Home > νέα > Στην Π.Ε. Δράμας θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Απριλίου Παρουσίαση της 1ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας

Στην Π.Ε. Δράμας θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Απριλίου Παρουσίαση της 1ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας

 

Στην Π.Ε. Δράμας θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Απριλίου

Παρουσίαση της 1ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών

Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

 

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Στην Π.Ε. Δράμας, θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Απριλίου.

Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Χρήστο Τερτσούδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Δράμας εντεταλμένο για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κώστα Κινατζίδη, και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, κ. Λουκά Γεωργίου.

Ο κ. Περιφερειάρχης έκανε λόγο στην παρουσίασή του, για μια φιλόδοξη διοργάνωση που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με 118 φορείς από ολόκληρη την Περιφέρεια.

«Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, με τον τρόπο που επιλέξαμε να γίνει, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Περιφερειάρχης, και συνέχισε: «Έχουν προγραμματιστεί δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πιο δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, των νέων.

Ελπίζουμε οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία καθώς πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός της Περιφέρειάς μας. Είναι μια δράση με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα, έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και βασίζεται στην κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών», κατέληξε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας:

Δευτέρα 16 Απριλίου

 • Στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, το ιδιωτικό Γυμναστήριο «Move it», θα πραγματοποιήσει δράση σχετικά με την βιωματική και άμεση επικοινωνία και ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη της άθλησης ως μέσου ψυχικής και σωματικής ευεξίας, και ως μέσου αποφυγής αρνητικών έξεων και δυσλειτουργικών διατροφικών διαταραχών.
 • Στις 18.00 μ.μ., με αφετηρία και τερματισμό το Διοικητήριο Δράμας, η Οικολογική Κίνηση Δράμας, διοργανώνει ποδηλατοδρομία στους δρόμους της πόλης της Δράμας, για την ανάδειξη της πολύπλευρης ωφέλειας του ποδηλάτου στην υγεία του ανθρώπου κάθε ηλικίας, «Ρόδα και πετάλι, απόλαυση μεγάλη, χαρά και ευτυχία, για να’ χουμε υγεία!!!».
 • Στις 9 π.μ., στον Δήμο Προσοτσάνης, στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Επιστημονική Ομάδα Εργομετρικού Εργαστηρίου Αθλητικής Απόδοσης και Υγείας του ΝΠΔΔ του Δ. Προσοτσάνης, πρόκειται να γίνει διενέργεια έρευνας στο σχολικό πληθυσμό (Γυμνάσιο-Λύκειο) του Δήμου Προσοτσάνης, για τον προσδιορισμό των ποσοστών παχυσαρκίας στην συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, με τη μέθοδο της λιπομέτρησης του δερματοπτυχόμετρου.
 • Στις 9.00 – 12.00 μ., στον Δήμο Δοξάτου και στο ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου, η Κινητή Ομάδα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Δράμας, θα υλοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία.
 • Στις 11.30 π.μ., στον Δήμο Παρανεστίου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Δράμας, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του Έργου ΝΕΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑ-ΝΕΑΡΧΟΥ ΦΟΙΝΙΚΗ Ο.Ε., θα πραγματοποιήσουν βιωματική προσέγγιση ενημέρωσης σε θέματα Δημόσιας Υγείας του τοπικού πληθυσμού για το έργο «Ενέργειες καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. 2017-2019».
 • EBDOMADA YGEIAS

Τρίτη 17 Απριλίου

 • Στις 11.00 π.μ., στην περιοχή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας, το Σωματείο ΑμεΑ Δράμας σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πράξη & Θεωρία», θα πραγματοποιήσουν ομιλία ενημέρωσης (έναρξη δράσεων) που θα πραγματοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία. Παράλληλα, στις 11 π.μ., από το Σωματείο ΑμεΑ Δράμας, θα γίνει βιωματική προσέγγιση κινητικής αναπηρίας όπου οι συμμετέχοντες θα μετακινούνται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο την συνειδητοποίηση των αντικειμενικών εμποδίων που προκύπτουν λόγω έλλειψης προσβασιμότητας.

Ακολούθως, από το Σωματείο ΑμεΑ Δράμας, την ίδια ώρα, θα γίνει βιωματική προσέγγιση αισθητηριακής αναπηρίας, όπου οι συμμετέχοντες θα προσεγγίζουν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με οπτική αναπηρία με διάφορες δραστηριότητες (κίνηση στον χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κλπ). Τέλος, από το Σωματείο ΑμεΑ Δράμα, στις 11 π.μ., θα ακολουθήσει η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο με ένα λάπτοπ και έναν εθελοντή που βοηθάει να δείξει την προσβασιμότητα στον υπολογιστή και το διαδίκτυο (οι πρόσθετες λειτουργίες – ανάγνωση κειμένου, επιλογή μεγέθους γραμμάτων, χρωμάτων, αντίθεσης).

 • Στις 18.30 μ.μ., στο Διοικητήριο Δράμας στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ», το Τμήμα Τροχαίας Δράμας, το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ – Θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας εξαρτημένων Ατόμων, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις».
 • Στις 9.00 π.μ., στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Δήμου Προσοτσάνης, το Εργαστηρίου Αθλητικής Απόδοσης και Υγείας του ΝΠΔΔ του Δ. Προσοτσάνης, θα υλοποιήσει διενέργεια έρευνας στο σχολικό πληθυσμό του Δήμου Προσοτσάνης, για τον προσδιορισμό των ποσοστών παχυσαρκίας στην συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, με τη μέθοδο της λιπομέτρησης του δερματοπτυχόμετρου.
 • Στις 9.00-12.00 μ., στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, η Κινητή Μονάδα Αιμοδοασίας του Γ. Νοσοκομείου Δράμας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.

Τετάρτη 18 Απριλίου

 • Στις 9.30-13.00 μ.μ., στον χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Δράμας: Ε.Ε.Γ & Ε.Ε.Λ. Δράμας και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Δράμας, διοργανώνει μπαζάρ/έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργημάτων και φυτών.
 • Στις 18.30 μ.μ., στο Διοικητήριο της Π.Ε. Δράμας, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Οι Αγωνιστές», θα πραγματοποιήσουν θεατρική παράσταση, με θέμα: «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», η οποία έχει σχέση με την υγιεινή διατροφή, την παχυσαρκία και την αυτοεκτίμηση στην εμφάνιση.
 • Στις 9.00 π.μ., στο Γυμνάσιο και Λύκειο Προσοτσάνης, η Επιστημονική ομάδα Εργομετρικού Εργαστηρίου Αθλητικής Απόδοσης και Υγείας του ΝΠΔΔ του Δ. Προσοτσάνης, θα υλοποιήσει διενέργεια έρευνας στο σχολικό πληθυσμό (Γυμνάσιο-Λύκειο) του Δήμου Προσοτσάνης, για τον προσδιορισμό των ποσοτών παχυσαρκίας στην συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, με τη μέθοδο της λιπομέτρησης του δερματοπτυχόμετρου.
 • Στις 9.00-12.00 μ., θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου η οποία θα διεξαχθεί στο ΚΑΠΗ του Δήμου, από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Δράμας.

Πέμπτη 19 Απριλίου

 • Στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί μέτρηση σακχάρου αίματος των πολιτών, εντός του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας, από τον Σύλλογο Διαβητικών Δράμας.
 • Στις 9.00-13.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη Δημοτική Κοινότητα Δράμας, η οποία θα διεξαχθεί στο ιατρείο του Δήμου Δράμας που βρίσκεται στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου, από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Δράμας.
 • Στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην έδρα της Π.Ε. Δράμας, εντός του Διοικητηρίου, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με θέμα: «Αιμοδοσία- Σακχαρώδης Διαβήτης – Νεφροπάθεια – Εμβόλια ενηλίκων», στην οποία θα συμμετέχουν το Νοσοκομείο Δράμας και ο Σύλλογος Διαβητικών Δράμας.
 • Στις 9.00 π.μ., θα υλοποιηθεί διενέργεια στον σχολικό πληθυσμό (Γυμνάσιο – Λύκειο) του Δήμου Προσοτσάνης, από την Επιστημονική Ομάδα Εργομετρικού Εργαστηρίου Αθλητικής Απόδοσης και Υγείας του ΝΠΔΔ του Δήμου Προσοτσάνης, για τον προσδιορισμό των ποσοστών παχυσαρκίας στην συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, με τη μέθοδο της λιπομέρησης του δερματοπτυχόμετρου.