοίξουμε όλα τα εργαλεία, τις χρηματοδοτήσεις και τις επενδύσεις για την χώρα μας. Αυτό είναι που χρειάζεται και θα προσπαθήσω αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι να πετύχω είναι να τα εκμεταλλευτεί και η χώρα μας. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες αυτές. Να μην τις εκμεταλλευτεί όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα χάσει για άλλη μια φορά ένα τρένο που μας προχωράει στην ψηφιακή εποχή και σε μια εποχή που ανατρέπονται τα πάντα. Πραγματικά η νοοτροπία του Έλληνα που είναι δημιουργικός και καινοτόμος, μπορεί να προσφέρει και να φέρει στις ευρωπαϊκές αρχές ένα άλλο επίπεδο στη νέα εποχή».

Ακολούθως, η κα. Καίλή αναφέρθηκε στους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε και δεν είναι άλλοι από την βιομηχανία, την ενέργεια και τις τεχνολογίες. «Αυτή τη στιγμή βλέπω στα ενεργειακά ότι υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν και την χώρα μας μεγάλα συμφέροντα. Θεωρώ λοιπόν ότι το κομμάτι της ενέργειας είναι πολύ σημαντικό και ίσως και το κομμάτι των προϋπολογισμών, γιατί εκεί αποφασίζονται οι βασικές πολιτικές και οι προτεραιότητες που θα έχει η Ευρώπη για το αν θα γίνει πιο ανθρώπινη ή αν θα αφήσει να καταλάβει την πρώτη θέση η βιομηχανία. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή βιομηχανία αλλά να είναι για τον άνθρωπο, όχι μόνο για το κέρδος. Και αυτή η ισορροπία είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και να μας βοηθήσει όλους».

Από την πλευρά της η κα. Κεφαλίδου, μίλησε για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, όπου όπως υποστήριξε η ίδια αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα. Παράλληλα, η κα. Κεφαλίδου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το Κίνημα Αλλαγής διαθέτει θέση και άποψη, ενώ υποστήριξε ότι: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να πάμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να απευθυνθούμε στον κόσμο και να τους πούμε ότι δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράγματα. Δεν είναι μάχη για δυο. Υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής με θέση, με άποψη. Ανήκουμε στην μεγάλη σοσιαλιστική ομάδα, και όπως βλέπετε η Ευρώπη αλλάζει, σιγά αλλά σταθερά. Είναι ελπιδοφόρο ότι υπάρχει ένα μήνυμα από την Δανία, την Φιλανδία, την Ισπανία σε σχέση με τις εκλογές που γίνονται εκεί.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα είμαστε επιλογή των Ελλήνων αυτή την κρίσιμη στιγμή για τις εκλογές στην Ευρωβουλή, γιατί έχουμε πρόταση. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή τίποτα άλλο παρά μεγαλύτερη ενοποίηση, περισσότερη Ευρώπη, λιγότερο διχαστικό λόγο και αυτό γίνεται μόνο αν υπάρχει σχέδιο και αν υπάρχουν ισχυρές πολιτικές συμμαχίες».