Home > νέα > Συνέντευξη Τύπου Λ. Καλλινικίδη«Η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν μπορεί να κλείσει και δεν θα κλείσει» – Πριν ακόμα αναλάβει επίσημα καθήκοντα μίλησε ως μελλοντικός πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ!

Συνέντευξη Τύπου Λ. Καλλινικίδη«Η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν μπορεί να κλείσει και δεν θα κλείσει» – Πριν ακόμα αναλάβει επίσημα καθήκοντα μίλησε ως μελλοντικός πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ!

Συνέντευξη Τύπου Λ. Καλλινικίδη για τη ΔΕΚΠΟΤΑ

«Η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν μπορεί

να κλείσει και δεν θα κλείσει»

Πριν ακόμα αναλάβει επίσημα καθήκοντα μίλησε ως μελλοντικός πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΜΙΑ συνέντευξη η οποία θύμιζε … απολογισμό του τι έγινε και τι δεν έγινε μέχρι σήμερα στη ΔΕΚΠΟΤΑ, έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενώνουμε τη Δράμα κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Ο κ. Καλλινικίδης, μέχρι 31 Αυγούστου 2019 ήταν επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» που έβγαλε δύο δημοτικούς συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την 1η Σεπτεμβρίου και με την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής του επανεκλεγέντος δημάρχου κ. Μαμσάκου, υπέγραψε σύμπραξη με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Μαμσάκο και έτσι η παράταξή του ενσωματώνεται σ’ αυτήν του δημάρχου. Πλέον, ο ίδιος, όπως και ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθυμιάδης, κάθονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ως συνέχεια των δημοτικών συμβούλων του κ. Μαμσάκου και όχι ξεχωριστά.

Ο κ. Μαμσάκος, έχει ήδη ανακοινώσει και επίσημα σε συνέντευξη Τύπου, ότι ο κ. Καλλινικίδης θα προταθεί από τον ίδιο για τη θέση του προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ. Αυτό όμως θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα αναλάβει επίσημα. Παρ’ όλα αυτά, χθες, ο κ. Καλλινικίδης προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη ΔΕΚΠΟΤΑ, τονίζοντας την ιδιότητά του ως δημοτικού συμβούλου και όχι ως προέδρου. Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Ο κ. Καλλινικίδης αναφέρθηκε στην πρόθεση των αντιπολιτεύσεων του Δήμου Δράμας να κλείσει η ΔΕΚΠΟΤΑ, μιλώντας για μια «παρά φύση συνεργασία από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις», λέγοντας ότι όλα αυτά γίνονται «χωρίς στοιχεία και μηδενίζουν το τεράστιο έργο της ΔΕΚΠΟΤΑ», ενώ όπως είπε, «αυτό το τεράστιο έργο δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το μηδενίσει. Θα είμαι ο πρώτος ο οποίος θα μπει μπροστά, για να μην υπάρξει ο μηδενισμός αυτού του έργου, που προσπαθούν ελέω νόμου, ελέω Κλεισθένη, τον οποίο κατά τα άλλα τον απορρίπτουν, να το μηδενίσουν».

Ο κ. Καλλινικίδης αναφέρθηκε στο προσωπικό «το οποίο πασχίζει να κρατήσει τη ΔΕΚΠΟΤΑ», ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι, δεν μπορεί να εξασφαλισθεί η μεταφορά των ανθρώπων αυτών στο Δήμο, αν η επιχείρηση τεθεί σε εκκαθάριση όπως θέλουν οι αντιπολιτεύσεις και είναι άγνωστο το πόσο θα κρατήσει το μεσοδιάστημα αυτό: «Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πληρώνονται στην ώρα τους;», αναρωτήθηκε και τόνισε: «Αν βγουν κάποιοι και εγγυηθούν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν απλήρωτοι εγώ θα υπογράψω ό,τι θέλουν».

Εν γένει ο κ. Καλλινικίδης έκανε μια μεγάλη αναφορά στα όσα μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, μίλησε για τους ισολογισμούς που εν μέρει έχουν κλείσει από Ορκωτούς λογιστές την προηγούμενη περίοδο, ενώ έκανε και επίθεση κατά των αντιπολιτεύσεων, λέγοντας ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο για την κακή χρήση και διαχείριση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΚΠΟΤΑ.

DEKPOTA 1

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο, ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης διοίκησης στα τέλη του Αυγούστου 2019, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου Δράμας, εξέφρασαν την πρόθεσή τους, ότι θα επεξεργαστούν πρόταση προς το Σώμα, ώστε να κλείσει η ΔΕΚΠΟΤΑ και να οδηγηθεί σε πλήρη εκκαθάριση. Αν η πρόταση αυτή γίνει δεκτή από τις αντιπολιτεύσεις και κατεβεί συντεταγμένα και ψηφιστεί από το Σώμα, αυτό σημαίνει ότι όντως η ΔΕΚΠΟΤΑ θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση. Προς το παρόν, αυτό που φαίνεται είναι ότι οι αντιπολιτεύσεις έχουν την πλειοψηφία στο σώμα: 20 δημοτικοί σύμβουλοι και 13 της συμπολίτευσης.

Ο μελλοντικός πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ  κ. Καλλινικίδης, είπε ότι «προθέσεις μου είναι να συζητήσω τα πάντα και να τα βάλω επάνω στο τραπέζι. Αυτό είναι σίγουρο. Γιατί η ΔΕΚΠΟΤΑ οφείλει να είναι ανοικτή και στην κριτική και σε όποιες τυχόν προτάσεις. Αλλά δεν μπορούν να ακούγονται πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν». Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε να συναντηθεί με τους Ορκωτούς λογιστές για να μάθει τι συμβαίνει στην επιχείρηση. Όπως είπε επίσης, «κάποιοι στη θεωρία μιλούν για τη διαφάνεια, δεν την εννοούν. Στη θεωρία μιλούν για συνεργασία, δεν την εννοούν. Και δηλαδή, η υποκρισία περισσεύει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο και σ’ αυτή την πόλη».

Στη συνέχεια διάβασε σημεία από την έκθεση των Ορκωτών λογιστών που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα και έχουν ήδη εδώ και μήνες ειπωθεί όλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είπε ότι ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ.  Ψαρράς «ήρθε και τα έβαλε όλα στη σωστή τους θέση».

Σε ερώτηση του «Πρωινού Τύπου», ότι όλα αυτά που είπε έχουν ήδη ειπωθεί πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι μας φάνηκε ότι έγινε ένας απολογισμός της θητείας του κ. Ψαρρά, ρωτήθηκε γιατί δεν τον έκανε ο ίδιος ο κ. Ψαρράς, και γιατί ενώ δεν ήθελε να κάνει τη συνέντευξη αυτή, ποιος τον ανάγκασε να τη δώσει τελικά, εφόσον ακόμα δεν έχει αναλάβει επίσημα.

Απαντώντας ο κ. Καλλινικίδης, είπε ότι «δεν κάνω απολογισμό για κανέναν. Θα απολογηθώ όταν έρθει η ώρα για τον εαυτό μου». Συνέχισε λέγοντας ότι «οι αντιπολιτεύσεις δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν να γίνει και αυτός ο απολογισμός και να περιμένουν να ακούσουν όταν δοθούν στη δημοσιότητα όλα αυτά τα στοιχεία. Όταν λοιπόν εγώ είμαι ο εν δυνάμει πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, καταλαβαίνετε ότι εγώ δεν έχω τη διάθεση να επιτρέψω σε κανέναν, να λέει αυτή την επιχείρηση αμαρτωλή ή ότι εδώ γίνονται ύποπτες συναλλαγές. Στο εξής όποιος το τολμήσει θα υποστεί και τις συνέπειες». Είπε επίσης ότι «ναι δεν ήθελα να κάνω αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Έπρεπε πρώτα να παραλάβω, να γίνει ο απολογισμός του κ. Ψαρρά και στη συνέχεια να δώσω μια συνέντευξη Τύπου για να πω ποιες είναι οι προγραμματικές μας διαθέσεις και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνω μια αντιπαράθεση. Με ανάγκασαν οι αντιπολιτεύσεις να κάνω αυτή τη συνέντευξη», λέγοντας ότι την προηγούμενη ημέρα ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε στο θέμα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και πρόσφατα ο «Πρωινός Τύπος» είχε γράψει για το ίδιο.

Τέλος, σε άλλη ερώτηση για το πως μπορεί να αποτρέψει ο ίδιος και η δημοτική αρχή το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ, τη στιγμή που φαινομενικά οι αντιπολιτεύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν την πλειοψηφία και μπορούν να φέρουν τη σχετική πρόταση στο σώμα, η οποία πιθανότητα θα ψηφιστεί, ο κ. Καλλινικίδης απάντησε: «…η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Σωστά το είπατε πως την πλειοψηφία την έχουν οι αντιπολιτεύσεις. Άρα λοιπόν, πράγματι, μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία της λύσης της επιχείρησης. Δικιά μας δουλειά είναι, με κάθε τρόπο δημοκρατικό, να παλέψουμε να μην κλείσει. Θα χρησιμοποιήσω κάθε δημοκρατικό μέσο, με τα επιχειρήματα μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το να ενημερώσω όλη τη Δράμα τι πολιτικό έγκλημα πάει να γίνει και ότι άλλο είναι σωστό και νόμιμο να γίνει, θα γίνει. Αυτές είναι οι δικές μας άμυνες».