Home > νέα > Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση του έργου της κατεδάφισης και ανέγερσης του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση του έργου της κατεδάφισης και ανέγερσης του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δηλώσεις του δημάρχου Δοξάτου κ. Ζεκερίδη στον «Π.Τ.»

Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση

του έργου της κατεδάφισης και ανέγερσης

του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» είχε ανακοινώσει από το Καλαμπάκι τον Ιανουάριο ο κ. Πέτσας-

Ζεκερίδης: Ναυαρχίδα των αιτημάτων το Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμπακίου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία της δημοπράτησής του μπαίνει πλέον, το έργο της κατεδάφισης του παλιού κτιρίου του συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου και της ανέγερσής του στη συνέχεια.

Επιτέλους, μετά από προσπάθειες χρόνων, η δημοτική αρχή Ζεκερίδη κατάφερε και ενέταξε το σημαντικό αυτό έργο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών «Αντώνης  Τρίτσης».

Την ένταξη τοy μεγάλου και σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή, είχε εξαγγείλει κατά την επίσκεψή του στη Δράμα και στο Δήμο Δοξάτου στις αρχές Ιανουαρίου 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας με προϋπολογισμό 4.950.000 ευρώ.

Πλέον, τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Δοξάτου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη δημοπράτηση του έργου για την ανακήρυξη αναδόχου με κεντρικό τίτλο: «Κατεδάφιση παλιού και ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου», τελικού προϋπολογισμού μελέτης 3.927.345,48 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στο Καλαμπάκι τον Ιανουάριο 2022, ο κ. Πέτσας είχε επισκεφτεί και το κλειστό κτιριακό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάστασή του  και από εκεί είχε προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Σε δηλώσεις του μάλιστα εκείνη την  ημέρα, ο δήμαρχος κ. Ζεκερίδης είχε τονίσει:  «Είναι σημαντική η παρουσία του υπουργού στο Δήμο μας, εξαγγέλλοντες έργα μεγάλης σημασίας για το Δήμο μας. Το Γυμνάσιο βέβαια είναι η ναυαρχίδα των αιτημάτων μας που ικανοποιούνται και θέλω να πω ότι, ήταν μια ευτυχής συγκυρία, που είχαμε μια υπηρεσία η οποία δούλεψε με πάθος για να βγάλει μελέτες, οι οποίες μπορούσαν να επιλεγούν από τα αρμόδια όργανα που έκαναν τις μελέτες».

Ένα έργο κατεδάφιση και ανέγερση

Όπως γίνεται κατανοητό, το έργο είναι ένα και σ’ αυτό περιλαμβάνεται η κατεδάφιση του παλαιού υφιστάμενου κτιρίου και αμέσως μετά, η ανέγερσή του νέου κτιριακού συγκροτήματος, χωρίς να χρειαστεί ανάγκη να υπάρξει νέα χρηματοδότηση. Έτσι, με τον τρόπο αυτόν, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί γρήγορα, αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε διάφορα άλλα ζητήματα.

Από την στιγμή που θα ξεκινήσει το έργο, από την ώρα δηλαδή που ο ανάδοχος εργολάβος εγκατασταθεί στο έργο, έχει δικαίωμα να το ολοκληρώσει εντός 540 ημερών, ενώ η έναρξη των εργασιών μετά από τις σχετικές και απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αναμένεται να γίνει εντός του 2023.

Ζεκερίδης: Προτεραιότητα το Γυμνάσιο

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Δοξάτου, σημειώνει ότι «είχαμε πάρει την έγκριση της δαπάνης ενώ έχουν αντιμετωπιστεί κάποιες ενστάσεις που είχαν γίνει για το έργο και έτσι η όλη διαδικασία προχώρησε με τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης».

Ο κ. Ζεκερίδης, εξηγεί με τη σειρά του ότι «πρόκειται για ένα έργο με δύο υποέργα, την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και στη συνέχεια την ανέγερση του νέου κτιρίου. Το έργο έχει ενιαία χρηματοδότηση και για την κατεδάφιση και για την ανέγερση και έτσι θα δημοπρατηθεί».

Αναφερόμενος στη σημαντικότητα του έργου, ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης, επισημαίνει ότι, «απ’ όταν αναλάβαμε δημοτική αρχή, θεωρούσαμε ότι το Γυμνάσιο Καλαμπακίου, ήταν το πρώτο έργο που έπρεπε να κάνουμε στο Δήμο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που τουλάχιστον στις μέρες μου το έργο αυτό θα ξεκινήσει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εφόσον είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση και ξεκινήσει, νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένας που να μπορεί να αναστείλει την ολοκλήρωσή του».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «υπήρχαν βέβαια οι κακοήθειες από κάποιες ενστάσεις, οι οποίες δεν ξέρω από ποιους έγιναν και με ποιο σκοπό, όμως έχουν ξεπεραστεί και προχωράμε πλέον».