Home > νέα > Συνάντηση μελών του «Δημιουργία Ξανά» στη Δράμα Ι. Σαββίδης: «Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές της λογικής»

Συνάντηση μελών του «Δημιουργία Ξανά» στη Δράμα Ι. Σαββίδης: «Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές της λογικής»

Συνάντηση μελών του «Δημιουργία Ξανά» στη Δράμα

Ι. Σαββίδης: «Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές της λογικής»

Προσπάθειες συγκρότησης Περιφερειακής Οργάνωσης στη Δράμα

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΣΤΟΧΟ να δημιουργηθεί μια Περιφερειακή Οργάνωση στη Δράμα, που να γίνει σημείο αναφοράς για την περιοχή, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην πόλη μας, ορισμένα μέλη και φίλοι του κόμματος του Θάνου Τζήμερου, «Δημιουργία Ξανά».

Το κάλεσμα στον τοπικό Τύπο είχε γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή, μέλη της οποίας είναι ο κ. Ιεροκλής Σαββίδης και ο κ. Άγγελος Παντσελής, ενώ η συγκέντρωση έγινε στη μικρή αίθουσα του «Ξενία». Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν επίσης μέλη της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης όπως ο κ. Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, ο κ. Θεοδόσης Μπίλης και άλλοι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Θάνο Τζήμερο.

Savvidis Pantselis

Ο κ. Σαββίδης και πίσω του ο κ. Παντσελής.

Ι. Σαββίδης: Ο κρατισμός και οι μη στρογγυλεμένες γωνίες

Στον «Πρωινό Τύπο» δέχτηκε να μιλήσει ο φίλος του κόμματος στη Δράμα και ένας από τους ανθρώπους που προσπαθούν να στήσουν την Περιφερειακή Οργάνωση κ. Ιεροκλής Σαββίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Σαββίδης, η «Δημιουργία Ξανά», είναι ένα κόμμα «που δεν στρογγυλεύει κάποια πράγματα, τα λέει με τ’ όνομά τους». Στην ερώτηση σε τι αποσκοπεί η συγκεκριμένη συνάντηση, ο κ. Σαββίδης σημειώνει: «Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ιστό, να μπορέσουμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια περιφερειακή οργάνωση, που να ενώνει όλες αυτές τις φωνές. Τις φωνές της λογικής. Να πάψουμε να πιστεύουμε ότι τα λεφτά πέφτουν από τον ουρανό, να δούμε τι είναι αυτό που φέρνει την ανάπτυξη και τι την εμποδίζει, να σταματήσουμε να πιστεύουμε θεωρίες συνωμοσίας, να καταλάβουμε επιτέλους ότι για όλα φταίμε εμείς και όλα μπορούμε να τα διορθώσουμε εμείς και κανένας ξένος, κανένας από μηχανής θεός δεν θα μας σώσει, μόνοι μας θα σωθούμε.

Να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτά που βγάζουμε και να ξοδεύουμε αυτά που βγάζουμε και όχι παραπάνω. Να θυσιάσουμε κάποια ατομικά ή συντεχνιακά μικροσυμφέροντα για χάρη του κοινού οφέλους και εν πάση περιπτώσει να γίνουν αποδεκτές απ’ όλο τον κόσμο, κάποιες αλήθειες τις οποίες δυστυχώς, τα μαζικά μέσα ενημέρωσης τις αποκρύπτουν εντέχνως. Κανένας δεν βγαίνει να πει τι είναι αυτό που μας τρώει, γιατί έχουμε αυτή την κακοδαιμονία που έχουμε τόσα χρόνια, ότι ένας μεγάλος εχθρός μας είναι ο κρατισμός που πρέπει να τον πολεμήσουμε, άσχετα αν εμείς οι ίδιοι έχουμε κάποια άμεσα συμφέροντα. Πρέπει να δούμε το γενικότερο συμφέρον, το συμφέρον των παιδιών μας, το συμφέρον της Ελλάδας και μπροστά σ’ αυτό το γενικότερο συμφέρον να συνταχθούμε όλοι και να έχουμε μια ξεκάθαρη θέση».

Dimoyrgia Xana 1

Στην ερώτηση για το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να συσταθούν περιφερειακές οργανώσεις κυρίως για μικρά κόμματα, ο κ. Σαββίδης απαντά:

«Δεν είναι εύκολο πράγμα. Ειδικά η «Δημιουργία Ξανά», επειδή ο Θάνος Τζήμερος έχει ένα λόγο οξύ και έναν τρόπο να μην στρογγυλεύει γωνίες, δέχεται έναν πολύ μεγάλο πόλεμο λάσπης, που επηρεάζει την κοινή γνώμη. Δυστυχώς τον πολύ κόσμο την επηρεάζει. Είναι αποκλεισμένος και εξόριστος από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όμως εμείς οι άνθρωποι της κοινής λογικής, οφείλουμε σ’ αυτόν τον αγώνα που κάνει, κι αυτός και όλα τα παιδιά της «Δημιουργίας Ξανά» να συμπαραταχθούμε, εάν θέλουμε κάτι να αλλάξει. Όλες τις άλλες λύσεις τις δοκιμάσαμε. Δυστυχώς, όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, από την άκρα Αριστερά ως την άκρα Δεξιά, είναι κρατιστές μέχρι τα μπούνια. Κανένας δεν θέλει να θίξει αυτή την πληγή που έχει η Ελλάδα τόσα χρόνια και την καταστρέφει. Αυτόν τον κρατισμό που παρασιτεί σε βάρος των ανθρώπων της παραγωγής.

Στην ουσία είναι δύο αντιμαχόμενες ομάδες στην Ελλάδα. Είναι η ομάδα της παραγωγής, οι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν, που τρέχουν για το μεροκάματο και οι άνθρωποι που έχουν εξασφαλίσει με κάποιο τρόπο μαγικό, έναν τρόπο να ζουν χωρίς να ιδρώνουν. Αυτό όμως σε κάποια εποχή που υπήρχαν δάνεια, ερχόταν κάποια χρήματα, μπορούσε να το αντέξει η κοινωνία. Τώρα δεν μπορεί να το αντέξει. Και πρέπει όλοι να στρωθούμε στη δουλειά».