Home > νέα > «Τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας και των Δήμων»

«Τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας και των Δήμων»

Πρόεδρος Γαία Δράμας, Αθ. Κάππας

«Τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά

Σωματεία χρειάζονται τη στήριξη

της πολιτείας και των Δήμων»

 

Ανοιχτή πρόσκληση προς τη Δημοτική Αρχή Δράμας αλλά και σε όλους τους συλλόγους για εξεύρεση λύσεων ως προς την στήριξη αλλά και τις ελλείψεις στον τομέα του αθλητισμού στο Νομό, απευθύνει ο Πρόεδρος της Γαίας Δράμας και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας (Ε. Σ. Πε. ), κ. Αθανάσιος Κάππας.

KAPPAS ATHANASIOS

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο Πρόεδρος της Γαίας Δράμας μιλάει για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στον αθλητικό κόσμο και τις δράσεις της Ένωσης, ώστε αυτά να ξεπεραστούν.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργούνται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω του Covid-19 επεσήμανε πως: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επόμενη μέρα για τα σωματεία και πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Από ότι φαίνεται η οικονομία θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι τοπικές οικονομίες αποτελούσαν τον οικονομικό «πνεύμονα» του κάθε ερασιτεχνικού Σωματείου σε οποιοδήποτε άθλημα. Ίσως, κάποια σωματεία, εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης, να αναγκαστούν να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας τους ή στην αναστολή κάποιων τμημάτων για να μπορέσουν να μειώσουν το κόστος.

Σκεφτείτε μόνο ότι τα Ερασιτεχνικά Σωματεία δίνουν τη διέξοδο στον αθλητισμό σε πάρα πολλά παιδιά, τα οποία αγωνιούν για το πότε θα επιστρέψουν στα γήπεδα».

Συγκεκριμένα για το Δήμο μας, ο Κος Κάππας επεσήμανε όλες τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη στην όποια δημοτική αρχή και ειδικά στη νέα αφού όπως είπε: «δεν έχουμε προλάβει να συζητήσουμε με τη νέα δημοτική αρχή αυτά τα ζητήματα», καλώντας την παράλληλα, σε μία εποικοδομητική κουβέντα, ώστε να βρεθούν λύσεις πάνω στα προβλήματα που αντικειμενικά υπάρχουν.

«Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε δημοτικής αρχής να κάνουμε μία κουβέντα για το αν οι ανάγκες του δήμου Δράμας καλύπτονται με τα υπάρχοντα γυμναστήρια ή όχι. Να συζητούσαμε προτάσεις, απόψεις και λύσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν τον αθλητισμό από μέσα και όχι «θεωρητικούς».

Η λύση είναι στα μικρά προπονητήρια μέσα στα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και στα Δημοτικά κλειστά γυμναστήρια, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και τα σαββατοκύριακα να γίνονται προπονήσεις».

«Η κατανομή των ωρών είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θα πρέπει η δημοτική αρχή να το δει» προσθέτει.

Επίσης ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να στηριχτεί οικονομικά για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη μέρα. Πολλές ομάδες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο ακόμα και αν όλα εξελιχθούν ομαλά με την πανδημία.

Ο πρόεδρος της Γαία Δράμας, κ. Κάππας αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε κάποια «εργαλεία» – προτάσεις, που μπορούν να δώσουν την οικονομική ανάσα που αποζητούν τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα οποία είναι:

«α. Ανάληψη από πλευράς Πολιτείας των εξόδων της Διαιτησίας των αγώνων για όλη την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις Περιφέρειες του αθλήματος να αποστείλει, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, κουπόνια στις ομάδες που θα αντιστοιχούν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Αυτά θα παραδίδονται απ΄ τις ομάδες στους Διαιτητές και οι οποίοι θα μπορούν να τα εξοφλήσουν την επόμενη μέρα στις Τράπεζες.

β. Δωρεάν ανανέωση, για την αγωνιστική χρονιά 2020-21, των δελτίων εγγεγραμμένων αθλητών του κάθε Σωματείου.

γ. Μείωση κατά 50% των παραβόλων, για την αγωνιστική χρονιά 2020-21, κάθε τύπου μεταγραφών.

δ. Συμφωνία της Ομοσπονδίας με τον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο, έτσι ώστε να ορίζεται γιατρός αγώνα απ τον Ιατρικό Σύλλογο κάθε φορά.

ε. Η πληρωμή του γιατρού του αγώνα να περιέλθει στην Πολιτεία και να γίνεται όπως και στην περίπτωση των Διαιτητών, για την αγωνιστική χρονιά 2020-21».