Home > νέα > Συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων του Δήμου Δράμας Ο Δήμος Δράμας έχει την ευθύνη τεχνικών παρεμβάσεων στο Κολυμβητήριο

Συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων του Δήμου Δράμας Ο Δήμος Δράμας έχει την ευθύνη τεχνικών παρεμβάσεων στο Κολυμβητήριο

Συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων του Δήμου Δράμας

Ο Δήμος Δράμας έχει την ευθύνη

τεχνικών παρεμβάσεων στο Κολυμβητήριο

και όχι οι αθλητικοί σύλλογοι

Η δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας, αναφορικά με το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου της πόλης μετά από τις επισκευές που έγιναν εκεί από το Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι επικεφαλής: κ. Μιχάλης Μλεκάνης «Πόλη+Ζωή», κ. Στέργιος Ηλιόπουλος «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και κ. Γιάννης Στεφανίδης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το κύριο ζήτημα στο οποίο εστίασαν οι τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ήταν κυρίως η σιωπή της δημοτικής αρχής η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση για το τι πραγματικά συνέβη και ότι αντ’ αυτής το έκανε ο Κολυμβητικός Όμιλος. Εστίασαν επίσης στο ζήτημα της ασφάλειας του κτιρίου, αν έτσι όπως έγιναν οι όποιες επισκευές ελέγχθηκαν από κάποιον υπεύθυνο και αρμόδιο, ενώ σημείωσαν ότι, «παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, συνεχίζουν να εκτίθενται σε θανάσιμο κίνδυνο».

 

«Πόλη+Ζωή»

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κ. Μλεκάνης, είπε αρχικά ότι για ολόκληρο το μήνα που «το Κολυμβητήριο ήταν κλειστό δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση από τον αποκλειστικό υπεύθυνο για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, τον Δήμο Δράμας που είναι ο ιδιοκτήτης».

Τόνισε στη συνέχεια την ιστορικότητα του ΚΟΔ, λέγοντας ότι «δεν έχει καμιά αρμοδιότητα τεχνικών παρεμβάσεων στο Κολυμβητήριο. Η Δημοτική Αρχή όφειλε και οφείλει να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες εργασίες με υπευθυνότητα. Κατανοούμε την αγωνία των μελών του Κολυμβητικού, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την ανάληψη ευθυνών που ανήκουν στον Δήμο. Είναι και δικό του λάθος η ανάληψη αυτών των ευθυνών και του το αποδίδουμε ευθέως. Τα εκατοντάδες μέλη του ζητούν πρώτα από όλα προστασία της ζωής τους και της ασφάλειάς τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο ας τα διαφυλάξει, αντί να προσπαθεί να χρησιμοποιεί τον αριθμό των μελών του για να πιέζει έμμεσα τις δημοτικές παρατάξεις να σιωπούν και να γίνονται συνένοχες στο έγκλημα να ανοίγει το Κολυμβητήριο χωρίς υπεύθυνη διαβεβαίωση από τους μηχανικούς του Δήμου Δράμας για την ασφάλεια των παιδιών. Αυτό αφορά το ΔΣ και μόνο και όχι τα εκατοντάδες μέλη. Ο Κολυμβητικός Όμιλος στηρίχθηκε από τον Δήμο Δράμας στο παρελθόν και πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται, γιατί όλοι είμαστε χαρούμενοι με τις επιτυχίες του».

Σε άλλο σημείο ο κ. Μλεκάνης επεσήμανε: «Οι όμορφες εικόνες που θα φανούν μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, πιθανόν απλά κρύβουν το πρόβλημα. Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο, ούτε και τη σημερινή ανίκανη Δημοτική Αρχή που συστηματικά σιωπά για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Δραμινούς και τις Δραμινές.

Το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή διαβεβαίωση από τον Δήμο Δράμας ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για την ζωή και την ασφάλεια όσων το χρησιμοποιούν είναι για εμάς έγκλημα. Οφείλει άμεσα η Δημοτική Αρχή να απαντήσει στα ερωτήματα:

antipoliteyseis
Γ. Στεφανίδης, Μ. Μλεκάνης, Στ. Ηλιόπουλος. Οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους.

Διασφαλίζεται η ζωή και η ασφάλεια όσων επισκέπτονται το Κολυμβητήριο;

Υπήρξε τεχνικός έλεγχος του Κολυμβητηρίου από τους μηχανικούς του Δήμου Δράμας μετά την πτώση τμήματος από δοκάρι της οροφής, τεχνική μελέτη για τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης και υπεύθυνος έλεγχος μετά την ολοκλήρωση όποιων εργασιών πραγματοποιήθηκαν;»

Αναφορά έκανε επίσης και στο σχετικό έγγραφο το οποίο είχε παρουσιαστεί από τον ίδιο στις αρχές των γεγονότων, από την τριμελής Επιτροπή Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Οικοδομών, «η οποία διαπίστωνε ρωγμές μεγάλου εύρους, αποφλοίωση και αποκόλληση υλικού από τα φέροντα στοιχεία με αποτέλεσμα απώλεια διατομής σκυροδέματος και σημαντική οξείδωση οπλισμού». Είναι δυνατόν να ανοίγει το Κολυμβητήριο, όταν στην πράξη αποδείχθηκε η επικινδυνότητα που επισημαίνεται στην εν λόγω έκθεση, χωρίς να υπάρχει διαβεβαίωση των μηχανικών του Δήμου για την εξάλειψη του κινδύνου για την ζωή και την ασφάλεια των παιδιών;»

 

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών»

Ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, πέραν του ότι αναφέρθηκε στο έγγραφο όπως παραπάνω, σημείωσε: «Γνωρίζοντας ότι υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου για παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώ ότι δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, είναι εγκληματικό. Γιατί πρόκειται για την ασφάλεια συμπολιτών μας που πηγαίνουν στο Κολυμβητήριο, γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί περί τα 1.000 άτομα, και η δημοτική αρχή αντί να κάνει έργα θεαθήναι, πρέπει η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην κατασκευή του κτιρίου».

Κατέληξε δε ο κ. Ηλιόπουλος λέγοντας ότι, «θα πρέπει από εδώ και πέρα να προχωρήσει η αποξήλωση της σκεπής και στη συνέχεια να υπάρξει μια προσωρινή λύση και προστασία από τις χειμερινές συνθήκες και να βρεθεί ένας τρόπος, με κάποια διαδημοτική συμμετοχή, να μπορέσει να γίνει ένα καινούριο Κολυμβητήριο».

 

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στεφανίδης, είπε ότι γύρω από το Κολυμβητήριο Δράμας υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. «Νομίζω ότι όποιες προσπάθειες και αν γίνουν με τη μορφή που έχουν γίνει μέχρι σήμερα – οι αθλητικοί σύλλογοι δεν έχουν την ευθύνη γι’ αυτούς τους χώρους διότι τους παραχωρούνται από το Δήμο Δράμας – εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι ήταν μια τρύπα στο νερό. Η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει δαπανήσει πάνω από 70.000ευρώ για την υπόθεση αυτή, η σημερινή δημ. Αρχή λέει ότι θα δαπανήσει και είναι στο στάδιο των ερευνών και των μελετών. Τελικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι τον Αύγουστο του 2018 λήγει η διορία που έχει δοθεί για το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο. Σε μια πόλη όπου υπάρχουν πάνω από 700 που αθλούνται και πάνω από 400 περίπου ενήλικες, που όλοι πληρώνουν για τις δράσεις αυτές, απαιτείται άμεσα να μπει ως στόχος, η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα, εδώ και τώρα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για όσο διάστημα αυτό κρατήσει, οφείλει ο Δήμος, από τις πολυποίκιλες άυλες δραστηριότητες που έχει, ένα μέρος να διαθέσει γι’ αυτή τη λειτουργία προσωρινά, έστω κι αν αυτό έχει θνησιγενή χαρακτήρα».