Home > νέα > Η συμβολική εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας για στήριξη της δραμινής αγοράς

Η συμβολική εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας για στήριξη της δραμινής αγοράς

Η συμβολική εκδήλωση

του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας

για στήριξη της δραμινής αγοράς

► Πέντε δέντρα στην πλατεία Ελευθερίας με μηνύματα

► Δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και του αντιδημάρχου Προγραμματισμού στον «Π.Τ.»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ εκδήλωση για την στήριξη της τοπικής αγοράς της Δράμας το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαΐου, πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας. Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας, όπου τοποθετήθηκαν πέντε δέντρα σε διάφορα σημεία, στα οποία τοποθετήθηκαν σχετικά μηνύματα για την στήριξη της αγοράς.
Emporikos syllogos (5)

Αναλυτικότερα, η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας, και το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας κ. Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες έμποροι της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής εκδήλωσης, τοποθετήθηκαν στις γλάστρες μηνύματα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, και κάθε φράση ξεκινούσε με αρχικό γράμμα από τη λέξη ΔΡΑΜΑ. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν κόκκινα κορδελάκια, ενώ οι καταστηματάρχες κρέμασαν στα κλαδιά των δέντρων τσάντες από τα μαγαζιά τους.

SKOYLIDHS ANTONHS

Σκουλίδης: Ανάγκη στήριξης της αγοράς

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδης, επισημαίνει ότι πρόκειται για μια συμβολική πράξη: «Σκοπός μας είναι να φανεί ότι, όπως το δέντρο δείχνει τη ζωή, έτσι και οι επιχειρήσεις πρέπει να δείξουν ότι είναι ζωντανές και επιζητούν την στήριξη της τοπικής κοινωνίας για να συνεχίσουν να είναι ζωντανές. Στη συνέχεια, αυτό το διάστημα, οι έμποροι από τα καταστήματα, θα μπορούν να κρεμούν τις τσάντες τους, σε ένδειξη ύπαρξης και ένδειξη ότι αγωνίζονται για να παραμείνουν ζωντανοί».

Ερωτώμενος για το πώς κινήθηκε η αγορά της Δράμας κατά την πρώτη εβδομάδα, ο κ. Σκουλίδης σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε με μεγαλύτερη ένταση τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ σταδιακά υπήρξε μια υποχώρηση και ήδη τείνει να ισορροπήσει. Ήταν επόμενο αυτό, γιατί αν σκεφτούμε ότι ο κόσμος ήταν κλεισμένος για δύο μήνες, είχε ανάγκη να βγει. Γενικά κυκλοφορεί ο κόσμος στο κέντρο της πόλης, και ελπίζουμε ότι αυτό στην πορεία θα αποτυπωθεί και στο ταμείο των καταστημάτων».

TASSOU

Τάσσου: Ο Δήμος Δράμας στηρίζει

Μιλώντας με τη σειρά του στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Τάσσου, τονίζει: «Από την αρχή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση και επιβλήθηκαν οι περιορισμοί, είπαμε από το Δήμο Δράμας ότι κανείς δε μένει μόνος. Στηρίξαμε τον Εμπορικό Σύλλογο εξ αρχής, σε μια προσπάθεια τόνωσης του αγοραστικού κλίματος, αγκαλιάσαμε τις προτάσεις τους με εντολή του δημάρχου και όλη η δημοτική αρχή, τοποθετήσαμε ηχεία στην αγορά της Δράμας ώστε να τονωθεί το κλίμα και η ψυχολογία του κόσμου και τώρα συνδράμαμε σε μια συμβολική δράση με την τοποθέτηση πέντε δέντρων στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έμποροι θα αφήσουν από μία σακούλα τους και στη συνέχεια αυτά τα δέντρα θα μεταφυτευτούν. Κανείς δεν είναι μόνος του, πρέπει να στηρίξουμε την τοπική αγορά, να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, μ’ αυτούς τους ανθρώπους ζούμε, μ’ αυτούς κινούμαστε, και θα είμαστε στο πλευρό τους».

Ερωτώμενος αν ο Δήμος Δράμας και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, ο κ. Τάσσου σημειώνει ότι, «κινούμαστε με βάση τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις δυνατότητες που μας δίνει η κεντρική κυβέρνηση. Ο Δήμος Δράμας μέχρι στιγμής έχει εξαντλήσει στο μέγιστο δυνατό τα περιθώρια που του έχουν δοθεί από την κεντρική κυβέρνηση. Αυτό ευελπιστούμε και προς την κυβέρνηση πιέζουμε, και ο δήμαρχος προσωπικά προς το υπ. Εσωτερικών, ώστε να τύχουν ρυθμίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν σε μεγαλύτερη τόνωση τις τοπικές αγορές. Αυτό ισχύει φυσικά και για τα καταστήματα εστίασης. Πιέζουμε ώστε οι έμποροι, η αγορά της Δράμας, να έχει τη μεγαλύτερη διευκόλυνση που γίνεται».