Home > Νέα > Στους 649 οι ψηφοφόροι στη Δράμα εκ των οποίων οι 541 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ► Ποιοι εκλέγονται στη Νομαρχιακή Επιτροπή και στην Τοπική Οργάνωση Δράμας

Στους 649 οι ψηφοφόροι στη Δράμα εκ των οποίων οι 541 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ► Ποιοι εκλέγονται στη Νομαρχιακή Επιτροπή και στην Τοπική Οργάνωση Δράμας

Πάνω από 170.000 άτομα ψήφισαν

Στους 649 οι ψηφοφόροι

στη Δράμα εκ των οποίων

οι 541 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

► Ποιοι εκλέγονται στη Νομαρχιακή Επιτροπή και στην Τοπική Οργάνωση Δράμας

► Οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι της Δράμας για το 3ο Συνέδριο

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ευχαριστημένοι εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τη συμμετοχή των 170.000 ατόμων σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο για το νέο όνομα του κόμματος, όσο και για την εκλογή συνέδρων και Νομαρχιακών Επιτροπών.

Στη Δράμα, οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος που προσήλθαν στις κάλπες που είχαν στηθεί την Κυριακή στους κεντρικούς Δήμους του Νομού, ανήλθαν στους 649. Από αυτούς, οι 541 ψήφισαν υπέρ της ονομασίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με σήμα τον γνωστό μας «πράσινο ήλιο».

Μιλώντας στον «Π.Τ.» για τη διαδικασία των εκλογών η βουλευτής Δράμας κα. Κεφαλίδου, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι επιστρέφουμε στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τα σύμβολα και όλα τα σχετικά, γιατί κακά τα ψέματα, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το ρόλο των συμβολισμών στην πολιτική. Ο ήλιος λοιπόν που επιστρέφει, είναι η ιστορία μας, τα λάθη μας, τα σωστά μας, είναι η διαδρομή όλων των ιστορικών στελεχών, η προσωπική πορεία όλων μας μέσα σ’ αυτό το χώρο. Είναι η ιστορία που κουβαλάμε και πολλοί από εμάς, την υπερασπιστήκαμε σε δύσκολες εποχές».

Όπως τόνισε η ίδια, «μια διεύρυνση είναι απαραίτητη, όπως και η ανανέωση ιδεών. Ο χώρος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια πρόκληση.  Πώς θα μπορέσει να επανασυστηθεί στον κόσμο, με πολύ ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, ρεαλισμό και σοβαρότητα. Τα προβλήματα είναι πια σύνθετα. Μέχρι τώρα η πορεία έδειξε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του».

Ερωτώμενη σχετικά με το ζήτημα των συνεργασιών σημειώνει: «Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας στην Ελλάδα. Και αυτό αποδείχθηκε από την ιστορία. Όταν πιέστηκε το πολιτικό σύστημα, τότε αναγκάστηκε να μπει σε λογική συνεργασιών. Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας, είναι η απλή αναλογική».

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νικολαΐδης Τάσος, ο οποίος έχει βγει και πρώτος σε ψήφους για το 3ο Συνέδριο και ερωτώμενος για το τι σημαίνει το 3ο Συνέδριο για το κόμμα, τονίζει: «Σημαίνει επανεκκίνηση. Αυτή τη στιγμή εμείς θέλουμε η παράταξη να αναγεννηθεί, να βγει μέσα από τις στάχτες της δυνατή. Ζητάμε ενότητα και μεγάλη συμμετοχή».

Ερωτώμενος σχετικά με το ποια θα είναι η διαφορά στο όνομα τονίζει: «Μικρή σημασία έχει για εμένα το όνομα. Σημασία έχει η πολιτική που θα χαράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την επόμενη μέρα του Συνεδρίου».

Σε ερώτηση για το τι θα φέρει το Συνέδριο την επόμενη μέρα, αν φέρει συνεργασίες με άλλα κόμματα ο κ. Νικολαΐδης σημειώνει: «Άποψη δική μου είναι ότι για ενδεχόμενες συνεργασίες, πρέπει να ερωτηθεί ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν ερωτηθεί ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεργασίες».

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας

Σχετικά με τις εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, πρώτος σε ψήφους έρχεται ο κ. Πασταλτίδης Μίλτος με 147 ψήφους και δεύτερος ο κ. Λαζαρίδης Τρύφων με 143. Στην τρίτη θέση με 138 ψήφους η κα. Κωνσταντινίδου Πάττυ και ακολουθούν:  Καρσανίδου Σοφία – 129, Ψαρράς Παναγιώτης – 128, Καγγελίδης Αλέξανδρος – 110, Βαμβακίδου Μαρία – 76, Κυριαζής Αναστάσιος – 43, Αβραμίδης Νικόλαος – 42, Παπαδόπουλος Παρασκευάς – 28,  Νίκογλου Παύλος – 22, Ηλιάδου Ελένη – 19 και Νταλίδου Μαρία 16.

Εκλέγονται οι 11 πρώτοι.

 

Για την Τοπική Οργάνωση Δήμου Δράμας

Αθανασιάδης Παναγιώτης – 165 ψήφους

Κασάπη Βασιλική – 149

Μητρούσης Κων/νος – 52.

 

Για το 3ο Συνέδριο

Αβραμίδης Ισαάκ – 7

Αθανασιάδης Παναγιώτης – 17

Αλεξίου Γεώργιος – 23

Βαμβακίδου Μαρία – 30

Βρακά Ευαγγελία – 17

Ευθυβούλης Παναγιώτης – 19

Καγγελίδης Αλέξανδρος – 16

Καγγελίδης Δαμιανός – 50

Καρσανίδου Σοφία – 31

Κασάπη Βασιλική – 23

Κερτίκις Χαράλαμπος – 7

Κυριακάκης Εμμανουήλ – 8

Κωνσταντινίδου Πάττυ – 30

Κωνσταντίνου Στέργιος – 75

Λαζαρίδης Τρύφων – 25

Νικολαΐδης Αναστάσιος – 100

Πετρίδης Κωνσταντίνος – 8

Σκλήβας Ιωάννης – 7

Χαρίσκου Χρυσάνθη – 89