Home > νέα > Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς… Ονειρούπολη και χορηγίες, 100 χρόνια Δόξα και κολωνάκια τα θέματα που κυριάρχησαν

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς… Ονειρούπολη και χορηγίες, 100 χρόνια Δόξα και κολωνάκια τα θέματα που κυριάρχησαν

 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς…

Ονειρούπολη και χορηγίες, 100 χρόνια Δόξα

και κολωνάκια τα θέματα που κυριάρχησαν

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς στο Δήμο Δράμας, όπου για άλλη μια φορά, κυριάρχησαν ζητήματα όπως η Ονειρούπολη και οι χορηγίες των παιχνιδιών, τα 100 χρόνια της Δόξας Δράμας, τα κολωνάκια και άλλα.

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το θέμα με τα κολωνάκια κυριάρχησε σε όλο το 2018, καθώς η Δημοτική Αστυνομία έχει τοποθετήσει ουκ ολίγα σε όλη την πόλη: είτε μεταλλικά πράσινα είναι αυτά, είτε πλαστικά πορτοκαλί, είτε κώνοι.

Το θέμα με τα κολωνάκια έφερε για άλλη μια φορά στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ο επικεφαλής της μείζονος κ. Μλεκάνης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του γιατί τοποθετήθηκαν κολωνάκια επί του πεζόδρομου της Εμμανουήλ Παπά, ενώ μίλησε για «παγκόσμια πρωτοτυπία να μπαίνουν κολωνάκια σε χαρακτηρισμένο πεζόδρομο».

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Σολάκης, είπε ότι αυτό έγινε επειδή πολλοί είναι εκείνοι που παρκάρουν στον πεζόδρομο της συγκεκριμένης οδού και αποτελεί μέγα πρόβλημα. Ενώ, αρκετοί είναι και εκείνοι οι οποίοι περνούν με αυτοκίνητα και άλλα οχήματα από τον πεζόδρομο.

Το πρόβλημα είναι πραγματικά μεγάλο, καθώς ενώ το βόρειο μέρος της Εμμ. Παπά είναι πεζόδρομος, επί της ουσίας πολλά αυτοκίνητα διέρχονται κανονικά ή ακόμα και παρκάρουν ανάμεσα στα παρτέρια! Προφανώς, καλαίσθητα ή όχι τα κολωνάκια, ουσιαστικά πρέπει να υπάρξει μια πιο δραστική λύση από τη Δημοτική Αστυνομία και το Δήμο.

Ένα θέμα που αφορά τις χορηγίες αυτών που έστησαν παιχνίδια στην Ονειρούπολη, έφερε ο επικεφαλής της μείζονος κ. Μλεκάνης, ο οποίος προτίμησε απλώς να αναφερθεί στο θέμα λόγω των ημερών, ενώ υποσχέθηκε να ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις σε επόμενη συνεδρίαση.

Όπως είπε, πέρασε ως έκτακτο θέμα πριν από μερικές ημέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ, θέμα που αφορούσε τις χορηγίες των μεγάλων  παιχνιδιών. Τα χρήματα αυτά που ανέρχονται περίπου στις 53.000 ευρώ, αντί να ενσωματωθούν στα ήδη προϋπολογισθέντα έξοδα της εκδήλωσης και να ελαφρύνουν τον προϋπολογισμό, εντάσσονται σε νέα έξοδα εκτός προϋπολογισμού. Πράγμα που σημαίνει, όπως είπε, έμμεση αύξηση των εξόδων της Ονειρούπολης.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς, επεσήμανε ότι όλα έγιναν καθαρά και με διαφανείς διαδικασίες και η αντιπολίτευση δίνει τη δική της προσέγγιση όπως το συνηθίζει.

100 χρόνια Δόξα

Το ζήτημα των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Δόξας Δράμας, έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020», ο οποίος σημείωσε ιδιαίτερα ότι οι εκδηλώσεις δεν ήταν οι πρέπουσες για ένα τέτοιο ισχυρό όνομα για τη Δράμα. Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Δόξας, θα έπρεπε να είναι τόσο δυνατές, ώστε σήμερα να μιλάει όλη η Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς, συμφώνησε και αυτός με την παρατήρηση και σημείωσε ότι λυπάται για το ότι οι εκδηλώσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες για μια τέτοια ιστορική ομάδα, εξήγησε όμως ότι αυτό δεν είναι θέμα του Δήμου, αλλά του Γυμναστικού Συλλόγου Δόξας και της ΠΑΕ, οι οποίοι δεν έδωσαν τον απαιτούμενο παλμό, ή τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκαν τι έπρεπε να γίνει.

Όπως είπε μάλιστα, η ΔΕΚΠΟΤΑ είχε ορίσει ένα ποσό 10.000 ευρώ, με το οποίο χρηματοδοτήθηκαν διάφορες κατασκευές, όπως αφίσες, μπάνερ, σημαίες, μια τηλεοπτική εκπομπή και η έκδοση ενός βιβλίου και μάλιστα έχουν περισσέψει από αυτά τα μισά περίπου χρήματα! Υποσχέθηκαν πάντως να δουν πώς θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις, από τη νέα χρονιά!

Καπναποθήκη οδού Περδίκα

Στο θέμα της Καπναποθήκης της οδού Περδίκα και τη δημιουργία Κινηματογραφικής Σχολής, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο κ. Τσιαμπούσης. Όπως είπε, αν και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση εξαιτίας κάποιας ίωσης όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο, ζήτησε να γίνει λεπτομερή ενημέρωση στο θέμα, και να υπάρξει ίσως και κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία.

Σημείωσε μάλιστα, ότι, μένουν μόνο 9 μήνες για την συγκεκριμένη δημοτική αρχή, ενώ είναι και οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης. Αν δεν γίνει κάτι οριστικό, τότε θα πρέπει μια νέα δημοτική αρχή, να έρχεται σε επαφή με μια νέα κυβέρνηση για να δούμε τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια.