Home > Νέα > Τα μεγάλα έργα που προβλέπει το πρόγραμμα της παράταξης «Project Δράμα 2020»

Τα μεγάλα έργα που προβλέπει το πρόγραμμα της παράταξης «Project Δράμα 2020»

Τα μεγάλα έργα που προβλέπει το πρόγραμμα

της παράταξης «Project Δράμα 2020»

 

Το πρόγραμμα του «Project Δράμα 2020» έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις πραγματικές ανάγκες του δήμου. Για το λόγο αυτό, η παράταξη έχει οριοθετήσει 14 μεγάλα έργα – projects, μέσα από τα οποία στοχεύει να αλλάξει το Δήμο και να δώσει νέα ώθηση για το μέλλον.

Όπως υποστηρίζει, τα μεγάλα έργα, όταν κατασκευαστούν, θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης και των χωριών μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στο Δήμο Δράμας να αναπτύξει μια ισχυρή ταυτότητα, πάνω στην οποία θα χτιστεί το πλάνο προσέλκυσης τουριστών και νέων κατοίκων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η παράταξη «Project Δράμα 2020», υπάρχουν 14 μεγάλα έργα, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν μπροστά στο μέλλον το Δήμο Δράμας.  Αυτά είναι:

 

  1. Νέο Κολυμβητήριο:Δέσμευση για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου, ενώ παράλληλα θα γίνουν επεμβάσεις στο παλαιό, ώστε εντός πενταετίας να λειτουργούν και το παλιό και το νέο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, των αθλητών και των ομάδων.
  2. Δημοτικό Στάδιο (Εθνικό):Καθαίρεση των παλαιών κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου και ανέγερση νέων, πριν το τέλος της τετραετίας με κατασκευή κάτω από τις νέες κερκίδες κλειστού διαδρόμου για την προπόνηση των αθλητών κατά τους χειμερινούς μήνες.
  3. Νέα Κοιμητήρια:Δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων δημοτικών κοιμητηρίων σε νέα θέση, με ορίζοντα υλοποίησης τη λήξη της ερχόμενης τετραετίας.
  4. Εκτεταμένη υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ και σταδιακή υπογειοποίηση όλων των κάδων απορριμμάτων:Η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, σταδιακά σε όλη την πόλη και τα χωριά, αναβαθμίζει αισθητικά το περιβάλλον, ενώ τα πλεονεκτήματα από τους υπόγειους κάδους, αναβαθμίζουν αισθητικά την πόλη, ενώ αυξάνουν την αποθηκευτική ικανότητα των κάδων.
  5. Παραχώρηση στον δήμο εκτάσεων του Στρατοπέδου Ανδρικάκη και αξιοποίησή τους:Εντός του πρώτου εξαμήνου, η παράταξη θα έχει ετοιμάσει φάκελο για να ζητήσει την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου Ανδρικάκη στον Δήμο Δράμας.
  6. Ανάπλαση της 19ης Μαΐου:Η παράταξη εστιάζει στο χρόνο ζωής του πλακοσκεπούς αγωγού της 19ης Μαΐου, που φαίνεται να τελειώνει εντός της επόμενης δεκαετίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθεί λύση τα επόμενα δύο χρόνια, με μια εμπεριστατωμένη μελέτη μελλοντικής αντικατάστασής του. Οδηγό μπορεί να αποτελέσει η προμελέτη-πρόταση ανάπλασης, που έχει χρηματοδοτηθεί από την Raycap και έχει παρουσιαστεί από ομάδα μηχανικών. Όταν ο αγωγός καθαιρεθεί και προκύψει νέα λύση, θα τεθεί και θέμα μεταφοράς της Λαϊκής Αγοράς (Παζάρι). Η νέα λύση θα απαιτήσει σύνταξη κυκλοφοριακών, πολεοδομικών και οικονομοτεχνικών μελετών, ώστε να μη βλαφτεί η λειτουργικότητα και η εμπορικότητα της περιοχής αλλά, τουναντίον, να ενισχυθεί.
  7. Ανάπλαση Πάρκου Αγίας Βαρβάρας:Εφόσον η παράταξη γίνει δημοτική αρχή, σκοπεύει να προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, προκειμένου να αναδειχθεί το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και η περιοχή κατάντη του μύλου του Ζώνκε προς τους λαχανόκηπους.
  8. Ανάπλαση κεντρικής πλατείας της Δράμας: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλασή της είναι η απάντηση της παράταξης, απέναντι «σε φαιδρά σχέδια, που κατά καιρούς είχαν ακουστεί για την ανάπλασή της», σημειώνουν.
  9. Αποκαταστάσεις διατηρητέων κτιρίων:Άμεση ένταξη του Δήμου Δράμας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αποκατάστασης και Επανάχρησης Διατηρητέων Κτιρίων. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στα κτίρια του ιστορικού κέντρου της πόλης της Δράμας.
  10. Ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου της Δράμας:Το ιστορικό κέντρο της Δράμας είναι παρατημένο, δίχως να υπάρχει ένα σχέδιο ολοκληρωμένης ανάδειξής του από το Δήμο επισημαίνεται στο πρόγραμμα της παράταξης.
  11. Ανάπλαση των εισόδων της πόλης από Νέα Αμισό και από Καβάλα: Οι είσοδοι της πόλης της Δράμας δεν προδιαθέτουν τον επισκέπτη ότι θα δει μια όμορφη και νοικοκυρεμένη πόλη. Θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη και, χωρίς κατασκευή εξεζητημένων πραγμάτων, να καλυτερέψουν κατά πολύ οι δύο κύριες είσοδοι της πόλης.
  12. Ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου Δράμας:Όπως επισημαίνεται στο πρόγραμμα της παράταξης, τα οφέλη και οι προοπτικές από την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου Δράμας, είναι πολλά. Η ανάπτυξη αυτή, απαιτεί την συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται χωροταξικά και θεσμικά με το περιβάλλον, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η Διεύθυνση Δασών Δράμας, το Δασαρχείο Δράμας, ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και οι ιδιωτικοί φορείς ανάπτυξης του τουρισμού. Στόχος πρωτίστως είναι η ανάπτυξη και συντήρηση του οδικού δικτύου, καθώς και στοχευμένες μελέτες για την αειφορική διαχείριση πολλών σκοπών και εξειδικευμένα projects για την προβολή και την εδραίωσή του ως τον κορυφαίο προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον ορεινό τουρισμό.
  13. Ενοποίηση Αθλητικών εγκαταστάσεων:Σύνδεση Δημοτικού Σταδίου (Εθνικού) με το κλειστό γυμναστήριο (ΔΗΓΑ) και Κολυμβητήριο με εκμετάλλευση του ενδιάμεσου άλσους, το οποίο με ήπιες παρεμβάσεις θα μετατραπεί σε χώρο μαζικού αθλητισμού και συνάθροισης.
  14. Κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου:Στόχος της παράταξη, στο τέλος της επόμενης τετραετίας η πόλη της Δράμας να διαθέτει σύγχρονο θέατρο με σκηνή κατάλληλη για το ανέβασμα και επαγγελματικών παραστάσεων. Ο χώρος αυτός θα στεγάζει επίσης και τις προβολές του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, καθώς και άλλες εκδηλώσεις.