Home > Πρώτο Θέμα > Τα Οινοποιεία της Δράμας υπόσχονται στους επισκέπτες  τους ένα μοναδικό οινικό ταξίδι-Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Οινοποιείων

Τα Οινοποιεία της Δράμας υπόσχονται στους επισκέπτες  τους ένα μοναδικό οινικό ταξίδι-Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Οινοποιείων

Στο πλαίσιο της 7ης ΔραμΟινογνωσίας

Τα Οινοποιεία της Δράμας

υπόσχονται στους επισκέπτες  τους

ένα μοναδικό οινικό ταξίδι

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου

 

Η αμπελοκαλλιέργεια εμφανίσθηκε στην περιοχή της Δράμας πριν από χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με τον μύθο ο θεός Διόνυσος μύησε τους τοπικούς άρχοντες στα μυστικά του αμπελιού και αυτοί με τη σειρά τους τα διέδωσαν αργότερα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων επιβεβαιώνουν την ουσία του μύθου με αποκορύφωμα την ανασκαφή ενός ναού του θεού Διονύσου που χρονολογείται στα 400π.χ. και βρίσκεται μέσα σε μια αμπελουργική ζώνη της περιοχής.

Τον 20ο αιώνα σημειώνεται μια προοδευτική ανάκαμψη με την δημιουργία πρότυπων αμπελώνων με χιλιάδες στρέμματα και σύγχρονων οινοποιητικών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών κρασιών διεθνώς καταξιωμένων.

Η Δράμα, ξεκίνησε δειλά την καλλιέργεια νέων ποικιλιών, ενώ συνέχισε δυναμικά τη διαδρομή της στον οινικό χάρτη της χώρας. Τα κρασιά σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου κερδίζουν συνεχώς διακρίσεις και μετάλλια, καταφέρνοντας να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές των κρασιών της στις διεθνείς αγορές, ενώ παράλληλα οι ετικέτες των κρασιών της πέτυχαν να φιγουράρουν ψηλά στους καταλόγους των ελληνικών εστιατορίων και wine bars.

Επισκέψιμα οινοποιεία

Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι επισκέπτες και φίλοι του κρασιού, συμμετέχοντας στην 7η ΔραμΟινογνωσία και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα Οινοποιεία της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο της ΔραμΟινογνωσίας, οι Οινοποιοί της Δράμας ανοίγουν τις πόρτες των Οινοποιείων τους και υποδέχονται τους επισκέπτες, ενώ παράλληλά τους ξεναγούν στα κελάρια τους, μιλώντας για την ιστορία των κρασιών και της οινοποίησης.

Άλλωστε η περιοχή της Δράμας, διαθέτει μια οινική ιστορία χιλιάδων ετών, όπου τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως μια από τις πιο εκλεκτές οινικές περιοχές.

Η περιοχή της Δράμας, διαθέτει εντυπωσιακά οινοποιεία, εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων και φυσικά ορισμένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά κρασιά.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Οινοποιείων

Οι πόρτες των Οινοποιείων του νομού Δράμας, θα είναι ανοιχτές για το κοινό το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, με εκδηλώσεις και γευσιγνωσία κρασιών.

Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια

–  Στις 11:00-18:00, θα είναι ανοιχτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου.

– Σάββατο 28/05, στις 11:00-13:30, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με Θέμα: «Αξιοποίηση του μικροβιακού terroir των αμπελώνων της εταιρείας «Κτήμα Παυλίδη» για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων – PavlidisTerroir».

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και μόνο με κράτηση θέσεων στη γραμματεία του οινοποιείου.

OENOPS (Καρατζά), Κοκκινόγεια

– Στις 11:00-18:00, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, το οινοποιείο θα είναι ανοικτό για το οινόφιλο κοινό για ξενάγηση, σεμινάρια οίνου και οινογευσία όλων των προϊόντων, συνοδεία εδεσμάτων από την περιοχή με ευχάριστη μουσική και διάφορες εκπλήξεις

Κτήμα Ερυθρού Ρόδου, Κοκκινόγεια

Δεν είναι επισκέψιμο

Κτήμα Τέχνη Οίνου, Μικροχώρι

Στις 11:00-18:00, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου το οινοποιείο θα είναι ανοικτό και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και δοκιμασίες των κρασιών, με την συνοδεία μουσικής. Καθ’ όλη τη διάρκεια θα πραγματοποιηθεί  έκθεση ζωγραφικής από το εικαστικό εργαστήρι της Σταματίου Κατερίνας.

Κτήμα Χρήστου Κλωναρίδη, Καλαμπάκι

Δεν είναι επισκέψιμο

Κτήμα Γέννημα Ψυχής Μανωλεσάκη, Αδριανή

Στις 8:00 – 16:00, το Σαββατοκύριακο 28 και 28 Μαΐου, θα είναι ανοιχτό το οινοποιείο για ξεναγήσεις.

Το Σάββατο 28/05, στις 21:00 – 24:00 θα πραγματοποιηθεί λάτιν πάρτυ με κοκτέιλ.

Ακολούθως, την Κυριακή στις 12:00 – 16:00, θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι.

Κτήμα Οινογένεσις, Αδριανή

Το Σάββατο 28/05, στις 17:30 -18:30, ο Σύλλογος Αθλητισμού και Χορού «Dance and Fitness» με υπεύθυνη την δασκάλα χορού κα Ευαγγελία-Ελένη Σάβατζικ και την ομάδα της, θα μας χαρίσουν μία όμορφη χορευτική παράσταση.

Ακολούθως, στις 19:30 – 22:00  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Η αμπελοοινική παράδοση στον Πόντο», όπου ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Διποτάμων Δράμας “Ο Άγιος Νικόλαος” θα παρουσιάσει την οινική παράδοση του Πόντου μέσα από αφηγήσεις και τραγούδια., ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά του τμήματα.

Την Κυριακή 29/05, στις 13:00-14:00, θα πραγματοποιηθεί ένα mini σεμινάριο με θέμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο του κρασιού» για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό από τον sommelier Δημήτριο Βουνάση.

*Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων. Τηλ. κρατήσεων: 2521301048 – 6907915234

Παράλληλα, στις 19:30-23:30, θα πραγματοποιηθεί cocktail party. Closing time με τις μουσικές επιλογές του dj Jorgio Kioris της Movement Recordings και τη δημιουργία μοναδικών κοκτέιλ με τους οίνους του οινοποιείου από τους bartender Γιώργο Βένου και Κλήμη Σουλικίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κάβα του οινοποιείου φιλοξενούνται έργα τέχνης των ζωγράφων Νικόλα Φωτιάδη και Βασίλη Σιββά από το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Συναύγεια”.

Η εταιρεία θα ακολουθήσει ωριαίο πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους οινολόγους Μπάκη και Αλέξανδρο Τσάλκο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες στα social media Facebook (Oenogenesis Winery / Οινοποιείο Οινογένεσις) και Instagram (oenogenesis winery).

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Αδριανή

Στις 11:00-18:00, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, θα γίνονται ξεναγήσεις στους χώρους του οινοποιείου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολούθως, στις 12:00-13:30, θα πραγματοποιηθεί Masterclass «Ένα τέλειο ταίριασμα» Τι κρασί θα πρέπει να επιλέξουμε για το πιάτο μας; Πώς μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια αρμονία στο τραπέζι; Υπάρχουν πιάτα “wine killers”; Ο οινογράφος, σύμβουλος  και καθηγητής οινοχοίας Σίμος Γεωργόπουλος θα αναλύσει όλα τα μυστικά του food pairing και γίνεται οδηγός σε ένα απολαυστικό διαδραστικό παιχνίδι. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ/άτομο, κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, για τον οργανισμό Make a Wish∙ Ελλάδος.

Στις 15:00-18:00, στο οινοποιείο θα υπάρχει live μουσική με το συγκρότημα «Jonny Rumble and the law 4000», που θα συνοδεύσει την εκδήλωση με Rock&Roll κομμάτια.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 29/05, στις 12:00-13:30, θα πραγματοποιηθεί Masterclass «Κρασί, πώς να το απολαύσουμε καλύτερα».  Θερμοκρασίες, μετάγγιση ποτήρια, οπου ο Σίμος Γεωργόπουλος θα εξηγήσει τα πάντα γύρω από το “ντάντεμα” του κρασιού και θα μας βοηθήσει να μεγιστοποιήσουμε την ευχαρίστηση που προσφέρει μια ποιοτική φιάλη.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ/άτομο, κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, για τον οργανισμό ∙Make a Wish∙ Ελλάδος.

Στη συνέχεια, στις 15:00-18:00 θα υπάρχει Live μουσική από  την μπάντα «Μπλε Μύρτιλα». Γιορτάζουμε  μελωδικά την λήξη της Δραμοινογνωσίας για φέτος, μέσα από κομμάτια άλλων δεκαετιών σε ρυθμούς χορευτικούς και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Το Live πρόγραμμα θα συνοδεύσει ο Πολιτιστικός σύλλογος Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας  «Kavalatino», ταξιδεύοντάς μας με λάτιν χορούς όπως Salsa, Swing και Twist.

Chateau NICO LAZARIDI, Αγορά

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, το οινοποιείο θα είναι ανοιχτό στις 11:00-18:00, με πρόγραμμα ξεναγήσεων και γευστικές δοκιμές επιλεγμένων οίνων του οινοποιείου.

Κτήμα Μιχαηλίδη, Άγιος Αθανάσιος

Το Σάββατο 28/05, στις 11:00-18:00, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία κρασιών, ενώ την Κυριακή 29 του μηνός το οινοποιείο θα παραμείνει κλειστό.