Home > νέα > Στους στόχους της ΔΕΚΠΟΤΑ, Ενυδρείο Μυλοποτάμου, ΚΙΧΝΕ και Μύλος Ζώνκε-Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ

Στους στόχους της ΔΕΚΠΟΤΑ, Ενυδρείο Μυλοποτάμου, ΚΙΧΝΕ και Μύλος Ζώνκε-Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ

Στους στόχους της ΔΕΚΠΟΤΑ, Ενυδρείο

Μυλοποτάμου, ΚΙΧΝΕ και Μύλος Ζώνκε

  • Αναμένεται να λειτουργήσει Κέντρο Ενημέρωσης

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ της ΔΕΚΠΟΤΑ για το μέλλον αλλά και για ορισμένα εγκαταλειμμένα ακίνητα, έδωσε εν μέρει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Καλλινικίδης. Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της επιχείρησης για το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο  (ΚΙΧΝΕ), για το Μύλο του Ζώνκε αλλά και για το ενυδρείο Μυλοποτάμου.

Kallinikidis

Ξεκινώντας με τη φράση ότι «η ΔΕΚΠΟΤΑ στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται όρθια», έκανε αναφορά ότι στα μελλοντικά σχέδια είναι η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων όπως αυτό του ΚΙΧΝΕ και του Μύλου του Ζώνκε. Σημείωσε ότι «για όλα αυτά η ΔΕΚΠΟΤΑ έχει δηλώσει ενδιαφέρον», ενώ σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια ώστε να υπάρξει νομιμοποίηση των κτιρίων της έδρας της ΔΕΚΠΟΤΑ: «Είναι θέματα με τα οποία ασχολούμαστε για να νομιμοποιήσουμε την έδρα και σε ό,τι αφορά τους χώρους αυτούς, να έρθουν κάποια στιγμή στα χέρια της ΔΕΚΠΟΤΑ Και για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει να δούμε ποια είναι τα κόστη με τα οποία θα επιβαρυνθούμε, από πού θα βρούμε χρήματα για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτούς τους χώρους και επειδή ασχολούμαστε με τον πολιτισμό, θέλουμε να αξιοποιήσουμε χώρους που θα έχουν σχέση με τον πολιτισμό».

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι στέλνει ένα μήνυμα πολιτισμού προς τους Δραμινούς, λέγοντας ότι «τα έχουμε συζητήσει με το δήμαρχο της Δράμας και είμαστε σε μια φάση που έχουμε εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον μας. Όλα αυτά για να  υλοποιηθούν θέλουν χρόνο για να φτάσουμε στο στάδιο της αρχής που είναι να βρούμε χρήματα και να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της όποιας ιδέας συλληφθεί».

Σε ερώτηση του «Πρωινού Τύπου» σχετικά με το τι προτίθενται να κάνουν και πώς, για το ΚΙΧΝΕ και το Μύλο του Ζώνκε, ο κ. Καλλινικίδης είπε ότι «θα ανακοινωθούν όταν έρθει η ώρα. Για το Μύλο του Ζώνκε, είπε ότι μέλος της οικογένειας πήγε στη ΔΕΚΠΟΤΑ εκδηλώνοντας ενδιαφέρον, υπήρξε ήδη αλληλογραφία, να δούμε τις προθέσεις τους, για να δούμε πώς θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει κινήσεις αλλά δεν απέδωσαν. Δεν ξέρουμε αν αποδώσουν σήμερα, αλλά ευχής έργο είναι να έχει αποτέλεσμα. Είναι ιδιωτικό το καθεστώς του, ενώ υπάρχει ένα ποσοστό 10% που δεν ξέρουμε πού ανήκει».

Ενυδρείο Μυλοποτάμου

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Ενυδρείο Μυλοποτάμου, εκδήλωσε τις προσπάθειες της επιχείρησης ώστε να ανοίξει: «Είναι στα σχέδιά μας το Ενυδρείο του Μυλοποτάμου να ανοίξει. Αυτή τη στιγμή το φροντίζουμε με νύχια και με δόντια και με μηδενικά λεφτά να το κρατήσουμε εν ζωή, το ίδιο αλλά και την αμφίβια ζωή εκεί ζώσα. Γιατί τα ψάρια θέλουν τάισμα, θέλουμε προσοχή, θέλουν φροντίδα. Αυτό το φροντίζουμε ακόμα και όσο το καταψηφίζουν οι αντιπολιτεύσεις.

Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις αντιπολιτεύσεις, ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν, πως ό,τι κάνει η ΔΕΚΠΟΤΑ, αφορά το σύνολο της κοινωνίας της Δράμας.  Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσα ευρώ ξοδεύονται από τη ΔΕΚΠΟΤΑ, πολλαπλασιάζονται έξω στην κοινωνία. Και άρα η ΔΕΚΠΟΤΑ θα πρέπει να χρηματοδοτείται. Ακόμα και με πενιχρά έσοδα και αν χρηματοδοτείται, εμείς έχουμε τις ιδέες και τους τρόπους να κάνουμε μεγάλα πράγματα στη ΔΕΚΠΟΤΑ».

Κέντρο Ενημέρωσης

Ο κ. Καλλινικίδης ανακοίνωσε επίσης, ότι, μέχρι τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, η ΔΕΚΠΟΤΑ θα λειτουργήσει ένα Κέντρο Ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν ξύλινο οικίσκο, ο οποίος θα στηθεί στην είσοδο από την πλευρά της «Ατλαντίδας».

Το Κέντρο Ενημέρωσης, θα περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό για την πόλη της Δράμας, διάφορα άλλα στοιχεία που αφορούν την πόλη μας, ενημερωτικό υλικό κάθε είδους όπως και μια έκθεση με τις εκδόσεις της ΔΕΚΠΟΤΑ. Η τοποθέτηση του οικίσκου στο συγκεκριμένο σημείο, γίνεται μετά από συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Δράμας.