Home > νέα > Τερματισμός στα Λευκόγεια Δράμας Οι δρομείς του «Muskathlon 2017» για άλλη μια χρονιά αγωνίζονται για την ελευθερία των ανθρώπων

Τερματισμός στα Λευκόγεια Δράμας Οι δρομείς του «Muskathlon 2017» για άλλη μια χρονιά αγωνίζονται για την ελευθερία των ανθρώπων

Τερματισμός στα Λευκόγεια Δράμας

Οι δρομείς του «Muskathlon 2017»

για άλλη μια χρονιά αγωνίζονται για την ελευθερία των ανθρώπων

Θα διεξαχθεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Στις 19 Μαΐου, άντρες και γυναίκες από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Αμερική και την Ολλανδία, θα τρέξουν με αφετηρία τη Βουλγαρία και τερματισμό τα Λευκόγεια Δράμας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την οικονομική υποστήριξη του αγώνα κατά της εμπορίας ανθρώπων. Το σκεπτικό είναι, οι δρομείς να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή που χρησιμοποιείται και από τους διακινητές για να μεταφέρουν τα θύματά τους.

Ο μαραθώνιος δρόμος, περιλαμβάνει δρομείς που θα τρέξουν 60χλμ, 42χλμ, δρομείς που θα κάνουν μισό μαραθώνιο, 21χλμ, δρομείς που θα τρέξουν 10χλμ και 5χλμ καθώς και ποδηλάτες που θα κάνουν ποδηλασία για 120 χλμ.

Όλοι οι μαραθωνοδρόμοι για τα 60χλμ, 42χλμ, 21χλμ καθώς και οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από πλατεία της Βουλγαρίας στις 7 το πρωί, και θα τερματίσουν στις 13.30 το μεσημέρι. Οι μαραθωνοδρόμοι των 5χλμ και 10 χλμ, θα ξεκινήσουν από τα Λευκόγεια. Αναμένεται πως και οι τελευταίοι μαραθωνοδρόμοι θα έχουν τερματίσει έως τις 13.30 το μεσημέρι. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν όλοι οι μαραθωνοδρόμοι είναι η ίδια. Όσοι θα συμμετέχουν στα 60χλμ, 42χλμ και 120 χλμ, θα επαναλάβουν μέρος της αρχικής διαδρομής (εντός Ελλάδας) ώστε να καλυφθεί η ανάλογη απόσταση.

Μάλιστα χθες το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του νέου Δημοτικού Καταστήματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση – ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Δήμο Νευροκοπίου, όπως είναι το Muskathlon, το Hydrama Tour, τα Ακρίτεια 2017. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση η οποία αφορούσε γενικότερα στον τουρισμό. Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, παραβρέθηκαν οι υπεύθυνοι για την κάθε διοργάνωση, με εκπροσώπους Συλλόγων, καθώς και τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καταστημάτων και ξενοδοχείων.

Αυτός ο ξεχωριστός Μαραθώνιος, που ονομάζεται «Muskathlon», θα τελειώσει στα Λευκόγεια, του Κάτω Νευροκοπίου. Εκεί, όλο το χωριό θα καλωσορίσει τους δρομείς με ένα γλέντι που θα περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα και χορούς.

MUSKATHLON (2)

Όλα τα έσοδα του Μαραθωνίου, θα δοθούν στην Α21 και θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, για τη διάσωση και την φροντίδα των θυμάτων, καθώς και για την νομική δίωξη των διακινητών.

Η Ολλανδική οργάνωση The4thMusketeer, διοργανώνει αυτό τον Μαραθώνιο για να γνωστοποιήσει και να υποστηρίξει τον αγώνα της Α21, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Εμπνευσμένοι από το πάθος τους για τη δικαιοσύνη, οι αθλητές θα ταξιδέψουν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, για να διασχίσουν τρέχοντας ή με ποδήλατο από τη Βουλγαρία μέχρι την Ελλάδα, μια διαδρομή που χρησιμοποιείται από τους σωματέμπορους, όταν φέρνουν ευάλωτους άντρες, γυναίκες και παιδιά από τα σύνορα στην Ελλάδα για να τους εκμεταλλευτούν.

Ο αγώνας, θα είναι ανοιχτός και σε Έλληνες δρομείς και ποδηλάτες.

Η A21, έχει σαν στόχο της την κατάργηση της αδικίας στον 21ο αιώνα, συγκεκριμένα την καταπολέμηση της εγκληματικής βιομηχανίας των 150,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει υπό το ζυγό της πάνω από 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο, μέσω της εμπορίας ανθρώπων.

Έχει έντεκα γραφεία σε δέκα χώρες, με το πρώτο, στη Θεσσαλονίκη. Η A21 λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία οχτώ χρόνια, παρέχοντας ενημέρωση, προσφέροντας φροντίδα στα θύματα εμπορίας ανθρώπων, και διώκοντας νομικά τους διακινητές. Στις υπηρεσίες που προσφέρει η Α21, συμπεριλαμβάνονται: ένας ξενώνας, ένα σπίτι μετάβασης και μια τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας για καταγγελίες (1109).

Μόνο μέσα στο 2014, ο αριθμός των κλήσεων που δέχτηκε η Α21 για καταγγελίες σχετικές με περιστατικά εμπορίας ανθρώπων, αυξήθηκε κατά 175%. Η γραμμή 1109 ενισχύει τις προσπάθειες της Α21 ,για τη δίωξη των διακινητών. Μέχρι σήμερα, η Α21 έχει δει 49 εγκληματίες να καταδικάζονται για εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα.

Με αφορμή την περσινή διοργάνωση, επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας μας η υπεύθυνη της Α21, κα. Κάλλη Μυτιληναίου, και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου και εκπρόσωπος της Α21 στη Δράμα, κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου.

Οι υπεύθυνοι της Α21, μας εξήγησαν πως συμβάλλει η Α21 στον αγώνα κατά της εμπορίας των ανθρώπων. Πρόκειται λοιπόν, για μια παγκόσμια οργάνωση, που βρίσκεται για 9ο χρόνο στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη, έχει δημιουργηθεί ξενώνας – σπίτι επανένταξης, στο οποίο φιλοξενούνται τα θύματα trafficking. Συνήθως, όπως μας περιέγραψε η κα, Μυτιληναίου, το θύμα εντοπίζεται μέσω καταγγελίας, και σε συνεργασία με την Αστυνομία γίνεται η διάσωση.

Στη συνέχεια η Α21, βοηθάει ολοκληρωτικά το θύμα. Δηλαδή, από τι στιγμή που θα μπει στον ξενώνα, παρέχονται νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχει υποστήριξη και από ψυχολόγο ώστε να γίνει κατάλληλα η επανένταξη του θύματος στην κοινωνία, και να ξεκινήσει εκ νέου τη ζωή του. Έπειτα, η Α21 βοηθάει και συμβάλλει σε όλες τις διαδικασίες όταν το θύμα θέλει να γυρίσει και πάλι πίσω στη χώρα του.

Παράλληλα, λειτουργεί και γραμμή βοήθειας το 1109, με παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών 24 ώρες το 24ωρο. Στη γραμμή βοήθειας, υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης σε 170 γλώσσες. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε, ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν και ανώνυμες καταγγελίες στο 1109, προκειμένου να βοηθήσουν μια κατάσταση που ενδεχομένως έπεσε στην αντίληψη τους. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου, και σε αυτή βασίζονται οι υπεύθυνοι. Επιπλέον, σε συνεργασία πάντα με την Αστυνομία, εφόσον γίνει κάποια καταγγελία, στη συνέχεια ξεκινάει η έρευνα ώστε να εξακριβωθεί το περιστατικό. Ακολούθως, οι αστυνομικοί μαζί με συνεργάτες της Α21 προσεγγίζουν το θύμα.

Στη γραμμή βοήθειας, οι πολίτες εκτός από καταγγελίες μπορούν να μαθαίνουν και πληροφορίες για το trafficking.

Το κόστος συμμετοχής για τον μαραθώνιο είναι 15 ευρώ, ενώ η πληρωμή γίνεται με κατάθεση στο λογοριασμό:
ΙΒΑΝ: GR 73 0172 2370 0052 3703 7024 862 (Τράπεζα Πειραιώς)

Email: info@a21.gr Τηλ : 2310.537690 | 6989526440