Home > Πρώτο Θέμα > «Θα πάω την υπόθεση μέχρι τέλους, …απέναντι σε κάθε έναν ο οποίος θα τολμήσει να σπιλώσει το όνομά μου …» -Ο Χρ. Παπαθεοδώρου για την επίθεση που δέχθηκε μέσω αναρτήσεων

«Θα πάω την υπόθεση μέχρι τέλους, …απέναντι σε κάθε έναν ο οποίος θα τολμήσει να σπιλώσει το όνομά μου …» -Ο Χρ. Παπαθεοδώρου για την επίθεση που δέχθηκε μέσω αναρτήσεων

Ο Χρ. Παπαθεοδώρου για την επίθεση που δέχθηκε μέσω αναρτήσεων

«Θα πάω την υπόθεση μέχρι τέλους, …

απέναντι σε κάθε έναν ο οποίος θα

τολμήσει να σπιλώσει το όνομά μου …»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε μέσω αναρτήσεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον ακτιβιστή – κατά τον ίδιο – κ. Ηλία Γκιώνη, έδωσε με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ενώ διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «…δεν επιτρέπω σε κανέναν ό,τι κι αν είναι, όποιος κι αν είναι χωρίς στοιχεία να κατηγορεί και να λοιδορεί προσωπικότητες και οικογένειες…».

Ο κ. Παπαθεοδώρου έχει ήδη προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του κ. Γκιώνη, ενώ στη συνέχεια θα προσφύγει και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να μην αναφέρει ξανά το όνομά του σε διάφορες αναρτήσεις.

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου προχώρησε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας τα εξής:

[Θέλω πολύ να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ στο γραφείο μου, σε μια συνέντευξη  την οποία ποτέ δεν περίμενα ότι θα κληθώ δώσω. Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο της Δράμας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για ορισμένα πράγματα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και τα οποία αγγίζουν το όνομά μου, με ένα τρόπο που επαναλαμβάνω, ποτέ δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, έλαβα στο κινητό μου ως μήνυμα, ένα story, μια ιστορία στο Instagram την οποία ανέβασε ο κ. Ηλίας Γκιώνης, ένας άνθρωπος που μέχρι και την Τετάρτη αγνοούσα πλήρως την ύπαρξή του. Κατά δήλωσή του ακτιβιστής.

Ο άνθρωπος αυτός, ανέφερε στην ιστορία του αυτή, ότι έχει πληροφορίες, ότι στη Δράμα υπάρχει κάποιο κύκλωμα διακίνησης γυναικών, μαστροπείας και το οποίο διοργανώνει πάρτι με τη συμμετοχή όλης της αστυνομίας.

Μέσα στους ανθρώπους που φέρονταν να είναι εμπλεκόμενοι, γινόταν και η περιγραφή ενός δικηγόρου της Δράμας, όπου μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, από στόμα σε στόμα η ιστορία αυτή διαδόθηκε και έτσι έφτασα μέσα σε δύο περίπου μέρες να ακούσω σχεδόν τα πάντα. Για το τι μπορεί να έχω κάνει, από το ότι συμμετείχα στο βιασμό της 24χρονης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέχρι το ότι είμαι επικεφαλής κυκλώματος – διεθνούς μάλιστα – κυκλώματος μαστροπείας γυναικών.

Έκρινα, με δεδομένο ότι το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, να κάνω μια δημόσια δήλωση, την οποία έκανα το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου στην οποία είπα ότι δεν μπορώ να ελέγξω το τι μπορεί να διαδίδει κάποιος, τι μπορεί να ακούει αμάσητο όταν του το σερβίρουν χωρίς να έχει την  κριτική σκέψη και ικανότητα για να το αξιολογήσει και διεμήνυσα προς κάθε κατεύθυνση πως θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου και το όνομά μου, σε περίπτωση που διαπιστώσω ότι κάποιος προσπαθεί επί σκοπό να με πλήξει, είτε κοινωνικά, είτε επαγγελματικά, είτε πολιτικά.

Μετά την ανάρτησή μου αυτή και συγκεκριμένα τα ξημερώματα σήμερα προς Κυριακή, είδα το πρωί ότι ο συγκεκριμένος κύριος από το προφίλ του στο Instagram έκανε διαδοχικές ιστορίες, διαδοχικές αναρτήσεις στις οποίες αυτή τη φορά μάλιστα με κατονόμαζε, είχε τη φωτογραφία μου, είχε φωτογραφία μου από τα social media και ουσιαστικά μου έλεγε ότι υπάρχουν θύματα τα οποία μιλούν και προφανώς εννοούσε ότι μιλούν για μένα, ότι οι καταγγελίες είναι ανώνυμες γιατί οι αστυνομικοί δήθεν φίλοι μου βαράνε καλάμια στο έγκλημα όπως το χαρακτήρισε και συμμετέχουν και οι ίδιοι. Σύντομα είπε ότι θα ουρλιάξει όλη η πόλη για να δούμε αν θα λέω τα ίδια και μετά, μόλις με καλέσουν και με ψάξουν προφανώς οι αρχές. Και ταυτόχρονα έχει 3-4 διαδοχικές αναρτήσεις στις οποίες ουσιαστικά επαναλαμβάνει επώνυμα αυτή τη φορά, τις υποτιθέμενες καταγγελίες μου σε κύκλωμα μαστροπείας ή σε κύκλωμα το οποίο εκμεταλλεύεται γυναίκες επ’ αμοιβή και τις οποίες καλεί σε πάρτι με την ανοχή και τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας.

Όπως αντιλαμβάνεστε κινήθηκα ταχύτατα,  πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Δράμας όπου και  υπέβαλα εναντίον του κ. Γκιώνη μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, ενώ έχω ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες ώστε να καταθέσω αύριο κιόλας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δια της οποίας θα του απαγορευθεί να αναφερθεί ξανά στο όνομά μου, ενώ επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε αξίωσή μου στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση λόγω της προσβολής της προσωπικότητάς μου.

Όλη αυτή η ιστορία βεβαίως, δεν προκαλείται  και δεν σας έχω φωνάξει εδώ εξαιτίας της πολιτικής μου ιδιότητας. Η πολιτική μου ιδιότητα είναι κάτι το οποίο πιθανότατα άλλοι εκμεταλλεύονται όχι σίγουρα εγώ, γιατί έχω την πάγια πεποίθηση ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια θέση ενώ αύριο μπορεί  όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως και πέρα από την πολιτική, είμαι ένας πατέρας ενός μικρού παιδιού, το οποίο ευτυχώς είναι σε μικρή ηλικία και δεν μπορεί να ακούσει το τι ενδεχομένως διαδίδεται, είμαι δικηγόρος στη Δράμα από το 2008 χωρίς να έχω δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν, να στηλιτεύσει είτε το όνομά μου είτε τη διαδρομή μου είτε την επαγγελματική και την προσωπική και είμαι ένας άνθρωπος που ζω εδώ μόνιμα, δραστηριοποιούμε εδώ και έχω τους φίλους και τις παρέες μου. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν πρόκειται να θέσω υπό αμφισβήτηση ή να επιτρέψω σε οποιονδήποτε να θέσει υπό αμφισβήτηση τις αρχές και τις αξίες τις οποίες υπηρετώ εδώ και τόσα χρόνια και όλοι πλέον ξέρουν ποιος είναι ο Χρήστος Παπαθεοδώρου.

Θεωρώ ότι έπρεπε να κινηθώ ταχύτατα και για να προστατεύσω την τιμή και  την υπόληψή μου και για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, αλλά και για να μιλήσω δημόσια για ένα φαινόμενο το οποίο πλέον νομίζω ότι λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Και είναι το φαινόμενο που επιτρέπει μέσω της δύναμης που έχουν τα social media στον κάθε έναν, ο οποίος χωρίς στοιχεία και εντελώς άκριτα μπορεί να εκμεταλλεύεται ανώνυμα εισερχόμενα μηνύματα, ανώνυμα post τα οποία πιθανόν του έρχονται και έχοντας χρηστεί αυτόκλητος σωτήρας ή υπερασπιστής άλλου είδους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να συκοφαντεί με λάσπη, με ψέματα και με όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους οποίους αναφέρθηκε οποιοδήποτε πρόσωπο, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει και το backup αυτού του προσώπου και τη διαδρομή του και την ιστορία του.

Η κοινωνία της Δράμας, φαντάζομαι, όπως κι εγώ, ότι θα είναι μαγκωμένη εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, γιατί όπως είπα δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρεθώ σε θέση να κληθώ να αποδείξω το αυτονόητο. Ούτε για τη διαδρομή μου, ούτε για την πορεία μου, ούτε φυσικά για το ποιος είμαι. Εννοείται ότι στην παρούσα φάση κινήθηκα έτσι ως όφειλα για να εμποδίσω τον κάθε κ. Γκιώνη και τον κάθε έναν απ’ όλους αυτούς να πει οτιδήποτε το οποίο είναι προφανώς ψευδές και εύχομαι η Ελληνική Αστυνομία να κινηθεί ταχύτατα έτσι ώστε να μπει ένα τέλος σ’ αυτή τη σειρά ψεμάτων και σ’ αυτή τη σειρά συκοφαντιών.

Θέλω να πω βεβαίως ότι είναι σημαντικό, ακόμα και για την ίδια την τοπική κοινωνία, να ζητήσω να μη δώσει βάση σε τέτοιου είδους φήμες οι οποίες απέχουν χιλιόμετρα από οποιαδήποτε πραγματικότητα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και να περιοριστεί ό,τι ψέμα μπορεί να κυκλοφορεί, όχι για μένα, αλλά για τον οποιοδήποτε εξαιτίας του trend της εποχής που λέγεται ανθρωποφαγία και δυστυχώς αυτή την ανθρωποφαγία τη ζούμε καθημερινά.

Έχω ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα, θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για να υπερασπιστώ όσα έχτισα εδώ και χρόνια με κόπο και με αίμα και επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά δεν τα λέω ούτε γιατί είμαι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ούτε γιατί εκτίθεμαι στην κοινή γνώμη μέσω των τοποθετήσεων και του δημόσιου βίου μου. Πρωτίστως και πέρα από αυτά, είμαι ένας πατέρας, είμαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας, είμαι ένας δικηγόρος και δεν επιτρέπω σε κανέναν ό,τι κι αν είναι, όποιος κι αν είναι χωρίς στοιχεία να κατηγορεί και να λοιδορεί προσωπικότητες και οικογένειες.

Εννοείται ότι όπως δεν κρύφτηκα ποτέ δεν θα κρυφτώ και τώρα και θα σας ενημερώνω διαρκώς για όλες τις εξελίξεις που έχει αυτή η υπόθεση, μια υπόθεση την οποία σκοπεύω να την πάω μέχρι τέλους, όχι μόνο απέναντι στον κ. Γκιώνη, αλλά απέναντι σε κάθε έναν ο οποίος θα τολμήσει να σπιλώσει το όνομά μου χωρίς να υπάρχει κάποια βάση γι’ αυτό.]

Ερωτήσεις

«Π.Τ.» Έχετε κατά νου κ. Παπαθεοδώρου, από πού μπορεί να έχουν ξεκινήσει όλα αυτά;

«Δεν μπορώ να ξέρω από πού μπορεί να έχει ξεκινήσει όλο αυτό, διότι τα post, οι καταγγελίες, όλα αυτά είναι παντελώς ανώνυμα και πίσω από κάθε ένα προφίλ μπορεί να κρύβεται ο οποιοσδήποτε. Για να ανακαλύψεις ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα προφίλ, ακόμα κι όταν το προφίλ φαίνεται, πολλώ δε μάλλον όταν δεν φαίνεται, να προβεί σε άλλου είδους διαδικασίες. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Δεν μπορώ να ξέρω, δεν θα κατονομάσω φυσικά κανέναν, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα το ψάξω όσο μπορώ».

Δημοσιογράφος: Δύο ερωτήσεις. Πρώτη: έχετε προσπαθήσει να έρθετε σε επικοινωνία με τον συγκεκριμένο άνθρωπο; Δεύτερη ερώτηση: Ως δικηγόρο ποια νομίζετε ότι είναι τα κίνητρά του. Είναι βλακεία ή ενδεχόμενος δόλος με κάποια σκοπιμότητα;

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ούτε τον ενδεχόμενο δόλο  με την σκοπιμότητα που τον συνοδεύει, αλλά εκτιμώ ότι είναι μια παράσυρση όλου αυτού  του φαινομένου της εποχής που διαρκώς καταγγέλλονται παράνομες πράξεις χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Επικοινωνία μαζί του δεν επεδίωξα και δεν θα επιδιώξω κιόλας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω να μοιραστώ τίποτα με κάποιον, ο οποίος άκριτα ανεβάζει και δημοσιοποιεί οτιδήποτε, αναφέροντας πρόσωπα, ονόματα και ιδιότητες».

Δημοσιογράφος: Τον γνωρίζατε προσωπικά; Είχατε κάποια προσωπική σχέση με τον συγκεκριμένο κύριο;

«Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ, δεν έχω βρεθεί ποτέ μαζί του στον ίδιο χώρο, αγνοούσα και την ύπαρξή του μέχρι την Τετάρτη οπότε και ενημερώθηκα για την πρώτη ιστορία και τότε είδα μέσα από την Google, μέσα από την έρευνα, ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός. Δεν έχω απολύτως τίποτα που να με συνδέει μαζί του».

«Π.Τ.» Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας έχει ανακοινωθεί κάτι, οτιδήποτε, γιατί φαίνεται ότι εμπλέκει και αστυνομικούς της πόλης μας;

«Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα απασχολήσει την Αστυνομική Διεύθυνση της Δράμας, διότι φαίνεται ότι εμπλέκει όλη την Αστυνομική Διεύθυνση της Δράμας. Βεβαίως τα ίδια τα λόγια του και οι αναρτήσεις του δεν βγάζουν καμιά λογική, κανένα λογικό συμπέρασμα. Φαίνεται αυτό. Αλλά σε κάθε περίπτωση η ίδια η Αστυνομική Διεύθυνση φαντάζομαι ότι θα κινηθεί καταλλήλως έτσι ώστε να υπερασπιστεί και την τιμή του σώματος, άλλωστε μιας Διεύθυνσης ειδικότερα εδώ στη Δράμα, η οποία ποτέ δεν έχει δώσει δικαιώματα. Βεβαίως αντιλαμβάνεστε τον παραλογισμό του να λέμε ότι διοργανώνονται πάρτι στα οποία συμμετέχει όλη η Αστυνομία. Από μόνο του αυτό καταντά αστείο».

Δημοσιογράφος: Επειδή έχει μιλήσει για κύκλωμα μαστροπείας και στη Δράμα. Και επειδή ήρθατε σε επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση πηγαίνοντας να καταθέσετε μήνυση. Σας είπαν αν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες στη  Δράμα, αν  υφίσταται τέτοιο ζήτημα ή όχι;

«Απολύτως τίποτα δεν  υπάρχει σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω εκ μέρους της Αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι  το ρώτησα, δεν  υπάρχει κάτι, ούτε έρευνα σε εξέλιξη, ούτε καταγγελίες, ούτε στοιχεία για οτιδήποτε τέτοιο. Αλλά ακόμη και αν υπήρχε κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν θα είχα καμία συμμετοχή ή εμπλοκή εγώ με όλο αυτό. Νομίζω ότι όλοι ξέρετε και ποιος είμαι και πώς πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιάστηκα, αλλά θέλω από καρδιάς να πω, ότι, κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το παλέψεις. Είναι κάτι το οποίο σε υπερβαίνει, γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε και να πει για σένα το οτιδήποτε. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έλεγχο, χωρίς οτιδήποτε. Επομένως από μόνη της αυτή η εξέλιξη είναι κάτι το οποίο με ξεπερνά σε μέγεθος και πρέπει να βρω το σθένος και θα το βρω για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση και να βγω πιο δυνατός. Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να με πλήξει αυτή η ιστορία, όσον αφορά στην προσωπικότητά μου σε βαθμό σαν αυτό που ενδεχομένως κάποιοι να επιδιώκουν, γιατί η κοινωνία της Δράμας με γνωρίζει και δεν με γνώρισε χθες, αλλά εδώ και πολλά χρόνια».