Home > Νέα > Συζήτηση για τα κοινά προβλήματα με τον νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Συζήτηση για τα κοινά προβλήματα με τον νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Συνάντηση των αδελφοποιημένων Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αξιωματικών, Κ.Μ. και ΑΜΘ στην Θεσσαλονίκη

Συζήτηση για τα κοινά προβλήματα με τον νέο Γενικό

Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

 

Τα δύο προεδρεία των αδελφοποιημένων Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αξιωματικών, Κεντρικής Μακεδονίας  και  Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης, στον απόηχο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στο Αστυνομικό Μέγαρο  Θεσσαλονίκης κοινή συνάντηση με το νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη,  στον  οποίο  έθεσαν  υπόψη τα κατά βάση κοινά προβλήματα, που τους απασχολούν.

Στην πολύ εποικοδομητική συνάντηση, παρευρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κ. Αριστείδης Μπαρμπούτης, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α και Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Ψαρογιάννης,  μετά του Γενικού Γραμματέως, κ. Κλεάρχου Καμούρα,  ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Π.Ο.ΑΞΙ.Α και μέλος Δ.Σ της Ε.Α.Κ.Μ, κ. Σταύρος Κουκουφίκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ., κ. Άγγελος Παπαθεμελής, ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ., κ. Πέτρος Δεμερτζίδης, καθώς και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ. και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης.

Από την πλευρά τους οι Ενώσεις Αξιωματικών, αφού αρχικά ευχήθηκαν στον κ. Γενικό Επιθεωρητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, έδωσαν το σημερινό στίγμα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες και τα μέλη των Ενώσεών σε εξοπλισμό, σε κτηριακές υποδομές, οχήματα κ.λ.π.

Παράλληλα, τόνισαν τη σημαντική προσπάθεια, που καταβάλλουν οι Διοικητές, οι λοιποί Αξιωματικοί και όλοι οι συνάδελφοί τους ανεξαιρέτως βαθμού, με τις πολλές αξιόλογες αστυνομικές επιτυχίες, που εμπεδώνουν το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και καλλιεργούν τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών, ειδικά σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Επιπλέον, λόγω των πολλαπλών ζητημάτων, που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν οι Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας και οι Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, συζήτησαν τα προκύπτοντα ζητήματα που αφορούν στον εξοπλισμό τους, την εκπαίδευση του προσωπικού, τις μετακινήσεις και τη δημιουργία ουσιαστικών κινήτρων για την εκδήλωση προθυμίας στελέχωσής τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Γενικός, αναφέρθηκε στην ουσιαστική παρουσία των Ενώσεών, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων, με την προοπτική μιας περισσότερο τακτικής, ουσιαστικής και αγαστής συνεργασίας για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως προβλημάτων των μελών, ζητώντας ταυτόχρονα τη κατανόηση του προσωπικού ειδικά σε αστυνομικά ζητήματα, όταν λαμβάνει χώρα επιχειρησιακός σχεδιασμός, με εθνικές προεκτάσεις.

Εκ μέρους του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια  να επιλυθούν τα αστυνομικά θέματα», και είναι θα στη διάθεση των Ενώσεων, προκειμένου ως θεσμικοί και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού, να του κοινοποιήσουν τα ζητήματα αυτά για την αντιμετώπιση τους.

Τέλος, ζήτησε να μεταφέρουν τα προεδρεία των δυο Ενώσεων σε όλα τα μέλη, να μην ξεχνούν/παραβλέπουν να κάνουν χρήση της ημερή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *