Home > νέα > Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας για θέματα που απασχολούν την περιοχή μας

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας για θέματα που απασχολούν την περιοχή μας

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας

με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας

για θέματα που απασχολούν την περιοχή μας

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλο, είχε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος το πρωί της Τρίτης 17 Αυγούστου, καθώς και με αντιπροσωπεία του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ξανθόπουλος συνεχάρη τον αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία του για συλλογή ζωοτροφών από τους αγρότες-κτηνοτρόφους του Νομού μας για τους πυρόπληκτους των πληγέντων περιοχών, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για ορθή κατανομή της βοήθειας, με βάση το ζωικό κεφάλαιο του καθενός.

Κοινή αναφορά έγινε στο γεγονός ότι η Δράμα, τόσο από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας και άλλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου και άλλων συλλόγων, σωματείων και φορέων, δείχνει την αλληλεγγύη της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αμέσως μετά, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που σημειώθηκαν στην χώρα το τελευταίο διάστημα, συζητήθηκαν ζητήματα πυροπροστασίας και ετοιμότητας του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών σε επίπεδο Νομού Δράμας. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να περιφρουρηθεί το Περιαστικό Άλσος του Κορύλοβου, καθώς και τα άλλα δάση και αλσύλλια του Νομού μας, έτσι ώστε να προστατευθούν από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη για καθαρισμό του πρώην Στρατοπέδου Ανδρικάκη, με σκοπό τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την περιήγησή του τις προηγούμενες ημέρες από τον κ. Παπαδόπουλο σε αυτό, όπου είδε τις εργασίες καθαρισμού, καθώς εκεί υπηρέτησε κατά τη στρατιωτική του θητεία.

Εν συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα της όλης κατάστασης και διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, όσον αφορά τον τρέχον διαγωνισμό αντικατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού, την ειδική άδεια τουριστικού θέρετρου, την αξιοποίηση των όμβριων υδάτων για διοχέτευση νερού στις εγκαταστάσεις και το κτίριο του Ορειβατικού Συλλόγου. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Ξανθόπουλο και τον κ. Καρβούνη σχετικά με τις εξελίξεις στα ανωτέρω και τις ενέργειες της Αντιπεριφέρειας και έγινε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Έπειτα, ακολούθησε μία ανταλλαγή απόψεων για το μείζον θέμα της χάραξης της σιδηροδρομικής εγνατίας και της σύνδεσης της Δράμας με αυτήν. Κοινή πεποίθηση των δύο πλευρών ότι πρέπει σήμερα να αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης από όλους τους τοπικούς φορείς να συμπεριληφθεί η Δράμα στη νέα χάραξη.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των οδικών δικτύων, όπως η κατασκευή του νέου οδικού άξονα ταχείας κυκλοφορίας Δράμας-Καβάλας και η κατασκευή κυκλικού κόμβου στο σημείο φανάρια της SOFTEX∙ έργα που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια Δράμας-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και οι εξελίξεις στον επίμαχο κάθετο οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού Δράμα-Αμφίπολη.

 Κοινή αντίληψη των δύο πλευρών ήταν η καθοριστική σημασία δρομολόγησης αυτών των ζητημάτων, προκειμένου για την άρση της απομόνωσης της Δράμας.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε για τη συνεχή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του  κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων των πολιτικών φορέων, αναφορικά με όλα τα θέματα τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος αναπτυξιακής σημασίας, ώστε όλοι, ο καθένας από τον θεσμικό του ρόλο, να συνδράμουν ως αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς.