Home > Νέα > Την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή σχολιάζει ο βουλευτής Δράμας Δ. Κυριαζίδης «Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς μοίρασε ο κυβερνητικός θίασος…»

Την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή σχολιάζει ο βουλευτής Δράμας Δ. Κυριαζίδης «Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς μοίρασε ο κυβερνητικός θίασος…»

 

Την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή σχολιάζει ο βουλευτής Δράμας Δ. Κυριαζίδης

«Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς

μοίρασε ο κυβερνητικός θίασος…»

 

 

ΜΕ ΤΗΝ χαρακτηριστική φράση, «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» σχολιάζει ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριαζίδης, τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 6ου  Περιφερειακού Συνεδρίου της Αν. Μακεδονίας –  Θράκης και τονίζει: «Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης μοίρασε ο κυβερνητικός θίασος που παρήλασε για τρεις ημέρες».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του κ. Κυριαζίδης, λέει ότι [ο κ. Τσίπρας, ως μάγος, ‘’έκλεισε’’ την παράσταση υποσχόμενος ότι η Ανατ. Μακεδονία και Θράκη θα καταστεί και μάλιστα μέσα στο 2018, το σταυροδρόμι παραγωγής, εμπορίου και πολιτισμού.

Κοντολογίς τις αυτονόητες για μία κυβέρνηση και ελάχιστες υποχρεώσεις, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπάθησαν και μάλιστα σε μελλοντικό χρόνο υλοποίησης, να παρουσιάσουν ως μεγάλο κυβερνητικό έργο.

Βεβαίως ακόμη και μέσα από τη μαγική αυτή διάθλαση και παραπλάνηση η Δράμα αντιμετωπίζεται, ως μέλος μίας κατώτερης φυλής.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Ο αγροτικός-κτηνοτροφικός κόσμος αγνοήθηκε και μέσα από αφηρημένες και γενικές δεσμεύσεις – υποσχέσεις η αγροτική ανάπτυξη επιτυγχάνεται. Πώς όμως;

Kyriazidis

-Με την εγκατάλειψη των νέων αγροτών;

-Με την εγκληματική αδιαφορία–αδυναμία απορρόφησης 2 δις ευρώ για τον αγροτικό τομέα από το προηγούμενο πλαίσιο Αγροτικής Ανάπτυξης και την μεταφορά αυτού στο νέο 2014-2020;

-με την εγκατάλειψη των αγροτοκτηνοτρόφων στις ορεινές περιοχές;

-με την εκτέλεση – υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων, αρδευτικών δικτύων και φραγμάτων ή μη μόνο αυτών που η κυβέρνηση ΝΔ διασφάλισε και εξασφάλισε (φράγμα Τεμένους, δίκτυα Κουδουνιών, Μαυρολεύκης, Ν.Αμισσού, Κ.Αγρού, Φωτολίβους και εγγειοβελτιωτικά στα Τενάγη Φιλίππων κ.α.);

-με την μη καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων;

2) Η μικρή βιομηχανία το τόπου μας επιβιώνει και αναπτύσσεται ιδίαις δυνάμεις. Το 4% επιδότησης του κόστους εργασίας λησμονήθηκε από την κυβέρνηση, η δε υπερφορολόγηση ‘’γονάτισε’’ τις μικρές επιχειρήσεις. Εάν δε, λογίσουμε τις εκατοντάδες πρόστιμα, τότε δεν πρέπει να αναλογιζόμεθα για το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων εκτινάσσοντας την ανεργία και την μετακόμιση πολλών εξ αυτών σε γειτονικές χώρες, αλλά και την μετανάστευση.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος πενιχρός στο περιεχόμενο από κάθε άποψη. Ομοίως και στο οικονομικό του σκέλος ιδιαίτερα καθίσταται άνεργος και απρόσφορος. ‘’Καλός’’ βεβαίως μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

3) Η τρίχρονη επαναλαμβανόμενη δέσμευση για τη θεσμοθέτηση του νέου λατομικού νόμου, καταλήγει σε ένα διαρκή εμπαιγμό λόγω των γνωστικών ιδεοληψιών που διακρίνει τους κυβερνώντες.

4) Η υγεία στο Νομό δοκιμάζεται παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Δ/νσης ιατρικο-νοσηλευτικού προσωπικού. Προβλήματα υγείας ως αυτά των δεκάδων καρκινοπαθών–διαβητικών, αντιμετωπίζονται με απάθεια.  Επίσης η ανακαίνιση των δομών υγείας του Νομού (Κέντρα Υγείας Κ.Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Προσοτσάνης) αλλά και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και οι κατασκευές πολυδύναμων ιατρείων προήλθαν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και αποτελούν έργο της προηγούμενης κυβέρνησης (ευτυχώς αυτό ομολογήθηκε και από τον νυν Υπουργό Υγείας).

Αναφορικά δε με τις 17 νέες τοπικές μονάδες υγείας, δυστυχώς η Δράμας μένει αρχικά εκτός, καθόσον θα λειτουργήσουν 5 εκτός Δράμας (2 στην Κομοτηνή, 1 στην Αλεξανδρούπολη, 1 στην Ξάνθη και 1 στην Καβάλα).

Για ποιο σύστημα υγείας επαγγέλλονται οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λοιπόν, όταν και στον προϋπολογισμό του 2018 έχει περικοπές 350 εκ. ευρώ;

5)Η εκπαίδευση σε κάθε επίπεδο ‘’διεκπεραιώθηκε’’ κυβερνητικά με διαπιστώσεις. Ειδικά σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εξαντλήθηκε στην αναφορά εκ μέρους του  κ. Τσίπρα, ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ΑΜΘ’’ διαθέτει πολύ σημαντικές νησίδες επιστημονικής αριστείας’’. Απέφυγε όμως να μας αναφέρει για ποιο λόγο ο Υπουργός του (Γαβρόγλου) παράνομα και παράτυπα έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

6) Η τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας αγνοήθηκε ‘’επιμελώς’’. Ούτε λέξη για το χιονοδρομικό κέντρο, τα σπήλαια , το δασικό χωριό κλπ.

7) Η λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου αγνοήθηκε με την αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς.

Τέλος η περιβόητη-πολυθρύλητη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό εξαντλήθηκε στην ‘’μελετητική ωρίμανση , ώστε τα έργα να μπορέσουν να υλοποιηθούν’’.  Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας. Ο δε Υπουργός του (Σπίρτζης) ανακάλυψε δήθεν την εξασφάλιση των χρημάτων (1,5 εκ. ευρώ) για την ωρίμανση των μελετών, όταν είναι γνωστό ότι όχι 1,5 εκ. ευρώ, αλλά 2.793.188,13 ευρώ είχαν διασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σε συγκεκριμένο κωδικό.  Δυστυχώς ο κ. Σπίρτζης παρά την δέσμευσή του για την ολοκλήρωση των μελετών (σε κοινή συνάντηση φορέων του Νομού 2/2015) και την χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου με 150 εκ. ευρώ δεν προχώρησε, με ευθύνη του, το παραμικρό (ούτε περάτωση μελετών, ούτε βεβαίως και κατασκευή ενός χιλιομέτρου οδικού άξονα).

Τα πάντα δυστυχώς για το Νομό, μεταφέρθηκαν στο μέλλον.

‘’ Καληνύχτα σας κε. Τσίπρα. Viva la Revolucion! ’’]